LAADUNVARMISTUS

Valmistamme vain laadukkaita tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Tuotteidemme korkea laatu on Finlaysonille erittäin tärkeää ja siksi kehitämme laadunvalvontaprosessiamme jatkuvasti. Valvomme työn laatua, ja jokainen tuote tarkistetaan valmistuksen jälkeen. Omien testien lisäksi tuotteiden laatua valvotaan myös yhteistyökumppaneidemme ja kolmannen osapuolen testilaitosten toimesta. Kuluttajilta tulleiden reklamaatioiden prosentuaalinen osuus liikevaihtoon suhteutettuna on alle yhden promillen.

TAKUU 5 VUOTTA

Myönsimme tuotteillemme joulukuusta 2017 alkaen viiden vuoden takuun. Takuu koskee Finlaysonin pussilakanoita, tyynyliinoja ja froteepyyhkeitä. Takaamme tuotteidemme laadun ja sitoudumme valmistusketjun vastuullisuuteen. Laadunvalvonnan myötä olemme vakuuttuneita, että tuotteemme kestävät normaalikäytössä erinomaisesti. Uskomme toki, että tuotteemme kestävät paljon pidempään, mutta 5 vuotta on hyvä minimitaso.

JESUS-LAKANAT 50 VUODEN TAKUULLA

Veimme takuun vielä pidemmälle yhden tuotteen kanssa. Lanseerasimme Jesus-pellavalakanat huhtikuussa 2017. Halusimme kehittää niin kestävät lakanat, että ne tarvitsee ostaa vain kerran elämässä. Ainutlaatuisessa tuotteessa on käytetty samaa materiaalia ja samaa twill-sidosta, kuin tähän päivään säilyneessä Torinon käärinliinassa, jonka sanotaan juontavan juurensa mahdollisesti jopa ajanlaskumme alkuun. Jesus-pussilakanoissa käytetty pellavaraaka-aine on peräisin Belgiasta ja Ranskasta. Kangas on kudottu ja tuote ommeltu Kiinassa. Sellaiset yksityiskohdat, jotka eivät mahdollisesti kestäisi normaalia pidempää käyttöikää on poistettu tai korvattu kestävimmillä ratkaisuilla. Esimerkiksi kaikki ompeleet on vahvistettu, hoito-ohjeet brodeerattu suoraan kankaaseen ja muotoilultaan suunniteltu kestämään kulutusta. Tuotteen nimi ja itse tuote ovat kunnianosoitus vanhalle, kestävälle valmistustavalle, jonka halusimme tuoda tähän päivään.

Jesus-lakanamme löytyvät nyt myös Buy Me Once -sivustolta, jossa myydään vain erityisen pitkäikäisiä tuotteita.

KEMIKAALIT

Suurin osa Finlaysonin tekstiilituotteista on Öko-Tex Standard 100-sertifioituja, eli takaamme asiakkaille, että tuote on turvallinen ja testattu. Öko-Texin lisäksi teetämme satunnaisesti omia kolmannen osapuolen tekemiä kemikaalitestejä, etenkin jos kyseessä on meille uusi tuotekategoria. Lähtökohta kaikille valmistuskumppaneillemme on, että heidän tulee olla sijainnistaan riippumatta sitoutuneita EU:n REACH kemikaalilainsäädäntöön ja taata, että tuotteissa ei ole raja-arvoja ylittäviä määriä listattuja erityistä huolta aiheuttavia tai vaarallisia kemikaaleja.

Käyttämämme puuvillan sertifiointijärjestelmät GOTS ja Reilu kauppa molemmat sääntelevät kemikaalien käyttöä niin puuvillan kasvatuksessa, kuin sen eri jatkoprosessointivaiheissa. Kumpikin järjestelmä myös kieltää geenimuunneltujen siementen käytön. Luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä synteettisiä lannoitteita eikä kasvi- tai hyönteismyrkkyjä. Finlaysonin käyttämä Reilun kaupan puuvilla on myös luomuviljeltyä. GOTS päivittää listaa sallituista väriaineista, printeistä ja apuaineista (auxiliary agents) ja jokaisen GOTS-tuotteita valmistavan tahon tulee hyväksyttää käyttämänsä kemikaalit GOTSilla. Reilulla kaupalla on myös kiellettyjen aineiden ja käsittelyjen lista, joka sisältää mm. kloorivalkaisun, hiekkapuhalluksen ja formaldehydin.

yritysvastuu@finlayson.fi