Maailman ihanimmat mökkituliaiset

Juhannus ja yhteiset mökkilomat lähestyvät, mutta mitä antaa lahjaksi mökki-isännille ja -emännille? Katso tästä kauniit ja käytännölliset mökkituliaiset.

Taas on käsillä se aika vuodesta, kun kokoonnutaan mökeille, veneille ja kesähuviloille. Tehdään ruokaa ja nautitaan uusista perunoista, saunotaan ja kisataan kuka eka järvessä, narrataan kaloja ja nauretaan valoisassa yössä. Tätä kaikki ovat odottaneet, nyt ehkä enemmän kuin koskaan, kun poikkeusajat alkavat vihdoinkin olla ohitse. Vieraisille ei sovi kuitenkaan tulla tyhjin käsin, mutta mitä antaa isännille lahjaksi? Jotain, joka olisi kuitenkin pitkäikäistä ja ekologista? Finlaysonin kesämallistosta löytyy ihania lahjaideoita, jotka ovat mökille sopivan monikäyttöisiä ja kestäviä. Vinkkaamme myös, miten lahjasta saa kivan ja persoonallisen, edullisesti.

Värikkäät sisustustekstiilit mökille

Finlaysonin kesämalliston japanilaista estetiikkaa hehkuvat sisustustekstiilit ovat täydellisiä kesälahjoja, sillä ne ylistävät luonnon kauneutta. Malliston neljä kuosia ovat japanilaisen lisenssikumppanimme Felissimon kanssa järjestetyn kuosisuunnittelukilpailun satoa. Akiko Tsurusakin suunnitteleman Kukinta-kuosin pöytäliina on täydellinen kesän moniin juhliin, herkullinen Kukinta-koristetyynynpäällinen puolestaan koristaa niin mökki- kuin saunatuvan.

Vinkki! Taittele pöytäliina tai tyynynpäällinen kauniiksi, napakaksi paketiksi ja sido se juuttinarulla. Sujauta juuttinarun alle niittykukka, pieni oksa tai kauniita heiniä.

Lue lisää Finlaysonin kesämallistosta ja tutustu kuoseihin tästä.

Laadukkaat keittiötekstiilit kesäkokkaajalle

Essut, patakintaat ja keittiöpyyhkeet ovat aina takuuvarmoja tuliaisia, sillä ne kuluvat, pinttyyntyvät ja nuhjaantuvat kovassa kesägrillailussa ja kokkaushetkissä. Kaunis Parveilu-kuosi on Nobuyoshi Shimizun suunnittelema ja yksi Finlaysonin kesämalliston neljästä kuosista. Parveilu-kuosista löytyy niin patakinnas, patalaput, essu, keittiöpyyhe kuin pöytätablettikin. Myös Kaisla Kujanpään suunnittelemasta Ohikiitävät-kuosista, Noora Typön suunnittelemasta Kudelma-kuosista ja Kukinta-kuosista löytyy erilaisia keittiöön sopivia ja kokkailun kruunaavia tuotteita.

Vinkki! Sen sijaan, että antaisit tuliaisiksi patakintaan ja kaksi patalappua, kokeile kolmea erilaista patakinnasta! Parveilu-, Kukinta - ja Kudelma-patakintaat näyttävät hehkeiltä keittiön tai grillikatoksen naulakossa, varsinkin jos ripustat ne vierekkäin roikkumaan.

Pehmeät pyyhkeet uintiin ja saunaan

Mökit ovat usein kauhtuneiden pyyhkeiden loppusijoituspaikkoja, joten mökin isäntä ja emäntä varmasti ilahtuvat tuliteristä pyyhkeistä. Parveilu-pyyhkeissä on kesäisen raikkaat värit ja niitä löytyy sekä pienempänä että suurempana kylpypyyhkeenä. Nämä pyyhkeet kehtaa ripustaa narulle tiheästikin asutuilla mökkiseuduilla.

Minimalistisen ja modernin mökin omistajalle puolestaan sopii lahjaksi Jalo-pyyhkeet ja Jalo-kylpytakki, joiden eleettömyys ja tummanharmaa sävy sopivat joissa perinteisen vohvelikankaan toisella puolella on pehmeä frotee. Nukan vähäkierteisyyden ansiosta ne ovat kuitenkin kevyitä ja imukykyisiä.

Vinkki! Vihtoja ei ole koskaan saunassa liikaa, joten itsesidottu vihta on oivallinen lisä mökkituliaiseen. Kun teet vihdan sidontaohjeiden mukaan – verkosta löytyy monia – tulos on kaunis ja kestävä. Lisää rauduskoivun oksien joukkoon muutama hieskoivun oksa, niin lahjan saaja saa mukanaan saunaan myös raikasta koivun tuoksua.

Laita kylppärin ilme uusiksi! Lue helpot vinkkimme tästä. 

Luontoaiheiset pussilakanat kesäkotiin

Kukalliset vuodevaatteet viimeistelevät kesäyön unen ja ne ovat oiva mökkituliainen, sijatsi kesäpaikka sitten Hangon huvilassa, Saariselän kelohonkamökissä tai Saimaalla vanhassa hirsitalossa. Finlaysonin kesämalliston Kukinta-, Ohikiitävät- ja Parveilu-kuosien lisäksi pussilakanamallistosta löytyy ihanat Leinikki- ja Kukinto-vuodevaatteet. Leinikissä valkovuokot heräävät eloon, Kukinnossa puolestaan kukkivat ojanpientareiden kaunottaret. Nämä kuosit ovat kuin tehtyjä kesämökille!

Vinkki! Hukuta vierailun järjestäjä kunnolla kukkiin antamalla kukallisen pussilakanasetin mukana kimppu itse kerättyjä niittykukkia. Tai mikä vielä parempaa, tee kukista rehevä kesäkranssi!