Kaunista sisältä ja ulkoa: uusi kasvivärjätty hamppumallisto Vegi

Tuomme tekstiilialalle uutta vastuullisuutta lanseeraamalla kasvivärjätyn hamppumalliston. Se on tehty luomupuuvillaa ja hamppua yhdistelemällä ja värjätty kauniiksi murreituiksi sävyiksi kasvivärjäyksellä. Vegi-mallistomme sisältää pussilakanoita, pyyhkeitä ja torkkupeittoja. Vastuullisuus ♡ kasvivärjätty hamppu.

Finlayson kasvivärjätty Vegi-kodintekstiilisarja luomupuuvillasta ja hampusta

Hamppu materiaalina

Hamppu on kestävin kasvikuitu, sen kaikki osat ovat hyödynnettävissä, sen viljely on satoisaa ja jopa parantaa maaperän laatua. Hamppu on jopa 6 kertaa satoisampaa kuin pellava,  sen viljely ei vaadi kemikaaleja ja se sopii viljeltäväksi jopa Pohjoisen oloihin. Merkittävää on myös ettei hampun viljely vaadi keinokastelua. Pellavan tavoin hamppu pehmenee käytössä, joten se on erittäin miellyttävä ja pehmeä materiaali.

Finlayson kasvivärjätty Vegi-kodintekstiilisarja luomupuuvillasta ja hampusta
Finlayson kasvivärjätty Vegi-pussilakana luomupuuvillasta ja hampusta

Kasvivärjäys on ekologisempaa

Tekstiilien värjäysprosessi kuormittaa luontoa, joten synteettisille väriaineille on etsitty vaihtoehtoa jo pidempään luonnonväriaineista. Käsvivärjäyksen käyttö on lisääntynyt teollisessa tuotannossa, mutta vuode- ja kylpytekstiileissä sitä on käytetty vielä vähän, koska vaadittu pesunkesto on korkea. Lukuisten testien jälkeen olemme löytäneet tekniikan, joiden pohjalta väritkin ovat valikoituneet. Kasvivärjäysmetodi on hellä sekä luonnolle että sinulle, siinä ei ole kemikaalijäämiä. Kasvivärjätyissä tuotteissa kannattaa huomioida, että värisävyt vaalenevat kauniisti pesukertojen myötä.

Haluatko tietää lisää vastuullisesta ostamisesta? Lue tästä vastuullisen ostamisen oppaamme!

Finlayson kasvivärjätty Vegi-pyyhe

Vegi-vohvelipyyhkeet

Vegi-mallistomme pyyhkeissä vohvelistruktuuri on todella muhkea ja pyyhkeet ovat äärimmäisen pehmeitä. Pyyhkeiden materiaali on 70 % luomupuuvillaa ja 30 % hamppua. Pyyhkeet on kasvivärjätty, jolloin värjäysprosessi on luonnolle ja sinulle parempi vaihtoehto. Vegi-pyyhkeillä on myös Öko TEX -sertifikaatti, tuotteet ovat tutkitusti turvallisia. Pyyhkeistä löytyy sekä käsi- että kylpypyyhkeet kahdessa värissä: beige ja roosa.

Finlayson kasvivärjätty Vegi-pussilakana luomupuuvillasta ja hampusta

Vegi-pussilakanat

Myös Vegi-pussilakanat ovat 70 % luomupuuvillaa ja 30 % hamppua. Materiaalina hamppua voidaan verrata pellavaan, se on todella pehmeää ja kuten pellava, se paranee käytön ja pesukertojen myötä. Materiaalina hamppu on kuitenkin vastuullisempi valinta, sillä se on 6 kertaa satoisampi ja se ei vaadi keinokastelua. Vastuullisempaa Vegi-pussilakanoista tekee myös kasvivärjäys. Vegi-pussilakanoilla on sekä GOTS-sertifikaatti eli ne ovat jäljitettävissä että Öko TEX -sertifikaatti eli tuotteet ovat tutkitusti turvallisia. Valittavanasi on kaksi värivaihtoehtoa beige ja roosa.

Finlayson kasvivärjätty Vegi-pussilakana luomupuuvillasta ja hampusta

Vegi-torkkupeitot

Vegi-torkkupeitoissa on ihana tuntuma pintastruktuurissa, materiaalina on luomupuuvilla 65 % ja hamppu 35 %. Vegi-torkkupeitot on värjätty kasvivärein, beigen värinä on mantelin kuori ja vihertävän harmaan värinä sahapalmu. Vegi-torkkupeittojen koko on 130 x 170 cm ja niitä on kahdessa sävyssä: beige ja vihertävän harmaa.