Kuinka sisustaa ysärityyliin, mutta tyylikkäästi? Lue tästä vinkit!

Uusissa Palma-pussilakanoissa hehkuu ysärivärit ja villi lehtikuvio. Yhdistä niihin maltillisia elementtejä, jolloin vaikutelmasta tulee tajunnanräjäyttävä, mutta chic.

Palma satiinipussilakanasetti

1980-luvun loppupuolen ja 1990-luvun alkupuolen sisustus muistetaan kuvioiden runsaudesta ja värikkyydestä, pröystäilevien materiaalien käytöstä ja more is more -ajattelusta. Tämä yltiöpäinen, mutta iloinen tyyli päättyi 1990-luvun lamaan, mutta nyt ysärityyli on tehnyt paluun sekä muodissa että sisustuksessa. Mutta kuinka sisustaa ysärityyliin 2010-luvulla, niin ettei vaikutelmasta tule överi? Kokosimme neljä toimivaa vinkkiä.

Palma satiinipussilakanasetti
Palma satiinipussilakanasetti

Näin sisustat ysärityyliin Palma-pussilakanoiden kanssa

1.Käytä kuvioita harkitusti. Ysärityyliin kuuluu kuviot, mutta ne kannattaa rajata vain tiettyyn kohtaan kussakin tilassa. Finlaysonin Palma-pussilakanoissa on kaunis ja villi lehtikuvio, jonka lilat, beiget ja vihreät värimaailmat luovat juuri sopivan tyylikkään ysärifiiliksen. Tällöin muut suuret pinnat, kuten seinät ja verhot, kannattaa pitää yksivärisinä.

2.Kaikki 90-luvulla muodissa olleet materiaalit eivät ole niin hehkeitä, mutta palmunlehti- ja rottinkituotteet toimivat sisustuksessa edelleen. Rottinki on ollut pinnalla jo useamman vuoden ja miksi ei, sillä onhan se kevyt, kaunis ja suhteellisen ekologinen materiaali. Ysärikuosien kylkeen sopii loistavasti rottinkikaappi tai -tuoli tai kenties palmunlehdistä sidottu seinäviuhka, sillä nämä luonnonmateriaalit pehmentävät särmikästä värimaailmaa.

3.Messinkiset valaisimet ja koriste-esineet tuovat ysärisisustukseen hienostuneisuutta ja leikillisyyttä. Varsinkin hauskat ananaksen, simpukan tai eläimen muotoiset valaisimet saattaisivat värillisinä tehdä tilaan hullun vivahteen, mutta messinkisenä tai muun metallin sävyisenä ne antavat eleganttia art deco -vaikutelmaa.

4.Kiinnitä huomiota petaukseen. Jos käytät voimakkaasti kuviollisia ja värikkäitä pussilakanoita, pidä muu petaus yksinkertaisena. Hanki sänkyyn neutraalin värinen päiväpeitto, joka kannattaa pedata sänkyyn puoliksi, jotta lempipetivaatteesi pääsevät näytille. Hanki myös useampi tyyny ja niihin ylimääräisiä tyynyliinoja samasta kuosista eri väreillä, jolloin saat sängyn päätyyn muhkean ja väreiltään vaihtelevan tyynyasetelman.

Palma satiinipussilakanasetti

Palma-pussilakanat häikäisevät makuuhuoneessa

Ihana Palma-kuosi tuo paahteen ja viidakon sopivasti syksyn keskelle. Osmi Koskisen suunnittelemassa kuosissa näkyy viidakon lehvästön runsaus, mutta syksyn värien intensiivisyys. Ajankohtaisesti ysärihenkinen kuosi on saatavilla dramaattisen violetti-kultana, metsäisen musta-vihreänä ja hiekkaisen ruskea-beigenä.

 Palma on ylellistä luomulaatuista satiinipuuvillaa, joka hellii nukkujaa pehmeydellään. Kankaan kaunis kiilto saadaan aikaan satiinisidoksella, ja sen kiilto ja pehmeys säilyy, kun silität tai mankeloit lakanat pesun jälkeen. Puuvillasatiinilla on korkea lankaluku eli kankaantiheys, joka tarkoittaa, että kangas on kudottu hyvin tiiviisti. Tällainen kangas sopii hyvin allergikoille, sillä ne pöllyävät vähemmän. Palma-pussilakanoiden puuvillalla on GOTS-sertifiointi, joka kertoo luomupuuvillan viljelyn ympäristöystävällisyydestä ja jäljitettävyydestä.