Hoito-ohjeet

Hoito-ohjeet

 

MAKUUHUONEEN TEKSTIILIT

Hyvänä yleisohjeena, vuodetekstiilit pestään aina:

  • väljässä vedessä
  • samanväristen tekstiilien kanssa
  • nurinpäin käännettynä.
  • eri materiaaleilla on kuitenkin muutamia ominaispiirteitä, joihin on hyvä tutustua ennen ensimmäistä pesukertaa.


Puuvilla
Puuvilla on yleisin ja erittäin helppohoitoinen lakanamateriaali. Peruspuuvillainen pussilakana, tyynyliina tai aluslakana kestää pesua ja kuivausta korkeissa lämpötiloissa (60°C).

Silitys tai mankelointi lakanoiden ollessa vielä kosteita tekee niistä erityisen sileät. Lakanat voidaan tarvittaessa rumpukuivata matalassa lämpötilassa, pesumerkinnän mukaan.

Puuvillasatiini
Puuvillasatiinille ominainen kiilto ja pehmeys säilyvät lakanoissa, kun silität ja mankeloit tuotteen pesun jälkeen. Tällöin kankaan pintaan nousseet kuidut painuvat jälleen vasten kankaan pintaa.

Pellava
Sanotaan, että pellava vain paranee ajan myötä. Tämä pitää paikkansa, sillä kankaan mukavuus ja pehmeys lisääntyvät pesukertojen karttuessa.

Silittämällä tai mankeloimalla kankaan pinta sulkeutuu, mikä vähentää mahdollista pölyn irtoamista tuotteesta. Ensimmäisessä pesussa pellava voi kutistua noin 6 %, mikä on pellavalle täysin luonnollinen ominaisuus, joka on otettu tuotteiden mitoituksessa huomioon.
 

KYLPYHUONEEN TEKSTIILIT

Kaikkia Finlaysonin pyyhkeitä yhdistää korkea laatu, hyvä imukyky sekä materiaalin mukava tuntuma iholla. Hoitamalla pyyhkeitäsi oikein nautit niistä pitkään.

Hyvänä yleisohjeena, pyyhkeet pestään aina:

  • 60°C asteessa
  • täydessä koneessa
  • muiden samanväristen pyyhkeiden kanssa
  • pyyhkeet ovat arjessa kovassa kulutuksessa. Parhaan mahdollisen pesu- ja kuivaustuloksen saat, kun hoidat pyyhkeitäsi sen materiaalin ominaisuuksia vaalien.


Puuvillafrotee
Käytössä miellyttävä ja imukyvyltään erinomainen puuvillafrotee kestää hyvin pesun 60°C asteessa. Huuhteluainetta ei kuitenkaan kannata froteepyyhkeisiin hassata: se heikentää pyyhkeen kuivausominaisuuksia.

Froteet kannattaa myös pestä erillään vetoketjullisista ja tarrallisista tuotteista, sillä ne voivat rikkoa froteen nukan.

Pellavapuuvilla
Pehmoinen pellava imee tehokkaasti kosteutta, mutta tuntuu silti käytettäessä mukavan kuivalta. Pyyhkeitä pestäessä pellavapuuvilla ei vaadi erillistä esipesua. Rumpukuivauksessa pellavaisille pyyhkeille kannattaa valita varovainen, matalan lämpötilan kuivaus.

Ensimmäisessä pesussa pellavapyyhe voi kutistua noin 8 %, mikä on pellavalle täysin luonnollinen ominaisuus, joka on otettu tuotteiden mitoituksessa huomioon.

Kampapuuvilla
Pitkäkuituisesta, hienosta kampapuuvillasta valmistetut pyyhkeet ovat erityisen pehmeitä ja kestäviä. Jotta kampapuuvillaiset pyyhkeet olisivat mahdollisimman imukykyisiä, älä käytä huuhteluainetta.

Keittiötekstiilien hoito-ohjeet

KODIN SISUSTUS JA KEITTIÖN TEKSTIILIT

Läikähtikö pöytäliinalle kahvia tai essulle punaviiniä? Keittiön tekstiilit ovat ahkerassa käytössä ja niitä on pestävä usein. Parhaiten tahrat lähtevät tuoreena, jolloin lika ei pääse pinttymään tekstiiliin.

Hoito-ohjeita noudattamalla ja oikein pesemällä pidät tuotteesi hyväkuntoisina, etkä kuluta niitä turhaan.

Painetuissa Finlayson-pöytäliinoissa, tableteissa, verhoissa, kaitaliinoissa, koristetyynynpäällisissä, essuissa ja kasseissa on hoitoa helpottava Easy Care -käsittely, jonka ansiosta kangas rypistyy pesussa vähemmän ja tuote on helpompi silittää.

Villatuotteita ei tarvitse aina pestä, sillä niitä voi hyvin myös tuulettaa ulkona kostealla säällä ja harjata kevyesti. Säilyttääksesi villan laadukkaan tunteen, on se pestävä, kuivattava ja silitettävä erityisen hellävaraisesti.

Takaisin blogiin