Uudet Muumi-pyyhkeet kertovat tarinoita

Laitoimme sydämemme peliin ja sen seurauksena syntyi täysin uudistettu Muumi-pyyhesarja. Toimme tarinallisuutta käsi- ja kylpypyyheparien välille, annoimme alkuperäiskuvituksille enemmän tilaa loistaa ja toimme sävyt entistä lähemmäs alkuperäisiä, Tove Janssonin käyttämiä värejä – ja mikä parasta, myös materiaali meni uusiksi: kaikki Muumi-pyyhkeet ovat nyt GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja niillä on 5 vuoden takuu. Lue tästä tarinat uusien Muumi-pyyhkeidemme takana.

Suunnittelijat Riina Heinonen ja Liisa Suurla yhdessä Finlaysonin suunnittelutiimin kanssa halusivat suunnitella pyyhkeet, joiden kuvitukset ja värimaailma ovat entistä lähempänä Tove Janssonin alkuperäisiä Muumi-sarjakuvia. Raikkaat värit ovat valikoituneet sarjakuvien kokoelma-albumien kansikuvien värimaailmasta ja itse kuvitukset ovat valittu satojen sarjakuvastrippien joukosta. Pyyhkeissä seikkailevat Muumipeikon lisäksi Muumimamma, Muumipappa, Pikku Myy, Niiskuneiti, Nuuskamuikkkunen, Hattivatit, Haisuli ja Nipsu.

Lue lisää pyyhkeiden erilaisista ominaisuuksista ja huollosta tästä.

Rakastetut hahmot

Suunnittelijat saivat valita alkuperäisistä Muumipeikko-sarjakuvista hahmojen luonnetta parhaiten kuvaavat kuvaparit. Pikku Myy -pyyhkeistä huomaa, että Myyllä on taas kepposet mielessä, kun taas Muumipappa-pyyhkeistä välittyy Papan seikkailunhimo ja uteliaisuus.

”Se onkin Muumi-tuotteita suunnitellessa hauskaa, että suunnitteluprosessin alussa tulee luettua kaikki Tove Janssonin piirtämät sarjakuvat uudelleen ja uudelleen. Muumi-fanille, niin kuin minä, on suuri kunnia päästä käyttämään Tove Janssonin nerokasta materiaalia”, suunnittelija Riina Heinonen kertoo.

Mitä Muumi-pyyhkeet kertovat?

Käsi- ja kylpypyyhkeet toimivat sarjakuvan tavoin eli yhdessä ne kertovat sarjakuvan tarinan. Lue tästä mitä kunkin Muumi-pyyhkeen taakse kätkeytyy!

Niiskuneiti

Muumipeikko saa kutsun cocktail-kutsuille tarinassa Muumipeikko ja kultainen häntä. Samaan aikaan Niiskuneidin pitää päästä kampaajalle ja hän haluaa permanentin. Hän on Vilijonkan kanssa, jossa he pohtivat ovatko menossa samaan tilaisuuteen. Niiskuneidille tehdään myös meikki ja Vilijonkka kehuu sitä. Niiskuneidin mielestä Vilijonkan kommentit kuitenkin ovat vaarallisia, joten hän pesee meikin pois.

Muumipeikko

Tarinassa yksinäinen saari Muumiperhe löytää merirosvolaivan hylystä kaikkea mielenkiintoista. Alueella liikkuu haita ja muumipeikko juoksee pelastamaan Samua ja ”kissaa”, jotka ovat uimassa hylystä rantaan.

Muumi Niiskuneiti pyyhe Pinkki / 30x50 cm
Muumi Niiskuneiti pyyhe Pinkki / 30x50 cm
Muumi Niiskuneiti pyyhe
Muumi Niiskuneiti pyyhe Pinkki / 70x140 cm
Muumi Muumipeikko pyyhe
Muumi Muumipeikko pyyhe
Muumi Muumipeikko pyyhe Sininen / 30x50 cm
Muumi Muumipeikko pyyhe Sininen / 70x140 cm

Haisuli

Muumipeikko-tarinassa Muumeilla on valtavasti vieraita, joiden he haluavat lähtevän pois. Muumimamma keksii kutsua Haisulin paikalle, joka karkottaa vieraat hajullaan.

Hattivatit

Tarinassa Muumipeikko Hattivatit saapuvat sankoin joukoin vieraiksi Muumipeikon taloon vaatien cocktaileja.

Muumi Haisuli pyyhe Harmaa / 70x140 cm
Muumi Haisuli pyyhe Harmaa / 70x140 cm
Muumi Haisuli pyyhe Harmaa / 30x50 cm

Muumipappa

Muumit löytävät tarinassa Yksinäinen saari merirosvolaivan hylyn. Onnellinen Muumipappa saa löytöpalkkiokseen ruumasta löytyvät ilotulitteet.

Muumimamma

Muumit rantautuvat tarinassa Yksinäinen saari autiolle saarelle. Muumimamma etsii tiensä rannalle kariutuneen merirosvolaivan kirjahyllylle, mistä hän löytää tärkeitä neuvoja saarella selviytymiseen.

Muumi Muumipappa pyyhe Musta / 30x50 cm
Muumi Muumipappa pyyhe Musta / 30x50 cm
Muumi Muumipappa pyyhe Musta / 70x140 cm
Muumi Muumimamma pyyhe Fuksia / 30x50 cm
Muumi Muumimamma pyyhe Fuksia / 30x50 cm
Muumi Muumimamma pyyhe
Muumi Muumimamma pyyhe Fuksia / 70x140 cm

Pikku Myy

Tarinassa Talonrakennus Pikku Myyn perhe muuttaa asumaan Muumitaloon. Rauhaa kaipaava Muumipeikko päättää rakentaa itselleen oman talon. Pikku Myy uhkailee rakennusvalvontaviranomaista auttaakseen Muumipeikkoa saamaan rakennusluvan, ja onnistuukin siinä.

Nuuskamuikkunen

Muumipeikko ja velvollisuudentunto -sarjakuvassa Muumit ryhtyvät velvollisuudentuntoisiksi kansalaiseksi, mutta Nuuskamuikkunen kääntää nurmikolla kylkeä jatkaen kaarnaveneen vuolemista. Velvollisuuksiksi kutsutaan asioita, joita ei halua tehdä, kun taas Nuuskamuikkusen tekevät onnelliseksi kukkien ja ruohon tuoksu.

Nipsu

Nipsu-pyyhkeiden kuvat ovat tarinasta Muumipeikko ja marsilaiset, jossa Nipsu löytää marsilaisten superstrofonisen laatikon. Hän päättää kiikuttaa sen Poliisimestarille todistusaineistoksi siitä, että marsilaiset ovat vastuussa lähiaikoina Muumilaaksoa vaivanneista omituisista tapahtumista.

Muumi Myy pyyhe Punainen / 70x140 cm
Muumi Myy pyyhe Punainen / 70x140 cm
Muumi Myy pyyhe Punainen / 30x50 cm
Muumi Nuuskamuikkunen pyyhe
Muumi Nuuskamuikkunen pyyhe
Muumi Nuuskamuikkunen pyyhe Vihreä / 30x50 cm
Muumi Nuuskamuikkunen pyyhe Vihreä / 70x140 cm