Näin pidät huolta kodintekstiilien puhtaudesta

Näin pidät huolta kodintekstiilien puhtaudesta

Kylpytekstiilit

Käsien puhtaus on yksi tärkeimpiä keinoja tässä taistelussa. Valitettava fakta on se, että meillä suomalaisilla on kodeissamme liian vähän käsipyyhkeitä. Olemme tottuneet pyyhkimään koko perheen voimin käsiämme samoihin käsipyyhkeisiin ja samalla valitettavasti levitämme pahimmillaan mahdollisia viruksia toisillemme tahtomattamme.

Varaamalla oman käsipyyhkeen perheen jokaiselle jäsenelle, voimme mahdollisesti estää viruksen leviämistä toisillemme. Kotona käsipyyhkeet on hyvä vaihtaa riittävän usein. Suositeltava vaihtoväli käsipyyhkeille onkin kerran viikossa, jopa useamminkin. Kylpytekstiilien pesussa on tärkeää myös huomioida riittävän korkea pesulämpötila ja suosittelemmekin pesua 60 asteessa.

Vuodetekstiilit

Myös vuodetekstiilien puhtauteen kannattaa kiinnittää tavallista enemmän huomiota. Petivaatteet kannattaa vaihtaa ja pestä parin viikon välein, tyynyliinat voi pestä useamminkin. Peitot suosittelemme pestävän vähintään kerran vuodessa ja tyynyt pari kertaa vuodessa hoito-ohjeita noudattaen. Vuodevaatteiden sekä tyynyjen ja peittojen pesussa on hyvä noudattaa korkeaa, 60 asteen lämpötilaa.

Lue lisää tekstiilien hoidosta täältä.

Pyykkietikka

Ota käyttöön vanhan kansan konstit ja raikasta pyykkisi ekologisella ja biohajoavalla pyykkietikalla. Puuvillantuoksuinen pyykkietikka poistaa pyykistä hajuja ja sähköisyyttä,  kirkastaa värejä – kokeile esimerkiksi urheiluvaatteille tai lakanapyykille – ja tekee pyykistä pehmeää ja helpommin siliävää. Käytä huoletta myös muuhun kodin siivoukseen.

Tutustu CO2/NEG.-pyykkietikkaan täällä.

Takaisin blogiin