CO2/NEG.-tuotesarja

CO2/NEG. – Hiilinegatiivinen tuotesarja laajenee

 

Päätimme tehdä kokonaisen tuotesarjan, jonka jokaisen tuotteen kasvihuonekaasupäästöt on ylikompensoitu. Tuotteiden valmistuksesta syntyneet päästöt on siis hyvitetty – ei yksin-, vaan kaksinkertaisesti. Siksi voimme kutsua näitä tuotteita jopa hiilinegatiivisiksi. Tutustu tuotesarjan uusimpiin tulokkaisiin: ajankohtaisiin puhtaanapito tuotteisiin ja herkullisiin sisustustyynyihin.

Ajankohtaisia uutuuksia

Suositun tuotesarjan uusimpina tulokkaina nähdään tänä syksynä käsidesit ja siivousliinat. Luomupuuvillaneuloksesta valmistetut Siisti-siivousliinat kestävät käytössä ja tuntuvat mukavalta kädessä. Siivousliinat kestävät 60 asteen konepesun, joten ne on helppo pitää puhtaana. 

Uudet käsidesit on valmistettu Nummelassa. Saatavilla on sekä suurempikokoinen pumppupullo että pienempi matkapullo, joka sujahtaa helposti taskuun tai käsilaukkuun.

Sisusta huoletta sisustustyynyillä

CO2/NEG.-tuotesarjassa jo aiemmin suosikiksi noussut samettinen Lumo-koristetyyny on saanut kaksi heleää uutta väriä: vadelmasorbetti ja vedenvihreä. Lumo-tyynyjen lisäksi rakastetun Rudolf Koivun apina ja papukaija ovat loikanneet sisustustyynyjä koristamaan. Samettisten tyynyjen lisäksi valittavana on myös kierrätyspuuvillasta valmistettu Pilkku-koristetyyny kahdessa värissä. Kaikkien tyynyjen valmistamisesta aiheutuneet päästöt on korvattu kaksinkertaisesti aina raaka-aineen valmistuksesta myymäläämme asti. Ylikompensoimme myös tyynyihin sopivan sisätyynyn.

Kotimainen tuoksusaippua ja -kynttilä, huonetuoksu sekä pyykkietikka

Hiilinegatiivisiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa Helsingin Herttoniemessä valmistetut tuoksusaippuat, tuoksukynttilä, puuvilla-huonetuoksu ja pyykin luonnollisesti raikastava, biohajoava pyykkietikka.

Tuotteet on valmistanut kumppanimme, suomalainen Osmia, jonka erityisosaamista ovat luonnosta inspiroituneet tuoksut. Käsintehdyistä saippuoista löytyykin niin koivuvihdan, villiruusun, sitruunan kuin puuvillan tuoksuja.

Miten ylikompensointi toimii?

Halusimme kompensoida tuotteiden valmistuksesta syntyvät päästöt tavalla, jolla on tutkitusti merkitystä. Kumppanina tuotteiden ylikompensoinnissa toimii suomalainen CO2esto, joka ostaa päästöoikeuksia EU:n virallisilla päästökauppamarkkinoilta.

Ostamalla päästöoikeuksia, ovat ne pois myös Euroopan suurimpien päästäjien käytöstä. Näin ollen kompensoituja päästöjä vastaava määrä jää kokonaan syntymättä ja hiilidioksidipäästöjen määrä vähenee – todistetusti.

Tuotteisiin liitetyissä päästölaskelmissa on huomioitu:

  • Raaka-aineen valmistus
  • Tehtaan energiankulutus
  • Kuljetuksesta aiheutuvat päästöt
  • Tuotteen pakkauksiin liittyvät päästöt


Päästölaskennan toteutti Clonet Oy OpenCO2.net-alustan hiilijalanjälkilaskurilla ja sen päästötietokannasta ja tieteellisistä artikkeleista löytyvien päästökerrointietojen pohjalta.

Mistä ja miten päästöt sitten muodostuvat?

Laskimme jokaisen CO2/NEG.-tuotteen tuotannosta aiheutuneet päästöt aina raaka-aineen valmistuksesta aina myymäläämme asti. Esimerkiksi pyykkietikan valmistamisessa syntyy päästöjä 0,40 kg CO2e/tuote, jotka jakautuvat seuraavasti:

  • Tuotannon raaka-aineet 45,16 %
  • Tehtaan energiakulutus 51,61 %
  • Kuljetukset 3,23 %

 

Kaikki tuotekohtaiset kasvihuonekaasupäästöt löydät tuotteiden tuotekorteilta.