Unipussi on paras kesäkaveri

Vene- ja mökkireissujen pakkausrumbaa helpottaa pehmoinen unipussi. Lue myös mitä muita asioita veneen ja asuntoauton sisustajan on hyvä ottaa huomioon.

Vene-, mökki- ja asuntoautoreissut kuuluvat varmasti kesän parhaaseen antiin, mutta niiden myötä hiipii kotiin myös salakavala vuodevaaterumba. Vuodevaatteiden jatkuva raahaaminen ja pyykkääminen reissusta toiseen saattaa käydä hermoille, puhumattakaan niiden petaamisesta ahtaaseen aittaan tai asuntoautoon. Unipussi on tähän mitä mainioin ratkaisu, sillä siinä on kevytpeitto, aluslakana ja tyynyliina samassa paketissa.

Unipussin saa rullattua kompaktiksi paketiksi ja sidottua pussin päässä olevilla nauhoilla. Nukkumaan mennessä se on helppo rullata auki, ja tyynyn saa sujautettua kätevään tyynyliinataskuun. Reissun päällä ollessa tyynynä voi käyttää vaikka villapaitaa tai takkia. Matkan tai mökkeilyn jälkeen unipussi on helppo heittää pesukoneeseen. Lue lisää: Mökkikausi alkaa

Unipussi on reissukaveri ja vierasvara

Unipussi on sisätilojen makuupussi, eli se on parhaimmillaan mökillä, veneessä tai vaikkapa asuntoautossa. Se vie vain vähän tilaa, joten pari unipussia on loistava vierasvara mökille. Silloin ei tarvitse käyttää aikaa vieraiden sänkyjen sijaamiseen kesken saunaillan. Lämpimillä keleillä voit kokeilla unipussia myös teltassa, riippumatossa tai katetulla terassilla.

Tutustu unipussi-valikoimaan tästä.

Miten sisustaa vene tai asuntoauto?

Veneen ja asuntoauton sisustaminen viihtyisäksi ei ole aina ihan ongelmatonta. Tavaroiden pitää olla kestäviä ja mieluiten kompakteja, verhoilun ja mattojen tulisi puolestaan sietää kosteutta. Lisäksi vanhojen veneiden ja asuntoautojen pintojen väri saattaa olla kulunut ja kellertävä, jolloin värien yhdistäminen on hankalaa. Kokosimme alle muutaman täsmäohjeen millä pääset alkuun reissumenopelisi sisustuksessa! 

1.Käytä melamiinista tai bambukuidusta valmistettuja astioita, sillä ne eivät rikkoudu, ja ovat asteen paremman näköisiä kuin muoviastiat. Erikoiskaupat ja suuret marketit myyvät akryylista valmistettuja viini- ja kuohuviinilaseja, jotka toimivat loistavasti kristallilasien korvikkeena reissuilla. 

2.Ota kaappiin mukaan pieni lasi- tai keramiikkamaljakko, johon voit kerätä reissukohteessa muutaman niittykukan ja oksan. Näin saat somistettua aamupala- ja päivällispöytää asuntoautossakin.

3.Käytä vuodevaatteina unipusseja. Unipussi on kätevä rullata vuoteelta pois päivän ajaksi ja helppo levittää illalla. Ne ovat myös väljempiä kuin makuupussit, joten makuupussien tiiviyttä kammoksuva tykkää myös näistä.

4.Huomioi sisustuksen värimaailma auton tai veneen pintojen mukaan. Jos asuntoauton tai veneen seinät ovat harmaat tai valkoiset, kylmät värit, kuten violetti, toimivat autossa hyvin. Jos väri on sen sijaan keltaiseen taittuva valkoinen tai beige, kannattaa suosia lämpimiä värejä, jottei seinien väri näytä likaiselta. Puuveneen pintoihin sopivat erityisesti perusvärit keltainen, punainen, vihreä ja sininen. Valitse ruutukuosi, jos haluat korostaa fiskarin perinteistä tunnelmaa. Kun kyseessä on pieni tila, helpointa on käyttää sisustuksessa vain yhtä tai kahta teemaväriä.