Ylistys unelmoinnille – esittelyssä Finlaysonin kevään uutuuksia

Elämä tarvitsee kaverikseen unelmointia: sekä suuria elämää ohjaavia unelmia että pieniä arkea helpottavia haaveita. Jos meiltä kysytään, unelmointi muuttaa maailmaa. Kevään 2023 kodinmallistossamme ylistämmekin unelmointia, unenomaisia välähdyksiä ja sunnuntaiaamujen raukeita haaveiluhetkiä. Tutustu uusiin kuoseihimme – sekä muutamiin entuudestaan tuttujen kuosien uutuusväreihin.

Finlayson Maa ilmasta pussilakanasetti

Elämän unenomaiset hetket: Hattara ja Maa ilmasta

Elämän ei aina tarvitse olla pelkkää kovaa todellisuutta – jo öiset unimaisemat ovat todiste tästä. Välillä unimaailman pehmeyttä kaipaa arjenkin keskelle. Tämä ajatus innoitti ihastuttavan Hattara-kuosin suunnittelija Johanna Rautiaista, joka halusi tuoda pumpulimaisen unimaiseman osaksi arkipäiväämme.

Vaikka suurin osa unista nähdäänkin öisin, voi unenomainen tunnelma laskeutua myös keskellä kirkasta päivää. On olemassa hetkiä, jolloin todellisuus näyttäytyy täysin uudessa valossa – esimerkiksi silloin, kun katselee lentokoneen ikkunasta alhaalla piirtyviä peltotilkkuja. Tämä surrealistinen näkymä innoitti Maa ilmasta -kuosia, jossa maankamaran pellot uudelleensyntyvät kauniin värikkäänä mosaiikkina. Ja Hattaran kanssa kuoseista syntyykin mitä suloisin parivaljakko! Eihän missään lue, että sängyssä saisi olla vain yhtä kuosia kerrallaan.

Finlayson Lehtihalaus pyyhe

Haaveissa läheinen luontosuhde: Lehtihalaus ja Taimitarha

Luonnon ja ihmisen välinen suhde on kautta aikain ollut oivaa maaperää unelmille. Luonnosta on aikojen saatossa haettu rohtoja, inspiraatiota, kauneutta ja ravintoa. Tänä päivänä luontoon liittyvä unelmointi kiteytyy usein haaveeksi paremmasta ja läheisemmästä luontosuhteesta. Yksi tapa hoivata tätä suhdetta on huonekasvien ja taimien kasvattaminen. Riina Heinosen suunnittelema Taimitarha-kuosi kuvaa sitä hetkeä, kun koko talven kestäneen haaveilun päätteeksi pääsee viimeinkin upottamaan sormensa multaan. Taimitarhan kaveriksi sopii vanha tuttumme Lehtihalaus, joka tuo vihreiden lehtien havinan suoraan kotiisi. Kokonaisuuden viimeistelyyn suosittelemme vaikkapa muutamaa huonekasvia!

Finlayson SS23 kodinmalliston uutuudet

Vaaleanvehreitä unelmia: Pistokkaat, Rohdot, Viherhuone ja Kumpula

Luonnon helmasta versova unelmointi on innoittanut muitakin tämän kevään kuosiuutuuksia. Riina Heinosen suunnittelemat Pistokkaat, Rohdot ja Viherhuone tuovat kasvikunnan vaaleanvehreät sävyt kotiisi. Kuoseja yhdistelemällä saat sänkysi näyttämään kuin vihannoivalta kukkakedolta – johan kelpaa kömpiä vällyjen väliin! Pöytäliinoilla ja koristetyynyillä puolestaan kutsut kevään ja kesän suoraan kotiisi. Uutuuskuosien kaveriksi suosittelemme Eve Hamarin Kumpula-kuosia, jossa pihojen rehottavat kukkapenkit kruunaavat ihanasti versovan kokonaisuuden.

Finlayson Poppoo pussilakanasetti

Perheen pienimpien unihetkiin: Poppoo

Kevään uutuuksista löytyy myös vanhoja tuttuja uusissa väreissä. Sami Vullin suunnittelema sympaattinen Poppoo tuo kokonaisen pöllöklaanin samaan kuosiin. Tänä keväänä tämä valloittava kuosi on tarjolla lastenhuoneen tekstiileissä uudessa tummansinisessä sävyssä. Kuosin veikeillä pöllöillä saa nukkumaanmenosta tehtyä vaikkapa leikin, kun lampaiden sijasta voikin laskea pieniä pöllöjä! 

Finlayson Lino pellavapussilakanasetti

Pellavaisiin yöuniin: Lino

Kevään väriuudistuksiin lukeutuu myös ihastuttava Lino-pussilakana. Pellavasta valmistettu Lino hengittää ja säilyttää viileytensä kuumalla – ja lämmittää viileässä! Eipä ihme, että pellava on pussilakanoiden suosikkimateriaaleja. Unirauhaa lisää pellavan ympäristöystävällisyys: sinnikäs pellava sopeutuu monenlaisiin olosuhteisiin ja vaatii huomattavasti vähemmän vettä ja torjunta-aineita puuvillaan verrattuna. Pellavan syleilyssä onkin helppo ummistaa silmänsä ja nukkua yönsä rauhassa.