Rauha maassa ihmisten kesken

Jokaisella on oikeus olla turvassa, kotonaan ei pidä joutua pelkäämään. Joulu ja joulun aika eivät kuitenkaan ole monelle perheelle pelkkää iloa ja joulurauhaa. Suomessa joka kolmas nainen kärsii perheväkivallasta tai sen uhasta. Eli tänäkin jouluna tuhannet naiset ja lapset joutuvat pelkäämään kodeissaan. 

Finlayson Joulurauhaa

Kuva on otettu helsinkiläisessä turvakodissa.​​​​​​​Kampanja on voimassa 15.11.–19.12.2021.

Me Finlaysonilla halusimme tänä jouluna tukea erityisesti perheväkivallan vastaista työtä. Suomi on eurooppalaisissa vertailuissa toiseksi vaarallisin maa naisille ja tytöille perhe- ja lähisuhdeväkivallan vuoksi. Korona-pandemian myötä perheväkivallan avun tarve on kasvanut edelleen. Ensi- ja turvakotien liitto, on auttanut vauvoja, lapsia ja perheitä haavoittuvissa elämätilanteissa jo 75 vuotta. Vuonna 2020 Ensi- ja turvakotien liitto auttoi uuteen alkuun 23 787 ihmistä, joista 6 638 oli lapsia.

 Me tuemme tätä työtä rahalahjoituksella, joka kertyy meidän joulutuotteiden myynnistä. Kun ostat Finlaysonin normaalihintaisia joulutuotteita, osallistut tähän lahjoitukseen. Tavoitteenamme on lahjoittaa vähintään 10.000 euroa perheväkivallan vastaiseen työhön, eli jokaisella ostoksella on väliä.

Pidetään joulunakin rauha maassa ja jokainen turvassa.

Finlayson

Kuuntele:

Joulurauhaa-podcastit

Julkaisemme yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton sekä upeiden hankkeeseen mukaan lähteneiden vaikuttajien kanssa neljä Joulurauhaa-podcastia.

Finlayson Joulurauhaa-podcastit

1. jakso

Perheväkivalta ilmiönä ja sen yleisyys

Ruuhkavuosirakkautta-podcastissa keskustelemassa Ensi- ja turvakotien liiton Riitta Särkelä sekä Finlaysonin Jukka Kurttila.

Joulu ja joulun aika eivät valitettavati ole monelle perheelle pelkkää iloa ja joulurauhaa, sillä Suomessa joka kolmas nainen kärsii perheväkivallasta tai sen uhasta.Tässä Finlaysonin Joulurauhaa -erikoisjaksossa Ensi- ja turvakotien liiton Riitta Särkelä ja Finlaysonin Jukka Kurttila keskustelevat perheväkivallasta ja sen yleisyydestä. He vastaavat kysymyksiin: Mistä perheväkivallan tunnistaa? Mistä saada apua? Miten voi auttaa perheväkivaltaa kohdannutta läheistä?

Kuuntele Ruuhkavuosirakkautta-podcastin jakso: Finlayson x Joulurauhaa: Riitta Särkelä ja Jukka Kurttila tästä:

Finlayson Joulurauhaa-podcastit

2. jakso

Älä jää yksin, hae apua

Joka kolmas nainen kärsii perheväkivallasta tai sen uhasta. Joulu ja joulun aika eivät ole monelle perheelle pelkkää iloa ja joulurauhaa. Afterwork on mukana Finlaysonin Joulurauhaa-kampanjan podcast-sarjassa, jonka toisessa jaksossa Afterwork käsittelee yhdessä jakson vieraan PMMP-yhtyeestä tutun laulaja Mira Luodin kanssa miten hakea apua perheväkivalta tilanteissa ja kuinka apua on saatavilla.

Kuuntele Afterwork-podcastin jakso: Finlayson x Joulurauhaa: Älä jää perheväkivallan kanssa yksin tästä:

Finlayson Joulurauhaa-podcastit

3. jakso

Sanat satuttavat, henkinen väkivalta

Joka kolmas nainen kärsii perheväkivallasta tai sen uhasta. Joulu ja joulun aika eivät ole monelle perheelle pelkkää iloa ja joulurauhaa. Yes Girlsit ovat mukana Finlaysonin Joulurauhaa-kampanjan podcast-sarjassa, jonka tässä jaksossa paneudutaan henkiseen väkivaltaan ja sanojen satuttavuuteen. Jakson vieraana on Ensi- ja turvakotien liiton väkivaltayksikön asiantuntija Tiina Muukkonen. Yes girls -podcast on nauhoitettu helsinkiläisessä Turvakodissa. Keskustelemassa väkivaltayksikön kehittämispäällikkö Tiina Muukkonen.

Kuuntele Yes Girl -podcastin jakso: Joulurauhaa x Yes girl: Sanat satuttavat tästä: 

Finlayson Joulurauhaa-podcastit

4. jakso

Lapsen näkökulma

Rusinoita ja Taateleita päättää Finlaysonin Joulurauhaa-kampanjan podcast-sarjan, jonka viimeisessä jaksossa käsitellään lapsen näkökulmaa perheväkivaltaan ja jakson vieraana on väkivaltaisen lapsuuden läpikäynyt Mirkku Merimaa.

Kuuntele Rusinoita ja Taateleita -podcastin jakso: Finlayson Joulurauhaa x Rusinoita ja Taateleita Spotifyssa tästä.