Kevään iloiset uutuudet

Tänä keväänä julkistamme useita uusia upeita mallistoja! Timo Sarpanevan suunnitteleman Ambienten, Suomen luonnon värejä ylistävän Suomen värit -sarjan ja suunnittelukilpailun satoa esittelevän Finlayson x Felissimo -malliston luovuus ja väriyhdistelmät puhuttelevat varmasti vielä vuosienkin päästä. Lisäksi syksyllä lanseerattu Arkismi-vaatemallisto saa jatkoa sekä nostalginen Ruutu&Raita -mallisto ja monien rakastama Muumi-sarja saavat uusia värejä ja kuoseja.

Finlayson Ambiente-sarja

Ambiente ja taiteen syvin olemus

Timo Sarpanevan suunnittelema upea Ambiente perustuu vahingossa syntyneeseen painotekniikkaan 1960-luvulla. Porin Rosenlewin tehtaalla paperin painatukseen käytetty painokone oli epäkunnossa laveeraten väriä kurittomasti paperiarkille. Sarpaneva kuitenkin innostui tästä akvarellimaisesta jäljestä ja näki virheessä mahdollisuuden. Näin syntyi ambiente-tekniikka, joka johti mittavaan teolliseen tuotantoon niin paperi- kuin tekstiiliteollisuudessa.

Otamme tänä keväänä mallistoon Sarpanevan kolme ambiente-tekniikalla suunnittelemaa kuosia, joissa hehkuvat suomen kukkaniittyjen, peltojen ja meren värit. Kukkaniitty-, Vellamon maa- ja Sininen meri -kuosit ihastuttavat niin pussilakanoissa kuin pöytäliinoissa.

Ambiente-sarjan uutuustuotteet tulevat myyntiin huhtikuussa 2022.

Finlayson Ruutu & Raita -mallisto

Ruutu& Raita saa uusia värejä

Julkaisimme viime keväänä Riina Heinosen ja Sami Vullin suunnitteleman Ruutu&Raita -malliston, jonka graafisissa ruutu- ja raitakuoseissa yhdistyvät modernit väritykset ja nostalgia. Menneinä aikoina Finlaysonin mallistot ovat koostuneet pitkälti erityyppisistä ruutu- ja raitakuoseista, joten mallisto on kunnianosoitus myös Finlaysonin historialle. Tänä keväänä Pasma-kuosi saa kaksi uutta heleää väriä, samoin kuin lapsuuden maisemiin vievä Vohveli. Skottihenkinen Gingham-kuosi on puolestaan saatavana Suomen suveen sopivassa syvän sinisessä ja kevään vihreässä sävyssä. Myös Vohveli-pyyhkeet saavat kaksi uutta ajankohtaista väriä.

Katso Ruutu&Raita-uutuudet tästä.


Lue miten voit yhdistää Ruutu&Raita-mallistoa tämän hetken trendeihin tästä!

Finlayson Lino Chambray keittiötekstiilit

Suomen värit hehkuvat pellavatuotteissa

Tänä keväänä aloitamme ainutlaatuisen Suomen värit -sarjan, jossa kokoamme Suomen värejä omaan Finlaysonin värikarttaan huippuvalokuvaajien kanssa.

Kaikilla väreillä on tarina Suomesta: mistä se on peräisin, tarkka sijainti, sääolosuhteet ja jopa tarkka ajankohta. Värikarttaa kartutetaan vuosien saatossa aina uusilla väreillä uuden dokumentoijan kanssa. Ensimmäisenä sarjan dokumentoijana on valokuvaaja Aleksi Valmunen, joka matkasi ympäri Suomen tallentamassa kahdeksaa puhuttelevaa väriä Suomen luonnosta. Nämä löytyivät Porkkalanniemestä, Asplundista, Kolilta, Kuikkapurolta, Helvetinkolulta, Saana-tunturilta ja Konttaisen huipulta.

