Finlayson 200 vuotta

Ei hukata kaikkea sitä kaunista, mitä meillä jo on.

Uniikkia juhlamallistoamme ovat inspiroineet 70-luvun ilmaisullisesti voimakkaat ja suuret kuosit sekä räiskyvät värit. Aikakausi oli rakkauden ja hyvään uskomisen vuosikymmen, jolloin uskallettiin haaveilla hyvästä maailmasta, eikä vihapuheille ollut tilaa. Haluammekin mallistomme muistuttavan, että ei hukata kaikkea sitä kaunista, mitä meillä jo on.

Juhlamallistomme on myynnissä vain juhlavuoden ajan.

Sylvi

Sylvi-kuosi on Aini Vaarin käsialaa vuodelta 1973. Aini Vaari (s. 1931) toimi Finlaysonin suunnittelijana vuosina 1951–1974, jonka jälkeen hän työskenteli freelancerina aina vuoteen 1986 asti. Ainin suunnittelemat kuosit ovat helposti lähestyttäviä ja lämminhenkisiä, ja hän käyttää paljon töissään esittäviä aiheita. Suunnittelijan vahvuus on monipuolisuus, sillä hänellä on taito maalata geometristen aiheiden lisäksi myös herkkiä ja romanttisia kukkakuoseja. Aini sanoo Sylvi-kuosin muistuttavan eniten pionia, mutta tästä kauniista kuosista saattaa eri värityksissä nähdä myös esimerkiksi lakan tai kaalin.

Sylvi on graafinen ja yksinkertainen kukkakuosi, mutta kukan hieman raidallinen väritys tuo kuosiin eloisuutta ja kiinnostavuutta ja erottaa kuosin muista juhlamalliston kuoseista. Sylvi on romanttinen ja aavistuksen hempeä, erityisesti kauniissa roosan värissä. Pussilakanassa kuosin musta pohjaväri ja materiaali puuvillasatiini tekevät Sylvistä juhlavan ja jopa hieman dramaattisen. Ylellinen ja kiiltävä satiini sopiikin täydellisesti juuri tähän kuosiin.​ Valkoisella pohjalla väritys on raikas ja omiaan kevään juhlakauteen.

Annukka

Annukka-kuosi on Mirja Tissarin käsialaa vuodelta 1976. Mirja Tissari (1929–2007) toimi Finlaysonin suunnittelijana vuosina 1959–1965. Tissarin tunnetuimpia kuoseja ovat Marjatta-kuosi vuodelta 1960. 

Annukka on selkeästi retro, mutta muotokielessä on samanaikaisesti jotain hyvin tähän aikaan sopivaa. Rauhallinen siniharmaa väritys todella tuo kuosin tähän päivään. Annukassa on 70-luvulle tyypillisesti selkeät linjat sekä suuria väripintoja. Tämä graafinen kukkakuosi on kuitenkin hyvin monipuolinen. Se skaalautuu kauniisti ja taipuu erilaisiin värityksiin, minkä vuoksi se näyttää kauniilta hyvin erilaisissa tuotteissa. 

Cumulus

Cumulus-kuosi on Aini Vaarin käsialaa vuodelta 1977Kuosissa on 70-luvulle tyypillisiä suuria väripintoja ja rohkea graafinen muotokieli. Cumulus on erityisen kaunis suurella pinnalla kuten pussilakanassa, jossa suuret väripinnat pääsevät oikeuksiinsa. Nimensä kuosi on saanut kumpupilvimäisistä muodoistaan.

Senni

Senni on Aini Vaarin suunnittelema kuosi vuodelta 1972. Senni on hyvin retro kuosi, mitä korostaa myös materiaalivalinta frotee. Tiivis kuosi muodostaa ikään kuin pinnan pohjavärin kadotessa kuosin taakse. Senni saattaa muistuttaa hieman sitrushedelmiä, mutta 70-luvulle tyypillisesti kuosista löytyy kuitenkin kukkia. Kirkkaat värit sopivat kauniisti yhteen muiden juhlakuosien kirkkaiden värien kanssa. Vihreä väritys noudattelee melko tarkasti alkuperäisen luonnoksen väritystä.