Kotimaan matkailukohteena Tampere: Uusi näyttely kertoo Finlaysonin 200-vuotisen tarinan

Kotimaan matkailukohteena Tampere: Uusi näyttely kertoo Finlaysonin 200-vuotisen tarinan

Kuositaidetta raitiotietyömaan varrella

Aloita päivä kävelymatkalla kohti Finlaysonin aluetta. Verkatehtaan puiston läheisyydestä raitiotietyömaan aidoista voi löytää Finlaysonin kuoseja vuosien varrelta.

Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi

Museokeskus Vapriikin uudessa näyttelyssä kerrotaan Finlaysonin tarina, joka alkoi Tammerkosken varrelle syntyneestä pienestä tehtaasta, jatkui nousulla Pohjoismaiden suurimmaksi teollisuusyritykseksi ja on lopulta johtanut uudenlaiseen aikaan sopeutumiseen. Näyttelyssä on esillä runsaasti tekstiilejä ja esineitä eri vuosikymmeniltä. Paljon huomiota kerännyt näyttely sopii monenikäiselle museokävijälle. Muista vierailla myös museokaupassa, josta löydät esimerkiksi Vapriikin tuottamia, vanhoista Finlaysonin alkuperäisistä kankaista ommeltuja laukkuja ja pussukoita.

Kattokävely Finlaysonilla

Juhlavuoden kunniaksi Finlaysonin alueelta löytyy monenlaista toimintaa. Uudenlaista perpektiiviä kaipaavalle täydellinen ohjelma löytyy suuntaamalla katseen ylöspäin. Siperian katolla kulkeva kattokävelyreitti johdattaa upeisiin tehdas-, koski- ja järvimaisemiin oppaan ohjauksella. Mikäli ajatus kattokävelystä saa polvet tutisemaan, pääsee upeita maisemia ihailemaan myös Media 54 -rakennuksen katolta löytyvästä KATTO -kahvilasta.  

Vieraile myymälässä

Museonälkäiselle Finlaysonin alueelta löytyvä työväenmuseo Werstas tarjoaa Muistoja Finlaysonilta -näyttelyn. Museo järjestää myös erilaisia opastettuja kierroksia, joilla pääsee tutustumaan läheisemmin Finlaysonin alueeseen ja sen rikkaaseen historiaan. Opastetut kierrokset ovat ilmaisia elokuun loppuun asti.

Finlaysonin alueen välittömästä läheisyydestä löydät myös vanhojen tehdaspatruunoiden asuintalot, nykyisin ravintolana toimivan Finlaysonin palatsin ja museona toimivan Milavidan. Vieraile myös Tallipihalla, joka aikanaan toimi samaisten tehdaspatruunoiden hevostalleina. Piipahda myös Finlaysonin kirkossa ja katsomassa Amurin työläiskorttelissa miten tehdastyöläiset aikoinaan asuivat.

Kierros Finlaysonin alueella kannattaa päättää Suomen pisimpään samalla paikalla toimineeseen kivijalkamyymälään. Kuninkaankadun myymälästä löydät ainutlaatuista tunnelmaa ja arkkitehtuuria. Ja mikä olisikaan parempi paikka tehdä ostoksia Finlaysonin alueella?

Takaisin blogiin