Luonto alkaa sisältä – Finlaysonin kesämallisto on täällä

Nyt on aika päivittää mökkitekstiilit kesäkampanjamme aurinkoisilla tuotteilla, joihin lukeutuvat Finlayson x Felissimo -kilpailun iloa ja japanilaista estetiikkaa hehkuvat kuosit. Katso kesätuotteet ja osta kesäkotiin tai mökkituliaiseksi verkkokaupasta ja lähimmästä Finlayson-myymälästä.

Järjestimme 200-vuotisjuhliemme kunniaksi vuonna 2020 japanilaisen lisenssikumppanimme Felissimon kanssa kuosisuunnittelukilpailun, jonka aiheena oli etsiä kauneutta, jonka ei haluaisi katoavan maailmasta. Kilpailu herätti laajasti kiinnostusta ja töiden taso oli erittäin korkea. Lopulta tuomaristomme valitsi mallistoomme neljä kesäistä kuosia, jotka ovat kunnianosoitus luonnon monimuotoisuudelle: Parveilu, Kukinta, Kudelma ja Ohikiitävät. Nyt nämä upeat, japanilaista estetiikkaa henkivät kuosit ovat osa kesämallistoamme.

Tutustu ja hyödynnä etu! Saat –30 % valikoiduista kesätuotteista verkkokaupassa ja Finlayson-myymälöissä 30.5.–15.6.2022 asti.

Lintujen laulu ja lämpenevät säät enteilevät uuden mökkikauden alkua. Usein tupa kaipaakin kunnon siivousta ja freesausta pimeän talven jälkeen, oli kyseessä sitten huvila tai hirsimökki. Perussiivouksen lisäksi kannattaa tarkistaa kaipaavatko myös mökin tekstiilit päivitystä. Miltä saunan laudeliinat näyttävät? Entä vierasvuodevaatteet? Kuivaavatko pyyhkeet vielä vai onko frotee kulunut jo lähes olemattomaksi? Jos tekstiilit ovat haperoita ja näyttävät nuhjuisilta, on jo uusien aika.

Kesän aurinkoisin petaus syntyy Kukinta- ja Parveilu-pussilakanoilla.

Sisusta kesätuotteilla – pikavinkit mökkisisustukseen

Finlaysonin kesämalliston kuosit ovat täydellisiä mökille, sillä niiden värikylläisyyden ja lempeyden myötä saapuu kesä, vaikka Suomen säät laahaisivat vielä perässä. Malliston neljästä kuosista - Parveilu, Kukinta, Kudelma ja Ohikiitävät – löytyy varmasti jokaiseen mökkiin ja mielentilaan sopiva tuote. Lue alta vinkkimme sisustuksen pikafreesaukseen ja kuinka saada uudet tekstiilit sointumaan jo olemassaolevaan sisustukseen.

Värikäs Kukinta-pöytäliina on näyttävä valinta kesän juhliin.

1.Jos hankit värikkäät vuodevaatteet, karsi sisustuksesta muut voimakkaat värit. Pidä ympäristö neutraalina maanläheisillä ruskean tai valkoisen sävyillä, tai poimi kuosista yksi väri jota toistat siellä täällä, kuten sisustustyynyissä.

2.Sekoittele uusia kuoseja vanhoihin! Niin vuodevaatteissa, pyyhkeissä kuin keittiötekstiileissä erilaisten kuosien sekoittelu toimii, kunhan sävymaailma on sama. Älä siis sekoita kirkkaita perusvärejä ja murrettuja sävyjä keskenään, muuten vaikutelmasta tulee sekava, ja murretut värit muuttuvat likaisen näköisiksi.

3.Kehystä matoilla ja koristele kukilla. Matot tuovat paitsi lämpöä sisustukseen myös kehystävät tiloja tilojen sisällä. Asettelemalla maton puoliksi sängyn tai sohvan alle saat tilasta entistä lokoisamman. Kukat puolestaan kruunaavat kodin tunnelman eikä sen onneksi tarvitse olla kallista. Parhaimpia ovat meinaan luonnonkukat ja -kasvit, eli ojan penkasta poimitut niittykukat tai kotipuusta leikatut koivunoksat.

Kiinnostavatko matot? Lue täsmävinkkimme kuinka onnistut maton valinnassa! 

Kesämalliston kuosit

Parveilu on suunnittelija Nobuyoshi Shimizun luoma graafinen kuosi, jossa kesäperhoset parveilevat luoden iloa ja kauneutta ympärilleen. Perhosten määrä uhkaa vähentyä ilmastonmuutoksen edetessä, mikä huolestuttaa suunnittelijaa: uhkaako tämä lapsuudesta tuttu iloinen näky kadota tai jopa unohtua? Parveilu symboloi myös ulkona juoksentelua ja siitä kumpuavaa vapautta ja iloa.

Kukinta on suunnittelija Akiko Tsurusakin luoma kuosi, joka kuvastaa kesäistä vuodenaikaa. Auringon rentoa elinvoimaa, intohimoa, energiaa ja voimaa ilmaistaan vertaamalla niitä suuriin kesäkukkiin. Tsurusaki osallistui kilpailuun neljällä työllä, joista jokainen edusti yhtä neljästä vuodenajasta, joista saamme nauttia sekä Suomessa että Japanissa, mutta joita ilmastonmuutos uhkaa.

Kudelma on suunnittelija Noora Typön mustavalkoinen graafinen kuosi, joka oli myös selkeä yleisöäänestyksen suosikki. Kudelma on saanut inspiraationsa kielten kauneudesta, monimuotoisuudesta ja erilaisista murteista. Se rakentuu ”sanakudonnasta”, jossa esiintyy eri kirjaimia, sekä suomeksi sanat ”murre” ja ”sana”. Japanin sanoista kuosissa esiintyy ”kotoba”, joka tarkoittaa sanaa. Myös ”dialect” toistuu, joka tarkoittaa murretta englanniksi.

Ohikiitävät on Kaisla Kujanpään suunnittelema kuosi, joka on kuvaus kesäisin teiden pientareilla kukkivista kauniista niittykukista ja heinistä, joiden ohi usein ajamme, ehkä sen kummemmin niihin huomioita kiinnittämättä. Ohikiitävät muistuttaa meitä ohitsemme vilahtavasta kauneudesta ja kasvien monimuotoisuudesta.