Nummimuumien maailma

Uudet Nummimuumi-vuodevaatteet miellyttävät niin lapsen kuin aikuisen silmää. Jatka Muumien tarinoita seinällä julisteen muodossa, tai toteuta joku muu oheisista vinkeistämme millä lastenhuoneen seiniä voi koristaa.

Parhaimmillaan lasten vuodevaatteet voivat viedä ihanalle mielikuvitusmatkalle ja luoda raikkaan pohjan lastenhuoneen sisustukselle. Uudet luomupuuvillasta valmistetut Nummimuumi-pussilakanat herättävät henkiin tarinan Muumipappa ja meri -romaanista, jossa muumiperhe muuttaa karulle majakkasaarelle. Vuodevaatteissa Muumipeikko ja Muumipappa pohtivat meren salaisuuksia saaren ylevissä maisemissa.

Rakastatko Muumeja? Lue lisää uusista Muumi-pyyhkeistämme!

Mitä värejä yhdistää Muumeihin?

Nummimuumien kahdessa värityksessä on omanlaisensa tunnelma: koralli-vaaleanpunainen muistuttaa aamuaurinkoa ja harmaa-vaaleansininen hetkeä auringon laskettua. Nämä harmoniset väriyhdistelmät ovat helppoja yhdisteltäviä monenlaiseen värimaailmaan. Murrettuina väreinä ne eivät pääse oikeuksiinsa kirkkaiden perusvärien rinnalla, joten yhdistä ne joko toisiin murrettuihin sävyihin tai valkoisen, mustan ja harmaan kanssa. Sinisessä tai vaaleanpunaisessa sisustuksessa niiden luoma värivaikutus voimistuu, kun taas neutraalissa miljöössä ne loistavat hauskoina jaa tyylikkäinä väripilkkuina lastenhuoneessa.

Finlaysonin leikkisät Elefantti- ja Pampula-kuosit ovat lastenhuoneen suosikkeja. Lue kuinka niitä yhdistellään!

Koristele myös seinät

Lastenhuoneen sisustaminen etenee yleensä hyvin, kunnes vastaan tulee seinä, konkreettisesti. Usein lastenhuoneen seiniä ei edes huomata ajatella, tai niiden elävöittäminen koetaan hyvin vaikeaksi, varsinkin jos pitää voimakkaasti kuvioiduista tekstiileistä. Mitä siis laittaa lastenhuoneen seinille, ettei kokonaisuudesta tule hektinen ja kaoottinen? Kokosimme tähän muutaman vinkin, kuinka saat elävöitettyä seinät helposti ja tyylikkäästi. Näistä tulee se viimeinen silaus!

1.Lasten omat piirustukset ovat aina aito, hauska ja edullinen keino muodostaa taidekollaasi lastenhuoneen seinälle. Valitse ensiksi sinun ja lapsen lempparipiirustukset, ja jos mahdollista, valitse eri kokoisia piirustuksia, joiden värimaailma mukautuu huoneen kalusteisiin ja tekstiileihin. Voit kehystää piirustukset, joka vaatii hieman vaivannäköä, mutta lopputulos on siisti ja pitkäikäinen. Helpompi vaihtoehto on ripustaa piirustukset sellaisenaan värikkään teipin avulla. Ryhmitä piirustukset tällöin tiiviiksi kollaasiksi, jolloin vaikutelmasta tulee siisti.

2.Teemajulisteet sopivat lastenhuoneisiin, joissa on näkyvillä lapsen rakkaus johonkin sarjakuva- tai leikkihahmoon. Näissä kehystys on kaiken A ja O, muuten paperisista julisteista tulee helposti repaleisia ja epäsiistin näköisiä. Jos lastenhuoneessa on Muumivuodevaatteet, kannattaa hankkia Muumijulisteita, joissa on suunnilleen sama värimaailma. Kehystys saattaa tuntua työläältä, mutta samoihin kehyksiin lapsi voi laittaa tulevat idolijulisteensa, kun Muumien ja muiden sarjakuvahahmojen aika lipuu ohitse. 

3.Muistitaulu on kätevä ja kaunis sisustuselementti, josta lapsetkin tykkäävät. Koska kaupoissa myytävät muistitaulut ovat hyvin pieniä, kannattaa sellainen luoda itse osb-, vaneri-, tai korkkilevystä. Varaa muistitaululle lastenhuoneesta hyvä lattiasta kattoon ulottuva tila ja sahauta levy reiluihin mittoihin, jotta tauluun mahtuu niin keräilykortit, piirustukset kuin avaimenperätkin. Anna lapsen laittaa itse piirustukset ja tinkelitankelit luovasti sikin sokin, sillä taulu itsessään rajaa kokonaisuuden kuitenkin hallittavaksi. Auta korkeimmissa kohdissa.