Materiaalimme

Materiaalimme

Luomupuuvilla

Korvaamme tavallisen puuvillan käyttöä enenevissä määrin sertifioidulla luomupuuvillalla, sillä sen kokonaispäästöt ovat merkittävästi pienemmät. Luomuviljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, jolloin se saastuttaa ympäristöään vähemmän ja on turvallisempaa myös viljelijälle.

Luomupuuvillasta valmistetuilla tuotteillamme on GOTS-sertifikaatti, minkä ansiosta puuvilla on jäljitettävää ja tunnemme sen matkan aina puuvillan viljelystä valmiiksi lopputuotteeksi saakka.

Reilun Kaupan puuvilla

Reilun kaupan kylpytekstiileissämme käytetty puuvilla on laadukasta käsinpoimittua Reilun kaupan luomupuuvillaa, jota viljellään ihmistä ja luontoa kunnioittaen.

Reilun kaupan viljelyohjelmassa viljelijät saavat takuuhintaisen korvauksen ohella myös Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu viljelijäyhteisön taloudellisiin, sosiaalisiin ja ympäristöhankkeisiin. Reilun kaupan puuvilla on myös jäljitettävissä viljelijäyhteisöön asti.

Puuvillasatiini

Puuvillasatiini on 100% puuvillaa, joka on kudottu käyttäen satiinisidosta. Satiinisidoksinen kangas on sileää, tiivistä ja kauniisti kiiltävää. Iholla puuvillasatiini tuntuu ihanan pehmeältä.

Pellava - kaunis ja ekologinen

Pellava on kestävä luonnonmateriaali, joka sopii mitä mainioimmin kodin tekstiileihin. Pellavalakana imee kosteutta ja tuntuu kesällä miellyttävän viileältä ja talvella puolestaan mukavan lämpimältä. Pellava pehmenee pesujen ja käytön myötä.

Pellavan viljelyyn ei juurikaan tarvita lannoitteita, torjunta-aineita tai keinokastelua.

Kyseessä onkin todellinen ekotekstiili, joka oikein huollettuna vain paranee ajan myötä. Käyttämämme pellava on laadukasta, eurooppalaista pellavaa. Pellavatuotteemme löydät täältä.

Lyocell - innovatiivinen muuntokuitu

Silkin kaltainen TENCEL™ Lyocell -kuitu on pehmeämpää kuin esimerkiksi puuvilla ja se tuntuu iholla miellyttävältä ja viileältä. Se myös hengittää ja siirtää iholta kosteutta tehokkaasti, minkä vuoksi se soveltuu erinomaisesti muun muassa tyynyihin ja peittoihin.

TENCEL™ on muuntokuitu, jota valmistetaan FSC-sertifioidusta, vastuullisen metsäteollisuuden selluloosasta.

Tyynyt ja peitot ekologisista materiaaleista

Voimme käsi sydämellä sanoa, että emme olisi itse saaneet unta, jos olisimme menneet helpoimman kautta ja ryhtyneet valmistamaan tyynyjä ja peittoja kuten niin monet muut. Eli ajattelematta sen kummemmin materiaalien ekologisuutta.

Tyynyjen täyte on 100 % ekologista polyesteripallokuitua ja peittojen täyte 100 % ekologista polyesterikuitua. Täytteiden kuitu on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista. 

Puuvilla - kestävä luonnonmateriaali

Puuvilla on monikäyttöinen luonnonmateriaali, joka hengittää, tuntuu miellyttävältä ja imee tehokkaasti kosteutta. Käyttämämme puuvilla on laadukasta pitkäkuituista puuvillaa, joka ei nyppyynny.

Materiaalina puuvilla on helppohoitoinen, ja se pysyy pitkään hyvänä ahkerammankin pyykinpesijän käytössä.Kierrätysmateriaalit - kestävää laatua

Finlaysonin kierrätystuotteet on valmistettu pääasiallisesti kierrätysmateriaaleista, joita hyödyntämällä polttoon päätyvän tekstiilijätteen määrä vähenee. Ennen kaikkea lopputuloksena on uusi, laadukas tuote, joka kantaa historiaansa ylpeydellä.

Kierrätetyt vanhat farkut

Vanhat farkkusi saavat Finlaysonilla uuden elämän Old Jeans -pyyhkeinä. Tuotteiden väri muistuttaa valmistusmateriaalista: värjäämättömästä, uusiokäytetystä denimistä. Kierrätysfarkuista valmistetut tuotteet on tehty kestämään aikaa ja kovaa käyttöä. Ja hyvältähän ne näyttävät ja tuntuvat.

Kierrätysmateriaalin osuus tuotteessa on noin 40 %, jonka lisäksi Old Jeans -tuotteissa on käytetty TENCEL™ -kuitua (40 %) ja neitseellistä puuvillaa (20 %).

Voit tuoda vanhat farkkusi kaikkiin Finlaysonin myymälöihin.

Kierrätetyt lakanat

Ihmisten kaapit ovat täynnä lakanoita, jotka ansaitsevat uuden elämän. Myymälöihimme tuoduista lakanoista kudotaan Pohjanmaalla ihastuttavia räsytuotteita, kuten mattoja ja tyynyjä. Voit tuoda vanhat pussi- ja aluslakanasi kaikkiin Finlaysonin myymälöihin.

Tekstiilien leikkuujätteet

Portugalilaisen kumppanitehtaamme tuotannon leikkuujätteestä syntyy ihanan pehmoisia ja lämmittäviä Reno-flanellilakanoita. Ne näyttävät hyvältä, tuntuvat hyvältä ja omatuntokin voi nyökytellä tyytyväisenä.

Reno-flanellissa 6% on neitseellistä puuvillaa, ja loput 94% ovat useista eri luonnon- sekä synteettisistä materiaaleista peräisin olevia kierrätyskuituja.

Kierrätetyt PET-pullot

Sitä ei koskaan uskoisi, että muovipulloista valmistettu uusiomateriaali voisi näyttää ja tuntua niin pehmoiselta!

Lopputuloksena on todella laadukas, kestävä ja 100% kierrätetty polyesterkuitu, jota käytämme muun muassa Siperia-matoissamme sekä tyynyjemme ja peittojemme täytteenä.

Laadussa eroa neitseelliseen kuituun ei huomaa, mutta vastuullisuudessa kierrätetty voittaa uuden mielestämme heittämällä.

Muoviteollisuuden ylijäämämuovi

Emme halunneet tuoda maailmaan yhtään lisää tarpeetonta muovitavaraa ja siksi valmistamme pyykkipojat muoviteollisuuden ylijäämämateriaalista.

Ripusta vaatteet kuivumaan, niputa johdot, sulje pussit – sinä päätät, miten pyykkipoikia käytetään. Kauniita katsella, toimivat moitteettomasti, eivätkä hajoa kovassakaan käsittelyssä. Pyykkipojat ovat sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa.

Takaisin blogiin