Tuo vanhat pussilakanat ja farkut kiertoon.

Tuo vanhat pussilakanat ja farkut kiertoon.

Tuo vanhat pussilakanat ja farkut kiertoon 23.10.–5.11.2023 lähimpään Finlayson-myymälään, saat vaihdossa 10 € etusetelin per palautettu pussilakana tai farkkupari. Yhden etusetelin voit käyttää 30 € normaalihintaiseen ostokseen, voimassa 5.11.2023 asti. Etua ei voida yhdistää muihin alennuksiin ja etuihin. Kierrätyskampanja ei ole voimassa Jyväskylän ja Raision Finlayson-myymälöissä.

Suomessa syntyy 71 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuodessa. Haluamme ottaa vastuun siitä, mitä tuotteillemme tapahtuu, kun ne tulevat käyttöikänsä päähän. Siksi järjestämme keväisin ja syksyisin myymälöissämme kierrätyskampanjoita, joiden aikana voit tuoda eläköityneet pussilakanasi ja farkkusi pestyinä myymäläämme, niin me kierrätämme ne valmistamalla niistä räsymattoja ja pyyhkeitä.

Kiertoon sopivat kaikenväriset ja kuntoiset pussilakanat sekä farkut. Farkuiksi laskemme myös farkkutakit, -paidat ja -haalarit. Missä muodossa tahansa denim kaappisi perällä sitten oleileekaan. Voit tuoda meille kierrätettäväksi myös elastaania sisältävät farkut, vaikkei niistä joustavien kuitujen vuoksi voidakaan farkkupyyhkeiden lankaa valmistaa. Toimitamme ne kuitenkin eteenpäin autoteollisuuden äänieristysmateriaalina sekä auton lattioiden ja kattojen sisäverhoilussa hyödynnettäväksi.


 

Kierrätystekstiilit

Muista vain käyttää pussilakanat ja farkut pesukoneen kautta ennen kuin kiikutat ne kierrätykseen, niin me hoidamme loput. Vanhat lakanasi saavat uuden elämän Pohjanmaalla kudottavina räsypaloina ja räsytyynyinä, farkut puolestaan aloittavat uuden luvun Old Jeans -pyyhkeinä

Räsypala-mattomme olivat mukana Suomen vastuullisin tuote 2022 -kilpailun finaalissa. Kilpailun järjestää Infine, ja kilpailuun ilmoitetut kuluttajatuotteet tai -palvelut arvioidaan kokonaisvaltaisen vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arvioinnin tekee riippumaton, johtavista asiantuntijoista koostuva vastuullisuuspaneeli.

Räsypalojen vastuullisuus ei muodostu pelkästään kierrätetystä materiaalista, jota tuote sisältää 90 prosenttia. Räsypalojen tuotantotilat lämmitetään puupelleteillä, ja tuotteet valmistetaan uusiutuvalla vesi- ja aurinkovoimalla. Käytetty aurinkoenergia tuotetaan kutomon katolle asennetulla aurinkokeräimillä. Tämän lisäksi tuotteella on Avainlippu-merkki, koska tuote on valmistettu ja se työllistää Suomessa.

Lähimmän myymäläsi löydät täältä.

Takaisin blogiin