Makuuhuoneen tekstiilien hoito

Mikä voisikaan olla sen ihanampaa, kuin pujahtaa puhtaisiin lakanoihin?

VIETÄMME SUUREN OSAN ELÄMÄSTÄMME SÄNGYSSÄ, JOTEN MIKSI EMME HALUAISI TARJOTA ITSELLEMME PARASTA MAHDOLLISTA LAATUA VUODEVAATTEISSA? Meillä Finlaysonilla on tärkeää, että juuri sinä saat laadukkaan kokemuksen ja tästä syystä olemme kiinnittäneet entistä enemmän huomiota materiaalien ja tunnun monipuoliseen tarjontaan vuodevaatteissamme.

Pellava

PELLAVA ON KAUNIS, KESTÄVÄ JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN LUONNONMATERIAALI. Ylellinen pellava on kankaana painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Se rypistyy melko helposti, mutta kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Pellavalakanat eivät nukkaannu, vaan näyttävät ahkerankin käytön jälkeen yhä kuin uusilta, kunhan tuotteita on pesty ja hoidettu oikein. Pellava ei allergisoi ja imee hyvin kosteutta.

Materiaalina pellava hylkii likaa ja ohutkuituiselle pellavakankaalle riittää hellävaraisempi pesu kuin karkeammalle lankalaadulle. Korkealaatuiset pellavapussilakanat, tyynyliinat ja aluslakanat pestään väljässä vedessä nurinpäin käännettynä samanväristen tuotteiden kanssa. Materiaali voi kutistua ensimmäisessä pesussa max 6 %. Suosittelemme tuotteen pesua ennen käyttöönottoa. Silitys ja mankelointi sulkee kankaan pinnan ja vähentää mahdollista pölyn irtoamista tuotteesta. Noudattamalla hoito-ohjeita nautit pellavaisista vuodetekstiileistä pitkään.

Vesipesu 60°C.

Kloorivalkaisu kieletty.

Normaali rumpukuivaus.

Silitys kolmen pisteen lämmöllä.

Normaali kemiallinen pesu.

Puuvilla

PUUVILLA ON MAAILMAN YLEISIN JA TUNNETUIN TEKSTIILIKUITU. Sen kutominen on erittäin helppoa, kun yhtä paksut loimi- ja kudelangat kudotaan yhteen yksi toisensa jälkeen. Näin kankaaseen tulee sileä pinta, mutta sen ulkonäkö vaihtelee riippuen siitä, miten tiheästi langat on kudottu ja minkä laatuista itse lanka on. Mitä pitkäkuituisempaa ja ohuempaa puuvillan kuitu on, sitä kalliimpaa kangas on. Pitkäkuituinen puuvilla kestää hyvin käytössä, eikä nyppyynny.

Peruspuuvillainen pussilakana, tyynyliina tai aluslakana on helppohoitoinen ja kestää pesua ja kuivausta korkeissakin lämpötiloissa. Puuvilla on tästä syystä suosittu lakanamateriaali, sillä se ei myöskään sähköisty. Se on kestävää, hengittävää ja helppohoitoista. Puuvillan laatu riippuu sen puhtaudesta, kuitujen pituudesta ja värjäyksestä. Puuvillaiset vuodetekstiilit pestään väljässä vedessä saman väristen tuotteiden kanssa nurinpäin käännettynä. Värilliset tuotteet pestään valkaisuaineettomalla pesuaineella. Pese tummat värit ensimmäisen kerran erillään.

Vesipesu 60°C.

Kloorivalkaisu kielletty.

Varovainen rumpukuivaus.

Silitys kolmen pisteen lämmöllä.

Kemiallinen pesu kielletty.

Puuvillasatiini

PUUVILLASATIININ KIILTO SAADAAN AIKAAN KUDONTATEKNIIKALLA, JOSSA LANKA KULKEE ENSIN NELJÄN LOIMILANGAN YLI, YHDEN ALI, TAAS NELJÄN YLI JA NIIN EDELLEEN. Näin lanka kulkee suurimmaksi osaksi kankaan pinnassa ilman, että loimilanka katkaisee langan kulkua. Tällä sidoksella kankaaseen saadaan kaunis, kiiltävä ja sileä pinta. Kaunis kiilto ja pehmeys säilyvät pitkään, kun silität tai mankeloit lakanat pesun jälkeen. Tällöin kankaan pintaan nousseet kuidut painuvat vasten kankaan pintaa. Satiinipuuvilla tuntuu ihoa vasten viileältä, on taipuisaa ja helppohoitoista. Puuvillasatiini sopii allergikoille.

