Ruutu & Raita -uutuusmalliston letkeä nostalgia

Riina Heinonen ja Sami Vulli loivat uutta ja vanhaa yhdistelevän Ruutu & Raita -malliston, joka kunnioittaa Finlaysonin historiaa olemalla samaan aikaan trendikäs ja ajankohtainen.

Vanhat ja uudet trendit

Mallisto koostuu simppeleistä, graafisista kuoseista, jotka täydentyvät sarjan yksivärisillä Pakka-pussilakanoilla. Pasma, Tiuhta, Gingham, Vohveli, Vyyhti ja Tartaani nojaavat maailmalla suosittuun Color blocking-trendiin, jossa värit ovat usein kontrastisia ja selkeitä ja kuviot graafisia ja neliskanttisia, mutta mallistosta löytyy myös herkkiä ja pastellisia väriyhdistelmiä.

Kuoseja on helppo yhdistää keskenään: sekoittamalla eri kuoseja saa hauskan ja trendikkään petauksen. Rauhallisempi kokonaisuus syntyy, kun johonkin kirjavista kuoseista yhdistää yksivärisen Pakka-pussilakanan. Tällöin color blocking toteutuu oivaltavasti, kun yksivärinen pinta on oma ”blokkinsa” kirjavan pussilakanan vieressä. Mallistoon kuuluu myös pehmeät Vohveli- ja Tiuhta-froteepyyhkeet.

Ruutu & Raita on kunnianosoitus Finlaysonin historialle, sillä menneinä aikoina Finlaysonin mallistot ovat koostuneet pitkälti erityyppisistä ruutu- ja raitakuoseista. Nyt ne ovat saapuneet takaisin.

Tutustu uutuuksiin tästä

Ylellistä skottitunnelmaa

Sami Vullin mallistolle suunnittelemat Tartaani-pussilakanasetit ovat kuosiinkudottua puuvillaa eli skotlantilaistyylinen ruutukuvio ei ole painettu kankaan pintaan vaan langat muodostavat ruudukon. Väritykset ovat ensisilmäyksellä klassisen maanläheisiä, mutta yksityiskohdissa pilkahtaa myös raikkaan kirkkaita sävyjä. Tartaani-kokaisuuteen kuuluu myös arkistokuosin pohjalta toteutut froteepyyhkeet, joista tulee mieleen nyt niin trendikäs 1970-luku. Samalla Tartaani-kokonaisuus on hyvin ajaton ja kundontatekniikka muistuttaa Finlaysonin historiasta kutomona.

Finlaysonin nostalginen karheampi puuvilla

Ruutu & Raita -malliston nostalgia ulottuu kuvioiden lisäksi myös materiaaliin. Malliston pussilakanoissa on käytetty Finlaysonin menneiltä vuosilta tuttua, hieman karheampaa puuvillalaatua. Siinä lanka on paksumpaa ja kudoksen rakenne on väljempi. Tämän takia materiaaliin tulee hieman karkeampi tuntu, mikä miellyttää monia. Monet asiakkaat ovat toivoneetkin materiaalin palaamista mallistoon.

Nostalginen laatu, moderni alkuperä

Karheampi materiaali ei kuitenkaan tarkoita tinkimistä vastuullisuudesta, sillä pussilakanat ovat Finlaysonin tuttua vastuulllista luomupuuvillaa, jolla on GOTS-sertifiointi. Kansainvälinen GOTS-sertifikaatti takaa, että puuvillan matkan aina viljelystä lopputuotteeksi pystytään jäljittämään. Vähintään 70 % tekstiilin kuiduista tulee olla luomuviljeltyä ja tiettyjen haitallisten kemikaalien käyttö valmistuksessa on kokonaan kielletty ja monien muiden hyvin rajattua.

GOTS-tulee sanoista Global Organic Textile Standard ja sitä valvoo ulkopuolinen riippumaton taho. GOTS velvoittaa, että kaikki toimitusketjun työnantajat noudattavat ILO:n työelämän normeja kuten lapsi- ja pakkotyövoiman kieltoa, syrjimättömyyttä, työaikojen rajoittamista ja tasa-arvoa.

Sertifikaattimme selkokielellä – lue lisää täältä.