Maailman ihanimmat mökkituliaiset

Juhannus ja yhteiset mökkilomat lähestyvät, mutta mitä antaa lahjaksi mökki-isännille ja -emännille? Katso tästä kauniit ja käytännölliset vinkkimme.

Tänä kesänä monelle mökille kokoonnutaan yhteen pitkän erossaolon jälkeen. Tehdään ruokaa ja nautitaan uusista perunoista, saunotaan ja kisataan kuka eka järvessä, narrataan kaloja ja kikatetaan valoisassa yössä. Tätä kaikki ovat odottaneet.

 Vieraisille ei sovi kuitenkaan tulla tyhjin käsin, mutta mitä antaa isännille lahjaksi? Sellaista, joka olisi kuitenkin pitkäikäistä ja ekologista? Onneksi Finlaysonilta löydät mainioita lahjaideoita, jotka ovat mökille sopivan monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä. Keksimme myös vinkkejä miten lahjasta saa kivan ja persoonallisen.

1. Ihanuuksia olohuoneeseen

Kesäkuu- ja Visa-sarja on oivallinen tuliainen keskikesän juhlaan, kuvastaahan se kesäkuun vehreitä puita. Taittele ostamasi pöytäliina tai tyynynpäällinen kauniiksi paketiksi ja sido se taipuisalla koivun oksalla. Käytä nitojaa apuna tarvittaessa ja peitä niteiden kohdat irrallisilla oksilla.

Vihtoja ei ole koskaan saunassa liikaa, joten itsesidottu vihta on oivallinen lisä mökkituliaiseen. Kun teet vihdan sidontaohjeiden mukaan – verkosta löytyy monia - tulos on kaunis ja kestävä. Lisää rauduskoivun oksien joukkoon muutama hieskoivun oksa, niin lahjan saaja saa mukanaan saunaan myös raikasta koivun tuoksua.

Armas-sarjan sivuverho pätee muuhunkin kuin vain ikkunan koristukseksi. Verho on ryhdikästä painettua puolipanamaa, joten se sopii loistavasti myös kevyeksi päiväpeitoksi niin pari- kuin yhden hengen sängynkin päälle. Tee verholla kaunis puolipetaus, jolloin petivaatteet pääsevät myös esiin. Jätä rypytysnauha vähemmän näkyvälle puolelle sänkyä.

Persoonallisen mutta edullisen lisän tuliaiseen saat metsästämällä kierrätyskeskuksesta ja kirppareilta parillisen määrän kukkakuvioituja kahvikuppeja. Ne tekevät kesän mansikkakakkuhetkestä yhtä ihanan kuin mummolassa.

2. Kaikki tarpeellinen keittiössä

Kesämökin todellinen kameleontti löytyy tästä! Raikkaat Kesä-raita-keittiöpyyhkeet ovat kuin luotuja kesäkeittiön naulakkoon, sillä niissä on kätevä purjerengas ripustusta varten. Niiden leikkisät raidat ilostuttavat myös kylppärissä ja huussissa, missä jokaiselle perheenjäsenelle voi varata oman värisen pyyhkeen.

Koska pyyhkeitä saa myös edullisissa neljän kappaleen paketeissa, niitä pystyy hankkimaan myös kestäviksi ”kertakäyttöpyyhkeiksi” kylpylöiden tyyliin. Rullaa pyyhkeet kauniisti altaan viereen ja varaa viereen kori, mihin kävijä voi heittää pyyhkeen sitä käytettyään. Sitten vaan pesu ja taas rullaus. Edullista ja ylellistä!

Sen sijaan, että antaisit tuliaisiksi patakintaan ja kaksi patalappua, kokeile kolmea erilaista patakinnasta! Lampi-, Puutarha- ja Kesäkuu-patakintaat näyttävät hehkeiltä keittiön tai grillikatoksen naulakossa, varsinkin jos ripustat ne vierekkäin roikkumaan.

3. Unen ilostuttajat

Mökin omistajalla on yleensä kova pyykkäys edessä vieraiden lähdön jälkeen. Helpota siis hänen taakkaansa viemällä lahjaksi kätevä unipussi! Säästyt myös omien vuodevaatteiden raahaamiselta. Unipussi on loistava keksintö kesäöihin mökille, veneeseen tai asuntovaunuun, sillä siinä on aluslakana, peitto ja tyynyliina samassa paketissa. Unipussi rullataan auki ja tyynyliina sujautetaan tyynyliinataskuun ja kas, petaus on valmis! Unipusseja löytyy useissa kuoseissa, alla hehkeät Aalto-, Armas- ja Visa-unipussit.

Runsas ja iloinen Armas-kukkakuosi on kuin luotu kesämökkejä varten! Armas-pussilakanasetti onkin oiva lahja mökki-isännälle, sijatsi kesäpaikka sitten Hangon huvilassa, Saariselän kelohonkamökissä tai Saimaalla vanhassa hirsitalossa. Hukuta vierailun järjestäjä kunnolla kukkiin antamalla pussilakanasetin mukana kimppu itse kerättyjä niittykukkia. Tai mikä vielä parempaa, tee kukista rehevä kesäkranssi.