Hyvien unien painopeitto

Kärsitkö levottomasta unesta tai nukahtamisongelmista? Kokeile painopeittoa!

Monille meistä nukahtaminen ja unessa pysyminen ei ole läpihuutojuttu. Levottomuus, unen katkeilu ja yövalvominen tekevät olon pöhnäiseksi ja väsyneeksi laskien mielialaa ja toimintakykyä, puhumattakaan pitkäaikaisista terveysvaikutuksista. Unen laadun parantamiseen on monia luonnollisia keinoja ja niitä kannattaa kokeilla ennen kuin lähtee lääkärin pakeille. Finlaysonin uutuus, Tuhti-painopeitto on loistava keino parantaa unta turvallisesti ja luonnollisesti.

Mikä ihmeen painopeitto?

Painopeittoja on ollut markkinoilla jo vuosia erikoisliikkeissä univaikeuksista kärsiville, mutta suuren yleisön tietoisuuteen ne ovat nousseet noin kolme vuotta sitten. Painopeitto rauhoittaa levotonta nukkujaa, helpottaa nukahtamista ja parantaa unen laatua, sillä painontunne aktivoi mielihyväkeskusta ja auttaa rentoutumaan.

Painopeitto tulisi valita niin, että se on kymmenen prosenttia nukkujan painosta. Jos vasta totuttelet painopeittoon tai unihäiriösi ovat lievempiä, myös kevyempi käy. Kätevä tapa totutella peittoon on käyttää sitä vaikkapa vain jalkojen päällä levottomuutta rauhoittamaan. Tärkein sääntö peittoa valitessa on, että käyttäjän pitää päästä helposti sen alta.

Finlaysonin Tuhti-painopeittoa löytyy 5 ja 7 kilon painoisena ja syksyllä mallisto täydentyy 9 kilon peitolla. Peiton sisällä on pieniä lasihelmiä ja kierrätettyä polyesteriä, jotka jakautuvat tasaisesti peittoon tikatuissa ruudukoissa.

Tuhti-painopeitto 5 kg, 169,95 €, ja 7 kg, 189,95 €

Muista huoltaa

Painopeiton voi pestä pesukoneessa, mutta ensiksi on hyvä varmistaa minkä painoista pyykkiä pesukone pystyy pyörittämään, painaahan peitto jo itsessää 5–7 kiloa. Ennen pesua kannattaa myös huolehtia, ettei peittoon ole tullut reikiä, joista painopeiton sisällä olevat pienet lasihelmet pääsisi karkamaan. Käytä peiton kanssa kevyttä linkousta.

Viimeistele hyvä uni

Levolliseen uneen myötävaikuttavat monet asiat peiton ja tyynyn lisäksi. Makuuhuoneen olisi hyvä olla viileä, kahvia, alkoholia ja aktiivista liikuntaa on hyvä välttää ennen nukkumaanmenoa, samoin kuin puhelimen ja tietokoneen tuijottamista. Hyvä keino on myös kirjoittaa huolet paperille ennen valojen sammuttamista, näin ne eivät kummittele kun pään painaa tyynyyn.

Hyvää unta edistää myös makuuhuoneen rauhallinen ja houkutteleva tunnelma. CO2/Neg.-tuoksutikut tuoksuvat pehmeälle puuvillalle ja luovat makkariin seesteisen tuoksumaailman. Vuoteen lämpötila pysyy sopivana Lino-pellavavuodevaatteilla, sillä pellavan hengittävyys ja kyky imeä kosteutta tekee vuodevaatteista viileitä kesällä ja lämpimiä talvella. Ja mikä tärkeintä, päivitä tyynysi nukkumisasentosi mukaan. Ergonominen Muoto-tyyny on viskoelastista vaahtomuovia, joka muovautuu kehon lämpötilan ja pään muodon mukaan. Näin se tukee selkärankaa ja päätä juuri oikealla tavalla rentouttaen lihakset, jolloin unesta tulee syvempää.

Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Valkoinen / 240x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Valkoinen / 240x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Roosa / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Siniharmaa / 240x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Valkoinen / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Siniharmaa / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Jäkälänvihreä / 150x210 + 50x60 cm
Finlayson FI Lino pellavapussilakanasetti Liila / 150x210 + 50x60 cm