Arjen kestävää designia – Arkismi-vaatemalliston syysuutuudet

Elämä vaatii kestävyyttä. Samoin arki. Vuosi sitten julkistamamme Arkismi-vaatemallisto päivittyy nyt syksyn pehmeillä uutuuksilla!

Kudelma kotimekko

Arkismi-vaatemallisto perustuu kodintekstiileistä tuttuun designfilosofiaamme, jossa kunnioitetaan kestäviä, konstailemattomia ja miellyttäviä arjen käyttövaatteita. Viime kevään t-paidat ja kevyet mekot vaihtuvat nyt naisten vaatemallistossa tunikoihin, lämpimämpiin neuleisiin ja mekkoihin. Miesten vaatemallistossa puolestaan panostetaan pehmeisiin collegepuseroihin ja -huppareihin. Syksyn vaatteissa on otettu huomioon myös vastuullisuus, sillä niissä on käytetty entistä enemmän luomupuuvillaa ja EcoVero-viskoosia.

Katso kaikki Arkismi-malliston vaatteet tästä

Aalto neulepusero

Klassikkoja ja uusia juttuja

Syksyn mallistossa jatkavat tutut klassikkokuosit kuten Aalto, Annukka ja Elefantti, mutta uusiin sävyihin päivitettynä. Esimerkiksi viime syksyn bestseller Aalto-neuletunika hehkuu nyt tummansinisenä sekä tyylikkään ruskeana. Täydellinen vaate lämmittämään viileneviä päiviä!

Uusi tulokas mallistossa on Kudelma-kuosi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran tämän kevään kodin mallistossa. Noora Typön suunnittelema Kudelma on saanut inspiraationsa kielten kauneudesta ja monimuotoisuudesta. Graafinen kuosi rakentuu hauskasta ”sanakudonnasta”, jossa esiintyy eri kirjaimia ja suomen ja japanin kielen sanoja. Nyt tämä yleisön suosikkikuosi ihastuttaa naisten puserossa, jerseyhousuissa, tunikassa ja jakussa.

Miesten vaatemallistossa mielenkiintoisena tuttavuutena on kätevä Aalto-kuvioitu flanellitakki, josta löytyy myös sivuista taskut avaimille ja lompakolle. Paitatakkia voi pitää kiinni tai antaa sen voi antaa liehua auki kevyenä takkina paidan päällä.

Elefantti collegehuppari

Mukavat mitoitukset vaatteissa

Arkismin mitoituksessa on otettu huomioon kehojen erilaisuus: linjat eivät ole slimmattuja ja kevyet materiaalit saavat vaatteen laskeutumaan kauniisti käyttäjänsä muotoja mukaillen. Suunnittelun ohjenuorana on ollut ”mukavuus on uusi musta”, joten malliston vaatteet ovat väljiä, vyötäröt joustavia ja materiaalit ovat helppohoitoisia sekä miellyttäviä iholla.

Vaatemalliston mitoitukset ovat ainoaa laatuaan ja tehty juuri suomalaiselle vartalotyypille. Väljyys on huomioitu erityisesti rinnan, lantion, reisien ja käsivarsien kohdalla, jotta vaate olisi erityisen mukava. Arkismin vaatteet ovat myös super monikäyttöisiä: neuletunika vaihtuu toimistoasusta helposti iltamekoksi vaikka tiukkojen housujen ja korkkareiden avulla. Samalla tunikalla voi toisaalta hiippailla kotona villasukat jalassa. Kotimekko puolestaan menee yhtä lailla teatteriin kuin mökkipihalla lekotteluun.

Mallistot ovat saatavilla Prismoista ja Finlaysonin myymälöistä ja verkkokaupasta.

Jännittääkö vaatteiden verkkoshoppailu? Tutustu kattavaan oppaaseemme, jolla vältät kompastuskivet.

Ihania uutuuksia lapsille

Syksyn lasten mallistossa jatkavat suositut klassikkokuosit kuten Omppu ja Elefantti, mutta uutena tulokkaana on myös Sami Vullin valloittava Poppoo-kuosi. Kaikki lasten malliston vaatteet ovat luomupuuvillaa ja saatavana lokakuussa 2022.