Suomen värit tulevat esiin ennen kaikkea Lino-pellavatuotesarjassamme, johon kuuluvat paitsi pellavapussilakanat, nyt myös pellavaiset keittiötekstiilit ja hamam-pyyhkeet, jotka ovat olleet pitkään asiakkaidemme toivelistalla. Osa väreistä tulee myös silkinpehmeisiin Uni-satiinipussilakanoihin ja -tyynyliinoihin.

Suomen värit -sarjan uutuustuotteet tulevat myyntiin huhtikuussa 2022.

Finlayson Arkismi-vaatemallisto kevät 2022

Arkismi-vaatemallisto – arjen kestävää designia

Lanseerasimme syksyllä 2021 ensimmäisen vaatemalliston sitten 1970-luvun. Mallisto noudattaa Finlaysonin designfilosofiaa ja tuo pitkän linjan tekstiiliosaamisemme kestäviin, ajattomiin ja miellyttäviin käyttövaatteisiin.

Hyvään arkeen kuuluu vaatteet, jotka tekevät siitä mahdollisimman miellyttävän. Kestävä design on kaikkien oikeus ja siksi olemme panostaneet Arkismi-vaatemallistossamme kotimaiseen suunnitteluun, toiminnallisuuteen, vastuullisiin materiaaleihin sekä ajattomuuteen.

Tutustu Arkismi-vaatemalliston ensimmäisiin kevätuutuuksiin tästä.

Finlayson Kukinta-pussilakanasetti

Finlayson x Felissimo -kilpailun satoa: neljä japanilaisen tyylikästä kuosia

Järjestimme 200 -vuotisjuhliemme kunniaksi vuonna 2020 kuosisuunnittelukilpailun yhdessä japanilaisen lisenssikumppanimme Felissimon kanssa. Kilpailun ajatuksena oli etsiä kauneutta, jonka ei haluaisi katoavan maailmasta. Kilpailu herätti laajasti kiinnostusta ja taso oli erittäin korkea: saimme lukemattomia kunnianhimoisia töitä, jotka toivat esiin uusia näkökulmia ja ajateltavaa kisan teemasta. Lopulta tuomaristo valitsi mallistoomme neljä japanilaista ajatonta estetiikkaa henkivää kuosia: Parveilu, Kukinta, Kudelma ja Ohikiitävät.

Sarjan uutuustuotteet ovat myynnissä alkaen helmikuussa 2022. Tutustu uutuuksiin tästä.

Kiehtovatko kukkakuosit? Lue ihanien kukkakuosiemme suunnittelijasta Eve Hamarista tästä.

Finlayson Muumi-pussilakanat

Muumiaakkoset yksinäisyyttä vastaan

Haluamme julistaa ystävänpäivän 14.2. yksinäisyyden poistopäiväksi! Uusi Muumi-aakkoset -mallistomme on Suomen Punaisen Ristin kanssa yhteistyössä toteutettava kampanja, jossa Muumi-aakkoset -tuotteita ostamalla tuet SPR:n yksinäisyyden vastaista työtä. Niin aikuisen kuin lapsen mieleen olevassa iloisessa mallistossa on saatavana pussilakanoiden lisäksi myös käsi- ja kylpypyyhkeitä, essu, kassi ja veikeitä t-paitoja, jotka muistuttavat logollaan että 1 + 1 on enemmän kuin kaksi.

 Muumien ystäville tulee myös lisää hyviä uutisia, sillä olemme ottaneet mallistoon myös monien rakastaman Ruusumuumi -kuvituksen, joka löytyy sekä aikuisten että lasten pussilakanoissa, jotka ovat luonnollisesti GOTS-sertifioitua luomunpuuvillaa. Runsas ja aurinkoinen kuvitus on Kuinkas sitten kävikään? -kuvakirjasta, jossa Muumipeikon aamuinen maidonhakumatka kääntyy kadonnen Pikky Myyn etsinnäksi.

Muumi-uutuustuotteet tulevat myyntiin helmikuun 2022 aikana. Katso kaikki Muumi-tuotteet tästä.

Muumipyyhkeet uudistuivat nerokkaasti, lue lisää tästä!