Aloita syksy Linon pehmeillä väreillä

Nyt on ihana valmistaa makuuhuone ja kylppäri syksyyn. Lino-vuodevaatteet ja -pyyhkeet ovat saaneet upeat uudet sävyt, joilla syksy hiipii kotiin hellästi. 

Suositun Lino-sarjamme pellavavuodevaatteissa on uudet ihanan syvät ja herkät sävyt, joissa väreilee loppukesän keveys ja alkusyksyn hiljaa hiipivä tummuus. Roosa, jäkälänvihreä, valkoinen ja siniharmaa toistuvat pellavassa kauniisti, ja niitä on helppo yhdistää myös keskenään.

Ajankohtaiset roosan ja jäkälänvihreän sävyt ovat myös uusissa Lino Hapsu -pyyhkeissä. Puuvilla-pellavaiset pyyhkeet kuivaavat hyvin ja niiden tuntu on juuri sopivan karhea. Rib-raidoitus antaa struktuuria pyyhkeen pintaan ja söpöt hapsut vievät mielen menneisiin vuosikymmeniin. Pyyhkeellä on luonnollisesti Standard 100 by Öko Tex -sertifikaatti, niin kuin kaikilla Finlaysonin tuotteilla.

Näin yhdistät värejä ja materiaaleja

Värien ja materiaalien yhdistäminen on taitolaji, mutta sitä voi onneksi harjoitella! Ohessa muutama takuuvarma vinkki väri- ja materiaaliyhdistelmistä, jotka toimivat yhtä lailla makuuhuoneessa kuin kylppärissäkin.

Jäkälänvihreä: Yhdistä tämä metsäinen harmaanvihreä sävy luonnonsävyisiin materiaaleihin, kuten keramiikkaan, puukalusteisiin, terrakottalaattoihin, kuivattuihin heiniin ja kukkiin ja mudan värisiin sävyihin. Näin syntyy trendikäs maanläheinen värimaailma, johon on ihana käpertyä syksyn pimenevinä iltoina.

Roosa: Roosa toimii hyvin monenlaisissa yhdistelmissä. Suosittua on yhdistää roosa marmoriin ja messinkiin, jolloin syntyy moderni ja hieman ylellinen tunnelma. Vaikutelmaa voi pehmentää esimerkiksi juuttimatolla ja -koreilla, tai vastavuoroisesti voimistaa mustalla, jolloin vaikutelma muistuttaa 1920-luvun art decoa. Roosa-marmori yhdistelmä on upea erityisesti kylppärissä!

Siniharmaa: Siniharmaa kannattaa yhdistää vaaleisiin sävyihin, koska tummiin sävyihin yhdistettynä värimaailmasta tulee helposti tunkkainen. Puukalusteet, tumma keramiikka sekä valkoinen ja roosan sävyt toimivat siniharmaan kanssa loistavasti keventäen ja raikastaen sitä. Ruskea nahka on myös oiva pari siniharmaan kanssa!

Pellava on (monen mielestä) paras

Pellava on luonnonkuitu, joka on tunnettu lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan. Se on ekologinen, sillä se ei vaadi keinokastelua eikä lannoittamista, vaan kasvaa sadeveden voimin. Se kasvaa myös hyvin nopeasti. Likaahylkivänä ja luonnostaan antibakteerisena se on loistava kuitu erityisesti vuodevaatteissa ja kattaustekstiileissä. Vuodevaatteiden kannalta sen paras ominaisuus on kuitenkin hengittävyys ja kyky imeä kosteutta: se tuntuu lämpöiseltä viileällä ilmalla ja viileältä lämpimällä ilmalla.

 Pellava on hyvin vahva, kestävä ja painava kuitu. Sen lankaluku eli langantiheys on alhainen, jonka vuoksi se imeekin hyvin kosteutta ja kuivuu nopeasti, mikä tekee siitä loistavan kuidun myös pyyhkeisiin. Se ei myöskään nukkaannu ja paranee vain pesukertojen myötä mukavaksi ja pehmeäksi. Pellavan voi mankeloida tai silittää kiiltävän sileäksi, mikä vähentää sille ominaisen ylimääräisen kuidun irtoamista. Monet tykkäävät kuitenkin jättää pellavavuodevaatteet rouhean ja rennon ryppyisiksi.

Finlayson Lino pellavatyynyliina Roosa / 50x60 cm
Finlayson Lino pellavatyynyliina Roosa / 50x60 cm
Finlayson Lino pellavatyynyliina Valkoinen / 50x60 cm
Finlayson Lino pellavatyynyliina Siniharmaa / 50x60 cm
Finlayson Lino pellavatyynyliina Jäkälänvihreä / 50x60 cm
Finlayson Lino pellavatyynyliina Liila / 50x60 cm
Finlayson Lino pellavatyynyliina
Finlayson Lino pellavatyynyliina
Finlayson Lino pellavatyynyliina
Finlayson Lino pellavatyynyliina
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Roosa / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Roosa / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Valkoinen / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Liila / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Jäkälänvihreä / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Siniharmaa / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Valkoinen / 240x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Siniharmaa / 240x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino hapsu pyyhe Roosa / 50x80 cm
Finlayson FI Lino hapsu pyyhe Roosa / 50x80 cm
Finlayson FI Lino hapsu pyyhe Jäkälänvihreä / 50x80 cm
Finlayson FI Lino hapsu pyyhe Roosa / 70x150 cm
Finlayson FI Lino hapsu pyyhe Jäkälänvihreä / 70x150 cm