Vinkit piknikille ja grillijuhliin

Viimeistele kevään juhlat ja rennot grillihetket kauden uusilla kattaus- ja keittiötekstiileillä. Turvallinen kevätkattaus syntyy ulos, katso vinkit tästä.

Kesäisessä Armas-kuosissa kukat ovat suorastaan villiintyneet penkeissään. Armas kuuluu nuoren Eve Hamarin suunnittelemaan ihastuttavaan neljän kuosin kokoelmaan, joka ammentaa inspiraationsa puutarhan runsaudesta, kukkien muodoista, kesän vallattomuudesta ja huolettomista, hidastetuista hetkistä. Sarjan eri värimaailmat kulkevat keväisen hempeistä sävyistä aina keskikesän väriloistoon. Muita kokoelman kuoseja ovat maalauksellinen ja rehevä Kumpula, lempeä pikkukukkainen Huiske ja seesteinen Hieta, joka kuvaa meren hiekkapohjan aaltomaista pintaa.

Kevätkattaus ulkotiloissa

Tänä vuonna poikkeusolot vaikuttavat juhlajärjestelyihin ja varmasti monessa perheessä pohditaan kuinka järjestää kokoontuminen turvallisesti. Näillä vinkeillä järjestät onnistuneet juhlat ulkona.

Hanki suojaa. Kata katetulle terassille tai parvekkeelle, jos mahdollista. Mikäli kiinteää suojaa ei ole saatavilla, kannattaa hankkia kokoontaitettava juhlateltta. Se antaa juhlapöydälle suojan sadepisaroilta ja estää tuulen. Muista myös asenne: lumi ei haittaa mitään vaan lisää eksotiikkaa!

Luo lämpöä. Jos ajankohta on kovinkin viileä, kannattaa harkita lämmittimiin satsaamista. Markkinoilla on edukkaitakin infrapunalämmittimiä, jotka lämmittävät juuri sen verran, että tarkenee terassilla tai pihalla. Lisää lämpöä ja samalla tunnelmaa saat kauniilla Armas-tyynyillä ja ihanan pehmeällä Huiske-torkkupeitoilla, joihin vieraat voivat kääriytyä viiman iskiessä.

Tuo väriä! Viileän sään vastapainoksi satsaa pääsiäiskattauksessa runsaisiin väreihin. Armas-pöytäliina on loistava valinta juhlapöytään, sillä sen leikkisyys ja runsaat värit luovat rennon, mutta juhlavan pohjan kattaukselle. Yhdistä pöytäliinaan keltaisia ja valkoisia leikkokukkia tai hyödynnä luonnonoksia, kuten pajunkissoja tai koivunoksia. Pidä servietit tai lautasliinat yksivärisinä, muuten kattaus saattaa mennä liian kirjavaksi. Loistava keino lisätä runsautta on kattaa kauden hedelmiä myös ruokapöytää koristamaan. Käytä tummasta keramiikasta tai puusta valmistettua alustaa hedelmien kanssa, jotta niiden väri pääsee esiin.

Älä unohda elävää tulta! Ulkotiloissa kannattaa hyödyntää sen hyviä puolia, eli mahdollisuutta tulen käyttöön tunnelmanluojana. Terassin ulkolaidoille tai teltan ulkopuolelle sopivat loistavasti tulikorit, joissa tulen kauneus pääsee esiin turvallisesti. Niitä löytyy usealta valmistajalta markkinoilla.

Laita grilli kuumaksi! Tarjoile lihan tai muiden grillattavien lisukkeeksi grillattua varhaiskaalia fetajuustolla. Vaihtoehtona ulkopäivälliseen sopii hyvin myös erilaiset keitot ja padat, jotka lämmittävät mukavasti. Lisäksi niitä on helppo valmistaa suuri määrä kerralla ja ne pysyvät padassa lämpimänä ulkonakin.

Nappaa tästä herkullisen marokkolaisvaikutteisen lammaspadan ohje!

Fiilisteletkö farkkuja? Old Jeans -kattaustuotteet antavat uuden elämän kierrätetyille farkuille – essun, patalappujen ja -kintaan sekä pöytäliinan muodossa. Farkunsininen paksu ja jämäkkä kangas on 50 % viskoosia, 25 % kierrätettyä farkkukuitua ja 25 % tenceliä. Kankaassa on farkkumainen tuntu ja tuotteita koristavat hieno vintagehenkinen label ja näyttävät tikkaukset. Tuotteet sopivat takuuvarmasti rouheampaankin tilaan ja tarjoavat toisen tyyppisen vaihtoehdon kuosillisille keittiötekstiileille – näistä keittiötuotteista saattavat pitää nekin, jotka eivät yleensä keittiötekstiileistä välitä.

Finlayson FI Old Jeans essu Sininen / 70x85 cm
Finlayson FI Old Jeans essu Sininen / 70x85 cm
Finlayson FI Old Jeans patakinnas Sininen / 15x30 cm
Finlayson FI Old Jeans patakinnas Sininen / 15x30 cm
Finlayson FI Old Jeans patakinnas Sininen / 15x30 cm
Finlayson FI Old Jeans patakinnas Sininen / 15x30 cm