Näin vähennämme toimintamme ympäristövaikutuksia

Näin vähennämme toimintamme ympäristövaikutuksia

Muovipussiton Suomi

Käytämme tuotteissamme vastuullisempia materiaaleja.

Materiaalien osuus kokonaispäästöistämme on merkittävä, ja puuvilla aiheuttaa niistä yli puolet. Korvaamme tavallisen puuvillan käyttöä vastuullisemmilla materiaaleilla, kuten esimerkiksi luomu- ja Reilun kaupan puuvillalla, kierrätysmateriaaleilla ja pellavalla. Esimerkiksi pellavan hiilidioksidipäästöt ovat vain noin kolmasosa puuvillan päästöistä.

Luovuimme muovipusseista myymälöissä ja verkkokaupassa.

Mielestämme maailma tarvitsee kertakäyttöisiä kestävämpiä ratkaisuja. Heitimme myymälöissämme hyvästit muovisille ostoskasseille ja otimme tilalle maksulliset paperikassit sekä kestokassit. Tarkoituksenamme on paitsi vähentää käytettävän muovin määrää, myös herätellä asiakkaitamme miettimään ostoskassin tarpeellisuutta ja kannustaa kestokassin käyttöön. 

Verkkokaupasta hankitut tuotteet pakataan puolestaan helposti kierrätettävissä oleviin kartonkisiin postipaketteihin.

Poistimme muovit tuotepakkauksistamme.

Olemme käyttäneet samaa muovipakkkausta vuodetekstiileissämme vuosikausia. Halusimme kyseenalaistaa tämän perinteisen tavan pakata lakanoita ja kysyä, onko muovi todellakin välttämättömyys tekstiilituotteiden pakkauksessa?

Uusi, muoviton pakkaus on seuraava merkittävä askel vastuullisuustyössämme. Syksyllä 2019 päivitimme vuodetekstiilien pakkaukset. Uusi pakkauksemme on aaltopahvia ja kartonkia, jonka voi kierrättää kartonkikeräykseen. Uudella pakkauksella säästämme muovia vuosittain jopa 20 000 kg, joka vastaa noin miljoonaa muovikassia.

Seuraavaksi siirrymme valmisverhojen pakkauksiin ja siitä sitten pöytäliinoihin. Tavoitteenamme on poistaa muoviset pakkaukset kokonaan tai ainakin vähentää niiden osuus mahdollisimman pieneksi.

Käytämme uusiutuvaa energiaa.

Käytämme EKOenergia-sertifioitua tuulisähköä kaikissa Suomen toiminnoissamme, kattaen niin Salmisaaren pääkonttorin kuin kaikki myymälämme aina Helsingistä Lappiin. EKOenergia-sertifikaatti on ainoa kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. Sen takana on 37 ympäristöjärjestöä, joista Suomen luonnonsuojeluliitto on keskeisessä roolissa.

Uusiutuvilla energiamuodoilla on eroja, ja EKOenergia-sertifikaatti takaa, että ostamamme sähkö ei ole pelkästään uusiutuvaa vaan täyttää myös ympäristöjärjestöjen hyväksymät tiukat kestävyyskriteerit. Ostamamme sähkö on tuulisähköä, jonka alkuperämaita ovat Suomi ja Tanska. Sähkön meille myy ja toimittaa Nordic Green Energy.

Muoviton pakkaus ja ekosähkö

Allekirjoitimme vesivastuusitoumuksen.

Vesi on Finlaysonin liiketoiminnalle tärkeää, sillä tuotteidemme valmistuksessa käytetään paljon vettä – aina puuvillan kasvatuksesta valmiin lopputuotteen valmistukseen. Haluamme huolehtia ympäristöstämme ja siksi allekirjoitimme vesivastuusitoumuksen maaliskuussa 2018.

Vesivastuusitoumus on osa Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta ja sen ovat perustaneet Aalto-yliopisto, Luonnonvarakeskus Luke, Maa- ja metsätalousministeriö, Ympäristöministeriö, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja WWF Suomi.

Olemme sitoutuneet tunnistamaan, millaisia vaikutuksia liiketoiminnallamme on eri alueilla, minimoimaan toimintamme vaikutukset veteen sekä kehittämään kestävää veden käyttöä ja hallintaa yhdessä sidosryhmiemme kanssa.

Hyviä tekoja, mutta parannettavaa riittää.

Emme jää taputtelemaan itseämme selkään, vaan nostamme rimaa entisestään. Saavutettuamme yhden tavoitteen asetamme seuraavan. Työstämme parhaillaan uusia päästötavoitteitamme, jotka julkaisemme vuoden 2020 aikana.

Takaisin blogiin