Kierrätä vanhat tekstiilisi meillä

Tuo vanhat pussilakanasi ja farkkusi kiertoon lähimpään Finlayson-myymälään. Kiitokseksi saat 10 € etusetelin, jonka voit käyttää 30 € normaalihintaiseen ostokseen myymälöissämme. Kierrätyskampanja ei ole voimassa Iso Omenan ja Oulun myymälässä.

 *Kierrätyskampanjan etuseteleitä voi käyttää myös useamman kerralla, esim. kahdella etusetelillä saat 20 € alennuksen 60 € ostoksesta. Verkkokaupassa voit hyödyntää yhden 10 € etusetelin vähintään 30 € arvoiseen ostoskertaan (1 etuseteli/ostoskerta). Etu koskee normaalihintaisia kodintekstiilituotteita. Etuseteli on voimassa 1 kuukauden kierrätyspäivästä lähtien.


Suomessa syntyy 71 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuodessa. Haluamme ottaa vastuun siitä, mitä tuotteillemme tapahtuu, kun ne tulevat käyttöikänsä päähän. Tuo siis eläköityneet pussilakanasi ja farkkusi pestyinä myymäläämme, niin me kierrätämme ne valmistamalla niistä räsymattoja ja pyyhkeitä.

Kiertoon sopivat kaikenväriset ja kuntoiset pussilakanat sekä farkut. Farkuiksi laskemme myös farkkutakit, -paidat ja -haalarit… Missä muodossa tahansa denim kaappisi perällä sitten oleileekaan. Voit tuoda meille kierrätettäväksi myös elastaania sisältävät farkut, vaikkei niistä joustavien kuitujen vuoksi voidakaan farkkupyyhkeiden lankaa valmistaa. Toimitamme ne kuitenkin eteenpäin autoteollisuuden äänieristysmateriaalina sekä auton lattioiden ja kattojen sisäverhoilussa hyödynnettäväksi.


 

Kierrätystekstiilit

Muista vain käyttää pussilakanat ja farkut pesukoneen kautta ennen kuin kiikutat ne kierrätykseen, niin me hoidamme loput. Vanhat lakanasi saavat uuden elämän Pohjanmaalla kudottavina räsypaloina, kantoräsyinä sekä räsytyynyinä, farkut puolestaan aloittavat uuden luvun Old Jeans -pyyhkeinä

Räsypala-mattomme ovat parhaillaan käynnissä olevassa Suomen vastuullisin tuote 2022 -kilpailussa finaalissa. Kilpailun järjestää Infine, ja kilpailuun ilmoitetut kuluttajatuotteet tai -palvelut arvioidaan kokonaisvaltaisen vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arvioinnin tekee riippumaton, johtavista asiantuntijoista koostuva vastuullisuuspaneeli.

Kilpailuun kuuluu myös yleisöäänestys, täällä voi äänestää niin räsypaloja kuin muitakin tuotteita aina 8.10.2022 klo 18 asti. Räsypalojen vastuullisuus ei muodostu pelkästään kierrätetystä materiaalista, jota tuote sisältää 90 prosenttia. Räsypalojen tuotantotilat lämmitetään puupelleteillä, ja tuotteet valmistetaan uusiutuvalla vesi- ja aurinkovoimalla. Käytetty aurinkoenergia tuotetaan kutomon katolle asennetulla aurinkokeräimillä. Tämän lisäksi tuotteella on Avainlippu-merkki, koska tuote on valmistettu ja se työllistää Suomessa.

Lähimmän myymäläsi löydät täältä.

Liittyvät tuotteet