Satiinipuuvillaiset vuodetekstiilit pestään väljässä vedessä saman väristen tuotteiden kanssa nurinpäin käännettynä. Värilliset tuotteet pestään valkaisuaineettomalla pesuaineella. Pese tummat värit aina erillään. Erityisesti puuvillasatiinista ja percalepuuvillasta valmistetut tuotteet kannattaa silittää tai mankeloida pesun jälkeen, jotta niiden kaunis himmeä kiilto palautuu. Noudattamalla hoito-ohjeita nautit tekstiileistäsi pidempään.

Vesipesu 60°C.

Kloorivalkaisu kielletty.

Normaali rumpukuivaus.

Silitys kolmen pisteen lämmöllä.

Normaali kemiallinen pesu.

Perkaali-kampapuuvilla

PERKAALIKANGAS ON TUNNULTAAN YLELLISEN PEHMEÄ JA SILEÄ, JOKA ON KUDOTTU OHUESTA PITKÄKUITUISESTA KAMPAPUUVILLASTA. Kangaslaatuna se on erittäin helppohoitoinen ja kestävä. Percaletuotteissa ei ole aivan samaa kiiltoa kuin satiinituotteissa, mutta sen sijaan percalepuuvilla pysyy käytössä kauniina huomattavan pitkään. Kankaan pinta on himmeästi hohtava ja se tuntuu käytössä viileältä ja pehmeältä iholla. Perkaalipuuvillaiset lakanat ovat myös helppohoitoisia.

Pestään samanväristen tuotteiden kanssa. Värilliset tuotteet pestään valkaisuaineettomalla pesuaineella. Pese tummat värit aina erillään. Materiaali voi kutistua ensimmäisessä pesussa max 6 %. Erityisesti percalepuuvillasta valmistetut tuotteet kannattaa silittää tai mankeloida pesun jälkeen, jotta niiden kaunis himmeä kiilto palautuu. Suosittelemme tuotteen pesua ennen käyttöönottoa.

Vesipesu 60°C.

Kloorivalkaisu kielletty.

Varovainen rumpukuivaus.

Silitys kolmen pisteen lämmöllä.

Kemiallinen pesu kielletty.

Lankaluku (TC = Lankatiheys)

Lankaluku (TC) kertoo kude ja loimilankojen yhteenlasketun määrän neliötuumalla kangasta. Mitä suurempi luku, sitä tiheämmin kudottua kangas on. Mitä korkeampi lankaluku tuotteessa on sitä vahvempi, tiiviimpi ja helpommin siliävästä kankaasta on kyse. Erilaisilla viimeistyksillä ja kankaan pesuilla pystytään myös muokkaamaan tuotteen tuntua ja ulkonäköä. Tulee huomioida, että TC-luku on vain yksi laatuun ja kankaan tuntuun vaikuttava tekijä.

TC 90-120

Ohutta ja kevyttä pellavapuuvillaa. Langantiheys on oivallinen juuri keittiötekstiileihin, joita käytetään usein ja niiden kuivumisajan on oltava lyhyt.

TC 100-120

Kevyttä ja ilmavaa pellavaa. Materiaali on käytössä kestävää ja imee hyvin kosteutta, mutta myös kuivuu nopeasti. Soveltuu tästä syystä hyvin vuodevaatteisiin.

TC 120-170

Kulutusta kestävää palttinapuuvilla. Materiaalia soveltuu hyvin muun muassa lakanoihin, keittiötekstiileihin ja pöytäliinoihin.

TC 200-300

Ylellinen, vahva ja pehmeä puuvillasatiini sekä perkaalipuuvilla. Korkeampi langantiheys soveltuu hyvin juuri vuodetekstiileihin, jotka on suunniteltu kestämään kovaa kulutusta mutta tuntu iholla halutaan olevan miellyttävä ja silkkinen.

Oeko-tex sertifikaatti

Kemikaalitestauksessa luotamme Öko-Tex -sertifiointiin. 98 % tekstiilituotteistamme on Öko-Tex Standard 100 -sertifioituja (2015). Öko-Tex-sertifikaatti tuotteessa takaa, että kaikki tuotteen osat (kankaat, langat, vetoketjut, sisukset jne.) täyttävät tiukat kemikaalivaatimukset. Öko-Tex seuraa jatkuvasti yhdenmukaisuuttaan REACHin erityistä huolta aiheuttavien kemikaalien listan tekstiiliteollisuudessa käytettävien aineiden osalta ja uudelleenarvioi testauskriteerinsä vuosittain.