Muumit 75 vuotta

Muumi 75 vuotta

Muumeilla on monta syytä juhlaan. Vuonna 2020 Muumit juhlivat 75-vuotista taivaltaan ja Finlayson viettää 200-vuotisjuhlaansa. Finlayson ja Muumit jakavat pitkät yhteisen taipaleen, jo 1950-luvulla Muumit seikkailivat Finlaysonin mallistossa koristaen aikansa suosikkituotetta nenäliinaa.

Muumit ovat paljon enemmän kuin hassuja sarjakuvahahmoja, joihin lähes kaikki suomalaiset ovat rakastuneet. Tove oli aikansa vahvoja taiteilijoita, joka halusi luoda sisältöä, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta hiukan parempi paikka olla ja elää. Muumeille elämä on täynnä mahdollisuuksia ja uusia tilaisuuksia – rentoa juhlimista unohtamatta.

Juhlavuoden kunniaksi suunnittelimme mallistoomme kaksi aivan uutta Muumikuosia, Tähtimuumin ja Metsämuumin.

Syksyn ihastuttava uutuus: Metsämuumi

Metsämuumi-kuosissa yhdistyvät rakastetun Tove Janssonin piirrosjälki sekä suosittu vaalea värimaailma. Metsämuumissa on ihastuttavan värimaailman ja vastuullisen materiaalin lisäksi koskettava tarina, joka vie Muumipapan nuoruusvuosiin:

Nuori Muumipappa on karannut löytölasten kodin kurjuutta elääkseen omanlaistaan muuminelämää. Aamu on valjennut kirkkaana pelottavan yöllisen pakomatkan jälkeen ja uudesta vapaudesta onnessaan Muumi vaeltaa metsässä luonnon kauneutta ihmetellen. Seuraavan aamun koittaessa on Muumi löytänyt metsästä paikan, jonka hän päättää ottaa omakseen ja rakentaa tänne oman talonsa

 

Tähtimuumi on täynnä juhlaa

Tähtimuumi-kuosissa Muumilaaksossa järjestetään suuri elokuunjuhla Muumimamman kadonneen käsilaukun löytymisen kunniaksi. Tiuhti ja Viuhti ovat saaneet kunniapaikan pöydästä laukun löytäjinä. Pöydät notkuvat ja raketit välkkyvät taivaalla pimeässä kesäyössä. Tiuhti ja Viuhti päättävät piristää juhlia entisestään paljastamalla matkalaukussaan olevan kuningasrubiinin, joka lumoaa koko juhlakansan välittömästi.