Kokoelma: Päiväpeitot ja päiväpeitteet

Moni meistä haaveilee kauniisti pedatusta sängystä, mutta usein se jää vain aikeeksi. Päiväpeitot saattavat tuntua raskailta ja epäkäytännöllisiltä vieden paljon tilaa. Olemme pyrkineet vastaamaan tähän suunnittelemalla tuotteita, joissa yhdistyvät sulassa sovussa kauneus, arjen käytännöllisyys ja vastuullisuus.

Päiväpeitettä kannattaa käyttää erityisesti silloin, jos sängyssä vietetään aikaa myös päivällä tai talossa on lemmikkejä, jotka viihtyvät päiväsaikaan sängyssä. Päiväpeitto suojaa silloin lakanoita ja sänkyyn kulkeutuu vähemmän likaa, murusia ja pölyä.

Mallistomme päiväpeitot ovat mukavan kevyitä ja ne on helppo levittää vuoteelle ilman suurempaa aherrusta. Kuoseissa näkyy vohvelia ja vekkiä, joita yhdistää rentous ja huolettomuus. Materiaalivalinnoissa on panostettu kierrätysmateriaaleihin: neitseellistä puuvillaa on korvattu kierrätetyllä puuvillalla, polyesterilaadussa materiaali on sataprosenttisesti kierrätettyä.

Kauniin petauksen viimeisteet yhteensopivilla koristetyynyillä, tutustu [koristetyynyihin sekä koristetyynynpäällisiin] ja yhdistele mieleisesi kokonaisuus. Tutustu myös [pussilakanasetteihin] sekä koko makuuhuoneen vuodetekstiileihin.

Vinkit päiväpeiton koon valintaan ja petaukseen:

-Sopiva päiväpeiton koko 80-90 cm leveään sänkyyn on 160 x 260 cm, 120 cm leveään sänkyyn 200 x 260 cm ja parivuoteeseen 260 x 260 cm.
-Anna sängyn olla petaamatta aamutoimiesi ajan, jotta yön aikana kertynyt kosteus ehtii haihtua.
-Petaa sänky ja levitä päiväpeitto peittojen ja tyynyjen päälle koko matkalta, heitä koristetyynyt päiväpeiton päälle, viimeistele petaus heittämällä torkkupeitto rennosti jalkopäähän.
-Mikäli haluat muhkeamman ja viimeistellymmän lookin, levitä päiväpeitto vain noin 2/3 korkeudelle jättäen peiton yläosa ja tyynyt näkyviin. Käännä yläosassa peiton reuna päiväpeiton päälle ja käännä molempien peittojen reunat piiloon. Nosta tyynyt pystyasentoon ja lisää halutessasi tuplatyynyt ja etureunaan vielä koristetyynyjä.
-Kokeile myös hotelleista tuttua tyylikästä mutta nopeaa tapaa käyttää päiväpeitettä vain sängyn jalkopäässä ns. heittopeittona. Silloin parivuoteeseen riittää pienempikin päiväpeite ja suosikkipussilakanasi jäävät huolitellun kauniisti näkyviin.