Uudet retrokuosit Letti ja Kaista

Nostalgia puhuttelee graafisissa Letti- ja Kaista-kuoseissamme, joiden värit hehkuvat syvän syksyisissä väreissä. Tutustu ajankohtaisiin 70-lukua henkiviin uutuuksiin ja lue miten saat suuren graafisen kuosin istumaan kotisi sisustukseen.

Tänä syksynä inspiroidumme nostalgiasta, mutta samalla suuntaamme katseemme uteliaana uuteen. Uudet Letti- ja Kaista-kuosit edustavat 1970-luvun muotokieltä suurine kaarineen ja laajoine väripintoineen, mutta modernit väritykset tekevät niistä raikkaita niin makuuhuoneeseen kuin keittiöönkin. 

Letti-kuosin paluu

Eine Lepistön suunnittelemaa Letti-kangasta löytyi Tampereen museon kokoelmista ja ihastuimme siihen niin, että päätimme ottaa sen uudelleen tuotantoon. 1970-luvulla syntyneestä kuosista löytyi useita ajan hengen mukaisia värityksiä, mutta loimme kuosille uudet värit tähän päivään sopiviksi. Oranssi ja vihreä väritys ovat moderneja ja raikkaita, mutta silti tunnelmaltaan värikästä 1970-lukua. Vihreä väritys sopii loistavasti talven juhliin, kun taas pirteä ja reipas oranssi kuosi on hieno pari alkusyksyn väreihin.

Voimakas Kaista-kuosi

Kaista-kuosin voisi luulla syntyneen myös suurten ja värikkäiden kuvioiden 70-luvulla, mutta retrosta ulkonäöstään huolimatta kuosi on suunniteltu vuonna 2020. Suunnittelija Sami Vulli inspiroituu usein menneistä vuosikymmenistä, ja tässäkin kuosissa hänen kädenjälkensä on graafista ja selkeää. Kaista-kuosia löytyy musta-valkoisena, joka sopii hyvin pelkistettyyn ja moderniin tyyliin, sekä rohkeampana musta-valko-beigenä, joka toimii erityisesti tumman ja puun värisen sisustuksen kanssa.

Mitä yhdistellä 1970-luvun kuosien kanssa?

Suuret graafiset kuosit saattavat joskus olla haastavia sisustuksessa. Parhaiten ne toimivat suuressa ja avarassa tilassa, mutta ne pääsevät oikeuksiinsa myös pienemmässä huoneessa, kun kokeilet jotain näistä jipoista:

1.Selkeytä ja karsi tavaroita. Suuri kuosi vetää voimakkuudellaan huomion itseensä ja vaatii runsaasti tilaa, joten karsi tavaroita saadaksesi huoneeseen lisää avaruutta. Pieni tilpehööri tekee kokonaisuudesta sekavan, joten virtaviivaista sisustusta piilottamalla koriste-esineet ja ylimääräiset tavarat kaappiin ja laatikoihin. Kun petivaatteet tai pöytäliina vaihtuu toiseen, voit ottaa tavarat jälleen esiin.

2.Nosta päätähdeksi. Suuren kuosin kanssa sopii parhaiten yksiväriset tekstiilit. Valitse verhoiksi joku kuosin väreistä, jolloin kuosin sanelema värimaailma voimistuu ja muhevoituu. Kuosi ei myöskään pomppaa ympäristöstään tällöin niin voimakkaasti. Näyttävän, suurikokoisen kuosin kanssa ei kannata myöskään yhdistää samaa kuosia olevia tekstiilejä, kuten verhoja, sillä tunnelmasta saattaa tulla liian räikeä ja voimakas.

3.Materiaaleilla lempeämmäksi. Jos et halua liian dramaattista vaikutelmaa, kokeile värikkään graafisen kuvion kanssa pehmeiksi ja lämpimiksi miellettyjä luonnonmateriaaleja. Esimerkiksi oranssin kanssa toimii loistavasti korista punotut esineet, juuttimatot ja heinät. Tummanvihreä suuri kuvio puolestaan muuttuu maanläheiseksi puukalusteiden ja -pintojen rinnalla.