Omppu

Omppu - klassikkokuosi osana syksyn sisustusta

Klassikkokuosi Omppu on samaan aikaan veikeä, mutta yksinkertainen. Syksyinen kuosi sopii sisustuksessa niin makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen kuin keittiöönkin. Tutustu Omppu-kuosin tarinaan ja iloisiin uutuustuotteisiin.

Psst! Omppu-tuotteet löydät nyt Loistopäiviltä -30 %.

 

Uusi elämä kuosiluonnokselle

Omppu-kuosin luonnos osui suunnittelijoidemme silmiin Forssan ateljeen vanhoista kuosiluonnoksista heidän vieraillessaan Forssan museolla. Suunnittelija Aini Vaarin käsinmaalattu luonnos Omppu-kuosista ihastutti, mutta kuosin yksinkertainen asetelma jäi mietityttämään suunnittelijoita. Vuonna 1972 suunniteltuun kuosiin kaivattiin jotain, joka rikkoisi yksinkertaisen asetelman.

 

Suunnittelija Osmi Koskinen kävi työhön ja piirsi kuosin uudelleen luonnoksen pohjalta. Kuosi sai veikeiksi yksityiskohdiksi muutaman puraistun omenan ja pienen madon kurkistamasta omenan kolosta. Yksityiskohtia ei kuitenkaan lisätty liiaksi, vaan ainoastaan sinne tänne, jolloin jokainen kuosista valmistettu pientuote, kuten patakinnas, patalappu ja kassi, ovat hiukan erilaisia keskenään.

 

Kuosin valmistuttua uutta päivitettyä kuosia esiteltiin Aini Vaarille, alkuperäisen luonnoksen suunnittelijalle. Aini ihastui uudistuksiin ja ilahtui Ompun pääsystä jälleen tuotantoon. Uudistuksen jälkeen Omppu on ihastuttanut paitsi Suomessa myös maailmalla. Japanissa Omppu-kuosin voi nähdä esimerkiksi astioissa, paperituotteissa ja kodintekstiileissä.

 

Syksyllä 2020 rakastettu Omppu nähdään jälleen, tällä kertaa laajana kokonaisuutena osana Loistopäiviä. Kokonaisuudesta löydät muun muassa pussilakanat, essun, pöytäliinan ja pyyhkeet.

omppu_kasipyyhe.jpg

Omppu pyyhe

9,77 €
omppu_kassi.jpg

Omppu kassi

7,67 €
omppu_tyynyliina.jpg

Omppu tyynyliina

8,37 €

Omppu essu

16,77 €