Kevään iloiset uutuudet

Finlaysonin kevään uutuusmallistoissa leikitään ruuduilla ja raidoilla ja luodaan kukilla kesä makuuhuoneeseen. Nyt pinnalla oleva colour blocking -trendi näkyy voimakkaasti Ruutu & Raita -mallistossa, jossa on valittavana voimakkaiden värien lisäksi myös herkkiä pastellisia sävyjä. Ihanat uudet kukat -malliston leikkisät kuosit ovat puolestaan saaneet inspiraationsa kesän väreistä, vehreydestä ja vallattomuudesta. Juuri siitä mikä kesässä on ihanaa.

Pastellinväriset Pasma-pussilakanat

Ruutu & Raita -kevätmalliston rento hurma

Ruudut ja raidat ovat olleet osa suomalaisten sisustusta jo vuosisatoja. Myös Finlaysonilla suurin osa tekstiilimallistoista ovat menneinä vuosikymmeninä koostuneet juuri ruutu- ja raitakuoseista. Sitä historiaa kunnioittaen Finlayson tuo niitä nyt takaisin Riina Heinosen ja Sami Vullin suunnittelemassa rennossa Ruutu & Raita -mallistossa, jossa näkyy suosittu colour blocking -trendi. Kuoseja löytyy sekä kudottuina ruutuina että modernisoituina painettuina kankaina.

Lue lisää nostalgisesta Ruutu&Raita-mallistosta.

Ruudulliset Gingham-pussilakanat

Uutta ja vanhaa kunnioittavassa, luomupuuvillasta valmistetussa mallistosta on sekä pussilakanoita että pyyhkeitä. Pasma-pussilakanasetissä vuorottelevat graafiset neliöt, kun taas Vohveli-tyynyliinassa on leikkimielistä retrohenkeä. Klassinen Gingham-pussilakana vie mielen skotlantiin ja takkatulen äärelle, mutta ajankohtaiset, raikkaat väriyhdistelmät päivittävät kuvion tähän päivään. Colour block -tyyliä voi luoda myös yhdistämällä yksinkertaisemman kuosin malliston Pakka-pussilakanoiden yksivärisiin suuriin pintoihin.

Leikittelevät ja lempeät kukkakuosit

Nuoren ja lahjakkaan Eve Hamarin kädenjäljestä syntyneet kukkakuosit muodostavat ihastuttavan malliston, joka vie ajatukset kesään, iloon ja vehreyteen. Hamari halusi käsitellä kuoseissaan sitä mikä on ihanaa ja teki taustatyönä pienen kyselyn. Vastauksissa korostui erityisesti luontoon, kesään ja aistimuistoihin liittyvät asiat.

Suunnittelua edeltävänä kesänä Hamari vietti lisäksi paljon aikaa taloyhtiön puutarhassa ja teki iltakävelyjä Helsingin Kumpulan siirtolapuutarhalle, josta tarttui tunnelmia luonnoksiin. Monia tuona kesänä syntyneitä luonnoksia tai niiden osia on käytetty malliston kuoseissa. Mallistossa näkyykin kauttaaltaan rakkaus luontoon ja sen runsaisiin väreihin, kesän vallattomuuteen sekä kukkien muotojen kauneuteen.

Maalauksellinen, suurikukkainen Kumpula ja pikkukukkaiset Armas ja Huiske tuovat kesän jo etuajassa makuuhuoneeseen ja mökkikamariin. Lisäksi niitä on helppo yhdistää eleettömiin vuodevaatteisiin, kuten savunsiniseen Hietaan tai yksiväriseen, klassiseen Linoon. Ja mikä olisikaan parempi keväinen lahja äidille, valmistuneelle, hääparille tai vaikkapa itselle kuin kesän ja kukkien tuoksun mieleen tuova pussilakana tai pyyhe.

Kierrätettyä farkkua keittiöön

Mikään ei ole parempaa kuin käytetyn ja käyttökelvottoman muuttaminen kauniiksi ja tarpeelliseksi. Old Jeans -malliston tuotteet valmistetaan kierrätetyistä farkuista, jotka on kerätty Finlaysonin myymälöissä. Farkut lajitellaan ja murskataan kuiduksi, josta kehrätään lankaa, joista tuotteet lopulta valmistetaan.

Malliston uutuutena ovat essu, pöytäliina sekä patalappu ja -kinnas, joiden rento, farkkumainen ilme sopii sekä rouheaan maalaiskeittiöön että moderniin kaupunkikeittiiöön. 

Muista, että voit tuoda Finlaysonin myymälään kierrätykseen farkkujen lisäksi myös vanhat pussilakanasi! Lue lisää tästä.

Uuden ajan Muumit

Muumi-pyyhkeet ovat nyt täysin uudistuneet! Uusissa pyyhkeissä alkuperäiskuvitukselle on annettu enemmän tilaa, värisävyt ovat uudistuneet, tarinallisuutta lisätty ja mikä parasta, pyyhkeet ovat nyt luomupuuvillaa.