Arjen kestävää designia – Arkismi-vaatemalliston uutuudet

Elämä vaatii kestävyyttä. Samoin arki. Finlaysonin Arkismi-malliston vaatteet on suunniteltu ja testattu elämää kestäväksi. Viime syksynä julkistamamme vaatemallisto saa nyt jatkoa kevättä ja kesää huokuvilla uutuuksilla. Toukokuussa 2022 julkaistaan myös lastenmalllisto!

Finlayson Arkismi Kumpula-collegepusero

Arkismi-vaatemallisto perustuu kodintekstiileistä tuttuun designfilosofiaamme, jossa kunnioitetaan kestäviä, konstailemattomia ja miellyttäviä arjen käyttövaatteita. Viime syksynä lanseerattu suosittu mallisto, saakin nyt jatkoa ja täydentyy ihanilla kesäisillä mekoilla, puseroilla, college-asuilla ja asusteilla. Parissa viikossa loppuunmyyty nostalginen kotimekkokin tulee uusin kuosein. Arkismi-mallistosta löydät naisten vaatteet, miesten vaatteet ja lasten vaatteet. Materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomiota kestävyyteen, sillä mallistossa on käytetty niin luomupuuvillaa, pellavaa, EcoVero -viskoosia ja Tencelliä. Kuoseina vaatteissa nähdään rakastetuimpia kuosejamme kuten Armas, Kumpula ja Aalto.

Finlaysonin valikoimajohtaja Tiina Aukia kertoo, että omaa ja Prisman dataa on tutkittu ja asiakaspalautetta kuunneltu herkällä korvalla kevätmallistoa suunniteltaessa. ”Näitä asioita tutkimalla selvisi, että haluamme arkeen sopivaa, päällä mukavaa, kestävää pukeutumista ja designia, joka solahtaa ylle ilman suurempia kommervenkkeja eikä vaadi edes silitysrautaa. Siihen kevään Arkismi-mallisto on suora vastaus”, Tiina sanoo.

Tutustu Arkismi-vaatemallistoon tästä!

Vaatemalliston kesäiset kuosit ja unisex-asut

Malliston pääsuunnittelijana jatkaa palkittu Tiia Vanhatapio, jolle istuvuus ja ajaton tyyli ovat malliston suunnittelun kulmakivet. Syysmallisto luotiin keskelle talvea ja pandemian aikaiseen kotoiluun, mutta kevätmallistossa näkyy lupaus arjesta ja juhlasta kodin ulkopuolella.

”Mallistossa näkyy skandinaavinen kesä, sen värikkyys, kepeys ja iloisuus. Samalla olemme halunneet pitää huolta täydellisestä istuvuudesta ja vaatteiden rungot onkin suunniteltu alusta asti sopimaan saumattomasti kaiken kokoisille pukeutujille olipa koko XS tai XL”, Vanhatapio kertoo.

Mikä oli Tiia Vanhatapion toinen urahaave? Lue henkilöpotretti tästä!

Finlayson Arkismi Pesue-collegepaita

Mukavat mitoitukset vaatteissa

Arkismin mitoituksessa on otettu huomioon kehojen erilaisuus: linjat eivät ole slimmattuja ja kevyet materiaalit saavat vaatteen laskeutumaan kauniisti käyttäjänsä muotoja mukaillen. Suunnittelun ohjenuorana on ollut ”mukavuus on uusi musta”, joten malliston vaatteet ovat väljiä, vyötäröt joustavia ja materiaalit ovat helppohoitoisia sekä miellyttäviä iholla.

Kevään mallistossa on sallivien mitoitusten lisäksi panostettu erityisesti kaikille sukupuolille sopiviin unisex-vaatteisiin. Vanhatapio ennustaa hittiä esimerkiksi herkullisista printticollege-housuista, joissa näkyvät mm Armas-, Kumpula- ja Pesue-kuosit.

”Unisex-ajatus jatkuu niin ikään myöhemmin keväällä tulevassa vauvojen ja lasten mallistoissa. Lastenvaatteissa nähdään monta Finlaysonin klassikkokuosia, kuten Elefantti ja Omppu. Lastenvaatteet antavat myös samistelumahdollisuuden vaikka koko perheelle, kun vanhemmille ja lapsille tuodaan yhteisiä mini-me-vaatteita.", Vanhatapio sanoo.

Arkismi-vaatemallisto täydentyy vielä kevään mittaan samoin kuin lastenvaatemallisto julkaistaan myöhemmin keväällä. Mallistot ovat saatavilla Prismoista ja Finlaysonin myymälöistä ja verkkokaupasta.

Jännittääkö vaatteiden verkkoshoppailu? Tutustu kattavaan oppaaseemme, jolla vältät kompastuskivet. 

Finlayson Arkismi-vaatemallisto SS22

Ihastuttavat lastenvaatteet

Unisex-ajatus jatkuu niin ikään toukokuussa 2022 lanseerattavassa vauvojen ja lasten mallistoissa. Vauvojen vaatteissa ja lastenvaatteissa nähdään monta Finlaysonin klassikkokuosia, kuten Elefantti ja Omppu. Lastenvaatteet antavat myös samistelumahdollisuuden vaikka koko perheelle, kun vanhemmille ja lapsille tuodaan yhteisiä mini-me-vaatteita, Vanhatapio sanoo.