Vastuullisemmat materiaalit

Vastuullisemmat materiaalit

Materiaalien osuus kokonaispäästöistämme on merkittävä, esimerkiksi puuvilla aiheuttaa yli puolet kaikista päästöistämme. Vuonna 2019 vastuullisempien materiaalien osuus oli 39 % kaikista Finlaysonin tuotteista. Vastuullisempia materiaalejamme ovat Reilun kaupan puuvilla (5,7 %), pellava (6,7 %), kierrätysmateriaalit (3,7 %) sekä luomupuuvilla (29 % ). Matkaa on vielä tehtävänä, mutta etenemme askel askeleelta kohti tavoitettamme.

Luomupuuvilla

Vuonna 2019 käyttämästämme puuvillasta yhteensä 29 % oli luomulaatuista.

Korvaamme tavallisen puuvillan käyttöä enenevissä määrin sertifioidulla luomupuuvillalla, sillä sen kokonaispäästöt ovat merkittävästi pienemmät. Luomuviljelyssä käytetään perinteistä puuvillaa vähemmän vettä, kemikaaleja, lannoitteita ja energiaa, jolloin tuotanto on ekologisempaa ja turvallisempaa myös viljelijälle.

Luomupuuvillasta valmistetuilla tuotteillamme on GOTS-sertifikaatti, minkä ansiosta puuvilla on helpommin jäljitettävää ja tunnemme sen matkan aina puuvillan viljelystä valmiiksi lopputuotteeksi saakka.

Katso GOTS-sertifioidut tuotteet täältä

Reilun Kaupan puuvilla

Reilun kaupan merkki takaa kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille oikeudenmukaisen korvauksen. Reilun kaupan puuvilla on myös jäljitettävissä viljelijäyhteisöön asti.

Käyttämämme Reilun kaupan puuvilla tulee Burkina Fasosta ja Intiasta, ja se on lisäksi myös luomuviljeltyä.

Reilun kaupan viljelyohjelmassa viljelijät saavat takuuhintaisen korvauksen ohella myös Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu viljelijäyhteisön taloudellisiin, sosiaalisiin ja ympäristöhankkeisiin.

Katso Reilu kauppa -sertifioidut tuotteet täältä.

Pellava

Pellava on niin tuotannossa, käytössä kuin kierrätyksessä ekologinen valinta – siksipä pellavan osuus tuotteissamme onkin viime vuosina kasvanut reilusti.

Pellava ei vaadi kasvaakseen paljoa, se kestää hyvin käytössä ja on myös helposti kierrätettävissä oleva luonnonkuitu. Pellavan päästöt ovat puuvillaan verrattuna noin puolet ja sen viljelyssä käytetään huomattavasti vähemmän keinokastelua, lannoitteita ja torjunta-aineita.

Katso pellavatuotteet täältä.

Lyocell

TENCEL™ Lyocell -kuitu on yksi ympäristöystävällisimmistä tekstiilimateriaaleista.

TENCEL™ on muuntokuitu, jota valmistetaan FSC-sertifioidusta, vastuullisen metsäteollisuuden selluloosasta – toisin sanoen puista, kuten esimerkiksi eukalyptuksesta, koivusta, kuusesta ja männystä.

Puuvillaan verrattuna TENCEL™ -kuidun tuotanto kuluttaa merkittävästi vähemmän vettä ja energiaa. Tämän lisäksi kuidun valmistuksessa käytetyt biohajoavat kemikaalit voidaan ottaa talteen ja käyttää 99,5-prosenttisesti uudestaan.

TENCEL™ on erinomainen materiaali vuodevaatteisiin ja käytämmekin sitä muun muassa tyynyissämme ja peitoissamme.

Tiesitkö, että valmistamme tuotteita myös kierrätysmateriaaleista?

 

Takaisin blogiin