Terveiset Salmisaaresta.

Jos joku väittää, että bisneksen tekeminen on helppoa, niin minä väitän, että kaveri puhuu pötyä. Olemme viimeisten vuosien aikana palauttaneet Finlaysonin takaisin juurilleen, määritelleet designstrategiamme, uudistaneet mallistorakenteemme, rakentaneet vastuullisen ja läpinäkyvän tavan toimia, sekä käynnistäneet kansainvälistymisen. Samalla olemme laajentaneet myymäläverkostoamme kotimaassa ja yli tuplanneet yrityksen koon. Vauhti on ollut kova ja jopa niin kova, että meno on välillä sattunut.

Vastuullisuus on meille tekoja, joilla teemme parempaa maailmaa. Olemme kasvattaneet vastuullisten materiaalien osuutta, selvittäneet toimitusketjujamme ja uudistaneet tuotekehitysprosessiamme. Olemme myös jatkaneet Finlaysonille tärkeiden asioiden nostamista julkiseen keskusteluun. Ehkä suurinta keskustelua kaikista aiheutti Naisen euro -kampanja, jossa muistutimme suomalaisia siitä, että vaikka elämme mielestäni maailman hienoimmassa maassa, kaikki ei ole vielä valmista. Meillä on vielä asioita, jotka vaativat korjaamista.

Jukka Kurttila 

Kuva: Markus Rantanen

 

Yrityksellämme on arvot, joiden mukaan työskentelemme päivittäin. Teemme yhteistyötä vain arvoihimme sopivien kumppaneiden kanssa ja otamme ihmisoikeudet arvoketjuissamme vakavasti.


Haluamme toimia kuten hyvä ihminen toimii lähimmäistensä ja ympäristönsä kanssa. Vähennämme pakkausmateriaaleja ja etsimme ekologisempia materiaaleja. Kaikki omat toimintomme pyörivät EKOenergialla.


Olemme aistit avoinna ja lupaamme olla etulinjassa kaikkeen kierrättämiseen liittyvässä. Kierrätysmateriaalien ohella lisäämme muiden vastuullisempien materiaalien, kuten luomu- ja Reilun kaupan puuvillan, sekä pellavan osuutta tuotteissamme.

 

Valmistamme vain laadukkaita tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Päätuotteillamme on 5 vuoden takuu.


Haluamme olla läpinäkyvin kodintekstiilialan yritys ja etenemme askel askeleelta kohti tätä haavetta. Meillä on tarkat kriteerit valmistuskumppaneillemme ja seuraamme heidän toimintaansa yhteistyön ja ulkopuolisten auditointien avulla.


Teemme yhteistyötä sidosryhmiemme kanssa. Aina arvomaailmat eivät kuitenkaan kohtaa ja joskus joudumme lopettamaan yhteistyön.

 

Teemme konkreettisia tekoja suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon puolesta osana päivittäistä liiketoimintaamme. Olemme ottaneet kantaa suvaitsevaisuuden puolesta, rasismia vastaan, naisten ja miesten välisiin palkkaeroihin, sekä tyttöjen oikeuksiin.

yritysvastuu@finlayson.fi