Hamam-pyyhe on kesän moniottelija

Kesäisin saa nauttia rantapiknikeistä. Uusi Huili hamam-pyyhe on täydellinen kumppani retkelle monikäyttöisyytensä ansiosta. Lue myös helpot vinkit onnistuneeseen piknikkiin!

Pian on aika pakata eväät pyörän päälle ja suunnata rannalle. Oli kyseessä sitten paahteinen hiekkaranta, laiturin nokka tai metsäinen kallion niemeke, pyyhe on oltava aina varmuuden vuoksi mukana, oli uintiaikeita tai ei. Uudet Huili hamam-pyyhkeemme ovat oivallisia juuri retkeilyyn: ne ovat kevyitä, mutta silti riittävän suuria, jotta niihin voi kietoutua virkistävän uinnin jälkeen. Ne myös kuivuvat nopeasti, joten rantakassikaan ei kastu kotimatkalla.

Huili-puuvillapyyhkeemme on saanut vaikutteensa turkkilaisesta hamam-pyyhkeestä ja sillä on myös Öko tex 100 -sertifikaatti. Sertifikaatti kertoo pyyhkeen korkealaatuisista raaka-aineista ja turvallisuudesta käyttäjälle, ja ettei pyyhe sisällä haitallisia kemikaaleja. Lue lisää pyyhkeiden ominaisuuksista ja hoidosta.

Kylpypyyhe, mutta myös paljon muuta

Huili hamam-pyyhkeen keveys ja lakanamaisuus tekee siitä hyvin monikäyttöisen. Pyyhe toimii erinomaisena piknikalustana tai kattauksen pöytäliinana. Viileänä retki-iltana sitä voi käyttää torkkupeittona tai hartiahuivina. Keveytensä ansiosta se myös pysyy hyvin kiedottuna vartalon ympäri uinnin jälkeen eikä valahda.

Kätevät vinkit ranta- ja puistopiknikille

Onko joskus kosteus ja hanhenkakka imeytynyt piknikviltin lävitse? Eikö piknikkattaus olekaan näyttänyt niin houkuttelevalta kuin mainoksessa? Näillä helpoilla jipoilla teet ranta- tai puistopiknikistä ikimuistoisen.

1. Jos maa on märkä, käytä kankaan alla muovialustaa, kuten pressua. Voit käyttää myös muovitettua piknikalustaa, mutta näihin mahtuu yleensä istumaan vain muutama retkeilijä. Monilla puistonurmikoilla saattaa myös olla hanhenkakkaa, varo jos ne ovat tuoreita. Kuivuneet kikkareet voi tarvittaessa suihkia lehdellä sivummaksi.

2.Kukat viimeistelevät kattauksen! Jos haluat panostaa piknikkiin, ota mukaasi pieni maljakko. Kerää piknikpaikan läheltä heiniä tai pudonneita oksia ja asettele maljakkoon. Kattaus tulee heti asteen juhlavammaksi.

3.Jos haluat piknikkattauksesta tunnelmallisen, aloita jo kotona eväsastioista. Pakkaa leivät nostalgiseen voipaperiin, kaada mehu eväspulloon ja kuljeta salaatit ja muut naposteltavat katseenkestävissä kannellisissa astioissa. Esimerkiksi teräksiset eväsastiat ovat kevyitä ja kestäviä, ja ruoat saa laitettua tarjolle niistä suoraan.

4.Vettä tarvitsee aina janojuomaksi, varsinkin kuumana päivänä. Monen erillisen vesipullon rahtaaminen on vaivalloista, joten kannattaa satsata hanalliseen vesisäiliöön. Eräliikkeiden vesisäiliöt ovat usein haitarimaisesti kokoontaitettavia ja kompaktin kokoisia, joten ne mahtuvat retkeilijälle mukaan perinteistä kanisteria paremmin.

Lue lisää piknik- ja grillijuhla-vinkeistä!