Pääsiäisen herkutteluun marokkolaisvaikutteinen lammaspata

Tarjoile pääsiäisen ateria ulkona. Ulkopäivälliseen sopii hyvin erilaiset keitot ja padat, jotka lämmittävät mukavasti. Lisäksi niitä on helppo valmistaa suuri määrä kerralla ja ne pysyvät padassa lämpimänä ulkonakin. Nappaa alta herkullisen marokkolaisvaikutteisen lammaspadan ohje.

Näin valmistat padan

4–6 annosta. Valmistusaika: 30 minuuttia + anna hautua 2 tuntia

1 iso sipuli
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 300 g munakoisoa
2 porkkanaa
250 g kirsikkatomaattia
1 kg luista lampaan keittolihaa
oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
0,3 dl vettä
1 prk kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl cayennepippuria
0,5 tl sokeria
1 prk kikherneitä
Lisäkkeeksi riisiä tai leipää 

Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna.

Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.

Leikkaa lihanpalat noin 5-8 sentin kokoisiksi paloiksi. Varo, ettet leikkaa luita liian pieniksi. Niiden on hyvä jäädä reiluiksi paloiksi, jotta ne erottaa padan joukosta.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuumenna padassa oliiviöljy ja nosta lihanpalat osissa pataan ruskistumaan ja nosta ne sivuun odottamaan.

Kuullota padassa sipulit ja munakoisot. Nosta lihat takaisin pataan, mausta suolalla ja mittaa joukkoon vesi. Lisää pataan säilyketomaatit ja kirsikkatomaatit.

Lisää mausteet, sekoita ja nosta pata uuniin 2 tunniksi. Tunnin jälkeen, lisää joukkoon kikherneet ja nosta pata takaisin uuniin. Tarjoa riisin tai hyvän leivän kera ja nauti!