Suomessa valmistetut, monikäyttöiset räsymatot

Räsymattoa voi käyttää monella muullakin tavalla kuin lattialla. Monessa kivassa koossa saatavaa Räsypalat-mattoamme pystyy hyödyntämään kotona ja pihalla lukemattomilla eri tavoilla, lue tästä hauskat vinkit!

Räsypalat-matot ovat ylpeyden aiheemme. Ne on valmistettu kierrätetyistä lakanoista, joita keräämme myymälöissämme ympäri vuoden. Näin haluamme kantaa vastuuta tuotteistamme vielä käyttöiän päätyttyä.

Eläköityneet lakanat saavat uuden, ansaitun elämän, kun ne pestään, ommellaan, leikataan kuteiksi ja lopulta kudotaan räsypaloiksi Pohjanmaalla. Suomessa syntyy 71 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä joka vuosi, meille on tärkeää saada vähentää sitä ja saada materiaali kiertoon. Lue tästä miten kierrätät vanhat farkkusi ja pussilakanasi meillä.

Räsypalat ovat 90 % kierrätettyjen lakanoiden sekalaista kuitua ja 10 % on polyesteriä. Räsypalojen kuosit ja värit vaihtelevat, joten jokainen pala on uniikki. Niitä löytyy myös useassa koossa ja käyttötapoja on lukemattomia. Kokosimme alle ideoita miten räsymattoja voi käyttää sisustuksessa, niin sisällä kuin ulkona!

Ulkotilojen apuri

Räsymatto on loistava tekstiili ulkotiloihin. Puuvillasta kudottu matto ei kutita eikä hierrä, ja paksuutensa vuoksi sen läpi ei tunnu kivet, heinät tai muutkaan kokkareet. Kastuessaan se kuivuu hitaasti, joten sateella se kannattaa siirtää suojaan. 

Käytä räsymattoa terassilla, parvekkeella tai vaikka veneen kannella. Räsymatto tuo oitis pehmeyttä ja kotoisuutta, ja sen päällä on mukava tepastella myös paljain jaloin.

Räsymatto on loistava piknikviltti ja auringonottoalusta! Kutittavat ja pisteliäät heinät eivät tunnu maton alta ja jämäkän maton päällä on mukavaa ja tasaista makoilla. Täydellinen paikka illanistujaisille syntyy, kun laitat pihalle räsymattoja kehäksi ja keskelle tarjoilut.

Pieni neliskanttinen Räsypala sopii loistavasti istuinalustaksi puutarhatuoliin tai autoon. Räsymatto on muutenkin hyvä suoja auton takakontissa, sillä roskat on helppo ravistella siitä pois.

Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 90x200 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 90x200 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 90x250 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 45x180 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 45x135 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 45x45 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsypala kierrätetty matto Musta / Multi / 135x180 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsytyyny Musta / Multi / 45x45 cm
Finlayson - Kierrätetty Räsytyyny Musta / Multi / 45x45 cm

Sisätilojen kaunistus

Räsymatto toimii kotona muuallakin kuin lattialla. Sen värien ja kuosien monivivahteisuus tekee siitä etevän sisustuselementin niin keittiöön, olkkariin kuin makuuhuoneeseenkin.

Kokeile räsymattoa ryijynä! Vanhojen räsymattojen erilaiset kuviot, kuten ruusukas ja tanhu, näyttävät komeilta seinällä. Räsypaloista voi muodostaa seinälle hauskan kollaasin!

Tuliko sohvaan tahra tai haluatko vaihtelua väriin? Levitä sohvan istuintyynyjen päälle pieni räsymatto ja olkkarin ilme muuttuu heti. Erityisesti kesäsisustukseen loistava jippo!

Makkariin saa mökkitunnelmaa, kun käyttää räsymattoa vuoteen päiväpeittona. Petaa räsymatto sänkyyn vain puoliksi ja sovittele maton reuna sängynrungon päätyreunan sisään.