Yrityksellämme on arvot, joiden mukaan työskentelemme päivittäin. Teemme yhteistyötä vain arvoihimme sopivien kumppaneiden kanssa. Toimimme tarvittaessa takarivistä huutelun sijaan ja tästä kiitoksena meidät on arvioitu Suomen 6. vastuullisimmaksi brändiksi Sustainable Brand Index -tutkimuksessa 2016.

HYVÄSTI
MUOVIPUSSIT
Poistimme kertakäyttöiset
muovipussit myymälöistämme.


Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että haluamme toimia kuten hyvä ihminen toimii lähimmäistensä ja ympäristönsä kanssa. Kaikki myymälämme toimivat EKOenergialla. Valmistamme vain laadukkaita tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeämme ja etsimme uusia ekologisempia materiaaleja.

Verkkokaupassa asiakkaamme voivat myös valita tilaukselleen toimituksen roskattomassa RePack -pussissa, joka käytetään
uudelleen ja uudelleen.

 

Haluamme ottaa vastuun siitä, mitä tuotteillemme tapahtuu käytöstä poistumisen jälkeen. Esimerkiksi, keräsimme asiakkailtamme eläköityneet lakanat takaisin ja valmistimme niistä räsypaloja Suomessa.


Valmistamme vain laadukkaita tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Kaikki tuotteemme täyttävät tarkat laatukriteerimme ja suurimmalla osalla tuotteistamme on Öko-Tex -merkki, joka takaa, että tuotteet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja ja ovat turvallisia käyttäjilleen.

 

Valmistuksemme tapahtuu pääasiassa Euroopassa ja Turkissa. Kaikkien kumppaneidemme tulee sitoutua BSCI:n Code of Conductiin. Seuraamme kumppaneitamme BSCI:n kautta — Euroopan ulkopuolisista kumppaneistamme 95 % oli BSCI- tai SA8000-auditoituja (12/2016). Olemme myös julkaisseet listan kaikista toimittajistamme nettisivuillamme.

 

Lopetimme yhteistyön yhden jälleenmyyjän kanssa, sillä sen johdolla on kytköksiä rasistista ja ahdasmielistä propagandaa julkaisevaan verkkojulkaisuun Suomessa. Emme voineet jatkaa yhteistyötä sellaisen toimijan kanssa, jonka arvot poikkeavat näin radikaalisti omista arvoistamme.

 

Finlaysonin Tom of Finland -mallisto lanseerattiin kunnianosoituksena Touko Laaksosen (1920 — 1991) taiteelle. Tuotteissamme komeilevat Tom of Finlandin piirroksista tutut vahvan maskuliiniset mieshahmot ja kuvitusvalinnat ovat vahva viesti suvaitsevaisuuden puolesta.

yritysvastuu@finlayson.fi