Miten varmistamme laadun?

Miten varmistamme laadun?

Tuotteidemme korkea laatu on meille kunnia-asia ja siksi kehitämme laadunvalvontaamme ja sen prosessia jatkuvasti. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Kaikki lähtee siitä, että tiedämme mistä materiaalimme tulevat, ketkä tuotteidemme parissa työskentelevät ja miten tuotteet valmistetaan. Finlaysonin tuotteiden laatu perustuukin tarkoin valittuihin valmistuskumppaneihin sekä yhteiseen käsitykseen siitä, miltä laatu näyttää ja tuntuu käytössä. Jokaiselle tuotteellemme on määritelty tiukat, standardisoidut laatuvaatimukset.

Käytännössä laatu tarkoittaa meille sitä, että napit eivät irtoa, ompeleet eivät purkaudu, värit eivät haalistu, eivätkä kankaat nukkaannu, kutistu, veny tai rypisty kohtuuttomasti. Tälle takeeksi annamme myös 5 vuoden takuun.

Luotettavat yhteistyökumppanit

Tekstiiliteollisuudessa tuotantoketju on usein pirstaloitunut ja siten vaikeasti jäljitettävissä. Pyrkimyksenämme onkin aina löytää yhteistyökumppani, joka hallitsisi koko tuotantoprosessin tai ainakin suurimman osan siitä itse. Esimerkiksi Turkissa vuodevaatteitamme valmistava kumppanimme hallitsee lakanoiden valmistuksen aina kankaiden kudonnasta valmiin tuotteen viimeistelyyn asti.

Pyrimme rakentamaan pitkäaikaisia kumppanuussuhteita, jolloin laatuun sitoutuminen ja sen kehittäminen yhdessä on tärkeää molemmille osapuolille. Tunnemme tehtaamme ja meillä on avoimet, hyvät välit valmistajiimme. Teemme vierailuja tehtaille vuosittain.

Tarkkaakin tarkempi laadunvalvonta

Tehtaillamme suoritetaan laaduntarkkailua, jotta myyntiin menevät tuotteet ovat aina yhtä laadukkaita ja kestäviä. Laatua tarkastellaan päivittäin myös Helsingin toimistollamme. Finlaysonilla onkin oma laatukoordinaattori, joka vastaa asiakkaiden kysymyksiin tuotteiden hoito-ohjeisiin liittyen ja on yhteydessä tehtaille, mikäli laatuun tulee puuttua.

Aina löytyy parannettavaa, mutta voinemme tässä kohtaa jo sanoa olevamme aika hyviä siinä, mitä teemme. Lisäksi kuuntelemme asiakkaidemme ideoita ja toiveita sekä testaamme ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti. Ja jos hieman saa kehaista, olemme onnistuneet työssämme niin hyvin, että kuluttajilta tulleiden reklamaatioiden osuus on minimaalinen – alle promille suhteutettuna liikevaihtoomme.

Takaisin blogiin