Kaunista sisältä ja ulkoa: uusi kasvivärjätty hamppumallisto Vegi

Tuomme tekstiilialalle uutta vastuullisuutta lanseeraamalla kasvivärjätyn hamppumalliston. Se on tehty luomupuuvillaa ja hamppua yhdistelemällä ja värjätty kauniiksi murreituiksi sävyiksi kasvivärjäyksellä. Vegi-mallistomme sisältää pussilakanoita, pyyhkeitä ja torkkupeittoja. Vastuullisuus 💚  kasvivärjätty hamppu

Hamppu materiaalina

Hamppu on kestävin kasvikuitu, sen kaikki osat ovat hyödynnettävissä, sen viljely on satoisaa ja jopa parantaa maaperän laatua. Hamppu on jopa 6 kertaa satoisampaa kuin pellava,  sen viljely ei vaadi kemikaaleja ja se sopii viljeltäväksi jopa Pohjoisen oloihin. Merkittävää on myös ettei hampun viljely vaadi keinokastelua. Pellavan tavoin hamppu pehmenee käytössä, joten se on erittäin miellyttävä ja pehmeä materiaali.

Kasvivärjäys on ekologisempaa

Tekstiilien värjäysprosessi kuormittaa luontoa, joten synteettisille väriaineille on etsitty vaihtoehtoa jo pidempään luonnonväriaineista. Käsvivärjäyksen käyttö on lisääntynyt teollisessa tuotannossa, mutta vuode- ja kylpytekstiileissä sitä on käytetty vielä vähän, koska vaadittu pesunkesto on korkea. Lukuisten testien jälkeen olemme löytäneet tekniikan, joiden pohjalta väritkin ovat valikoituneet. Kasvivärjäysmetodi on hellä sekä luonnolle että sinulle, siinä ei ole kemikaalijäämiä. Kasvivärjätyissä tuotteissa kannattaa huomioida, että värisävyt vaalenevat kauniisti pesukertojen myötä.

Haluatko tietää lisää vastuullisesta ostamisesta? Lue tästä vastuullisen ostamisen oppaamme!

Vegi-vohvelipyyhkeet

Vegi-mallistomme pyyhkeissä vohvelistruktuuri on todella muhkea ja pyyhkeet ovat äärimmäisen pehmeitä. Pyyhkeiden materiaali on 70 % luomupuuvillaa ja 30 % hamppua. Pyyhkeet on kasvivärjätty, jolloin värjäysprosessi on luonnolle ja sinulle parempi vaihtoehto. Vegi-pyyhkeillä on myös Öko TEX -sertifikaatti, tuotteet ovat tutkitusti turvallisia. Pyyhkeistä löytyy sekä käsi- että kylpypyyhkeet kahdessa värissä: beige ja roosa.

Vegi-pussilakanat

Myös Vegi-pussilakanat ovat 70 % luomupuuvillaa ja 30 % hamppua. Materiaalina hamppua voidaan verrata pellavaan, se on todella pehmeää ja kuten pellava, se paranee käytön ja pesukertojen myötä. Materiaalina hamppu on kuitenkin vastuullisempi valinta, sillä se on 6 kertaa satoisampi ja se ei vaadi keinokastelua. Vastuullisempaa Vegi-pussilakanoista tekee myös kasvivärjäys. Vegi-pussilakanoilla on sekä GOTS-sertifikaatti eli ne ovat jäljitettävissä että Öko TEX -sertifikaatti eli tuotteet ovat tutkitusti turvallisia. Valittavanasi on kaksi värivaihtoehtoa beige ja roosa.

Vegi-torkkupeitot

Vegi-torkkupeitoissa on ihana tuntuma pintastruktuurissa, materiaalina on luomupuuvilla 65 % ja hamppu 35 %. Vegi-torkkupeitot on värjätty kasvivärein, beigen värinä on mantelin kuori ja vihertävän harmaan värinä sahapalmu. Vegi-torkkupeittojen koko on 130 x 170 cm ja niitä on kahdessa sävyssä: beige ja vihertävän harmaa.

Sisustaminen murretuin sävyin

Nyt on suosittua sisustaa murretuilla väreillä, mutta mitä ne oikeastaan ovat? Väriopillisesti väriympyrän värit – sininen, keltainen, punainen, vihreä, oranssi ja violetti – ovat puhtaita värejä, joista kolme edellistä ovat päävärejä ja kolme viimeistä kahden päävärin sekoituksia eli välivärejä.

Jos väriin sekoitetaan kolmatta pääväriä, sen teho ja raikkaus murtuvat ja siitä tulee murrettu väri, jotka ovat maanläheisiä ruskean ja harmaan sävyjä. Näin ollen sekoittamalla kahta vastaväriä syntyy murrettu väri, sillä niissä on yhteensä kolme pääväriä. Sekoitussuhteita muuttamalla syntyy eri sävyjä, joita on lukemattomia.

Murrettuja sävyjä saadaan myös taittamalla puhdasta väriä harmaalla. Murretut sävyt näyttävätkin parhaimmilta toisten murrettujen sävyjen kanssa, puhtaiden rinnalla ne näyttävät likaisilta ja riitelevät niiden kirkkauden kanssa. Poikkeuksena puhtaan valkoinen ja musta, jotka sopivat kaikkien sävyjen kanssa.

Vegi pyyhe
Vegi pyyhe
Vegi pyyhe Aprikoosi / 50x70 cm
Vegi pyyhe Beige / 50x70 cm
Vegi pyyhe Aprikoosi / 70x150 cm
Vegi pyyhe Beige / 70x150 cm
Vegi pussilakanasetti
Vegi pussilakanasetti
Vegi pussilakanasetti
Vegi pussilakanasetti
Vegi pussilakanasetti Roosa / 150x210 + 50x60 cm
Vegi pussilakanasetti Beige / 150x210 + 50x60 cm
Vegi torkkupeitto
Vegi torkkupeitto
Vegi torkkupeitto
Vegi torkkupeitto
Vegi torkkupeitto Vihertävän harmaa / 130x170 cm
Vegi torkkupeitto Beige / 130x170 cm