Finlayson ja japanilainen muotiyritys Felissimo järjestävät yhdessä kuosisuunnittelukilpailun Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailun voittajien kuosit pääsevät Felissimon SS2021 vaatemallistoon sekä osaksi Finlaysonin kuosiarkistoja ja mahdollisesti osaksi mallistoa. Finlayson ja Felissimo julkaisivat ensimmäisen yhteistyömalliston vuonna 2014 ja Felissimo onkin yksi Finlaysonin pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista.  

Suunnitteluaihe

”Kauneus, jota jäisin kaipaamaan”

Maailmassa on paljon kauniita suojelemisen arvoisia asioita – lapsen hymy, aamukaste, syysruska, rakkaus tai muuttolintuairue. Asioita on paljon, mutta kauneus on jatkuvasti eri syistä uhattuna. Tässä suunnittelukilpailussa halutaan löytää asioita, jotka juhlivat kaunista maailmaa ja siten auttavat meitä muistamaan asioita, joita meidän tulee vaalia ja suojella.

Kilpailun teema on osa Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuotta, jonka kunniaksi olemme nostaneet omaan mallistoomme kuoseja historiastamme. Näiden Forssan Museon arkistoista valittujen kuosien teemana on ollut ”ei hukata kaikkea sitä kaunista, mitä meillä on”. Olemme nostaneet 70-luvun suuria ja värikkäitä kuosejamme mallistoomme muistuttamaan siitä, että meillä on ympärillämme valtavan paljon kauneutta, jota emme saa hukata.

Tehtävän määrittely

Kilpailun tehtävänä on ilmaista aihe ”Kauneus, jota jäisin kaipaamaan” omalla tulkinnallasi tekstiilisuunnittelun keinoin. Teoksen tulee olla ennen julkaisematon, toistuva tekstiilikuosi. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta ”Työn lähettäminen”.

 

”Haluamme suunnittelukilpailun avulla nostaa esiin uusia, kiinnostavia ja lahjakkaita tekijöitä. Kilpailun voittajakuosit tulevat tutuksi valtavalle määrälle ihmisiä, sillä miljoonat japanilaiset tekevät ostoksia Felissimon verkkokaupassa joka kuukausi. Jännittävää on se, että kilpailun voittajakuosit voivat tulla Suomesta tai Japanista – ja päätyä tuotteisiin sekä osaksi ihmisten arkea niin vaatteina Japanissa kuin kodintekstiileinä Suomessakin” - Jukka Kurttila, luovajohtaja Finlayson.

Kilpailun aikataulu

Kilpailuteokset tulee lähettää 31.7.2020 klo 23.59 mennessä (1.8.2020 klo 5:59 Japanin aikaa). Ensimmäisestä vaiheesta jatkoon valituista kilpailutöistä pyydetään tarkemmat tiedot syyskuun alussa. Voittajien valinta tehdään näiden töiden välillä.

Osallistuminen ja tuomaristo

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa tai Japanissa asuvat designin ammattilaiset, alan opiskelijat tai vastaavat taidot omaavat henkilöt. Kilpailutöiden määrää ei ole rajattu, vaan osallistua voi useammalla työllä. Osallistujien pitää pystyä kommunikoimaan sähköpostitse joko englannin tai japanin kielellä. Alle 16-vuotiaat eivät saa osallistua omalla nimellään, vaan hakemus pitää jättää täysi-ikäisen henkilön nimellä. Osallistuminen tulee tehdä virallisen kilpailusivuston kautta.

Kilpailun tuomaristo koostuu Finlaysonin ja Felissimon suunnittelijatiimeistä. Tuomariston puheenjohtajana toimii Finlaysonin luovajohtaja Jukka Kurttila.

Kilpailun voittajat julkistetaan marraskuussa 2020.

Palkinto

Kilpailussa valitaan kaksi voittajaa. Voittajat saavat 1000 € suuruiset rahapalkinnot.

Voittajien kuosit pääsevät osaksi Finlaysonin ja Felissimon yhteistyötuotteita. Lisäksi voittajakuosilla on mahdollisuus päästä osaksi Finlaysonin mallistoa, jonka tuotteita myydään niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Yhteistyömalliston tuotteita voivat olla esimerkiksi mekot, paidat ja laukut. Valitut voittajakuosit ovat saattavat näyttää hieman erilaisilta lopullisissa tuotteissa. Tuotteistuksen lisäksi voittajakuosit pääsevät osaksi kuosiarkistoja.

Työn lähettäminen

Kilpailutyö tulee lähettää Felissimon kilpailusivuston kautta. Kilpailun ohjeet ja säännöt tulee hyväksyä kilpailusivustolla. Luethan siis englanninkieliset ohjeet tarkasti.

Kilpailutyön tulee olla suunniteltu jatkuvaksi kuosiksi, eli kuvion tulee olla suunniteltu raporttiin, joka toistuu korkeus- ja leveyssuunnassa.

Raportin korkeus

Maksimikorkeus raportille eli toistuvalle kuviolle on 635 mm (25inch). Raportin korkeus voi olla myös pienempi, mutta sen tulee olla tasajaollinen maksimikoossa 635 mm (25inch), eli esim. 317,5 mm (12,5inc) tai 158,75 mm (6,25inch).

Raportin leveys

Kuvion tulee toistua myös leveyssuunnassa. Kuvion leveys voi olla maksimissaan 1500 mm, joka on kankaan leveys, Muutoin raportin leveydellä ei ole rajoituksia.

Suositeltu resoluutio kilpailutöille on vähintään 350 dpi.

Kilpailutyöt tulee lähettää JPG-tiedostoina. Käsin maalatut tai piirretyt tai muilla tekniikoilla toteutetut työt tulee skannata sähköiseen muotoon ja lähettää JPG-tiedostona.

Kilpailutöistä, jotka läpäisevät ensimmäisen arviointikierroksen, pyydetään erikseen lähettämään tiedostot Illustrator (.ai), Photoshop (.psd) tai tiff-muodossa syyskuun alussa 2020. Mikäli kilpailijaan ei saada yhteyttä tai kilpailija ei lähetä kilpailutyötään pyydetyssä tiedostomuodossa, ei kilpailijaa voida valita jatkoon.