Tekstiili on kuin parisuhde

Jos et hoida sitä se lakastuu.

Miten hoidan makuuhuoneeni tekstiilit oikein ja varmistan niille pitkän käyttöiän?
Lue lisää >

Miten suojaan kylpyhuoneen tekstiilit jatkuvalta kosteudelta ja pidän tekstiilit raikkaina useita vuosia?
Lue lisää >

Keittiön tekstiilit ovat ahkerassa käytössä ja niitä on pestävä usein. Miten pestä ne oikein kuluttamatta tekstiiliä liikaa? 
Lue lisää >

Hoitovinkit kodintekstiileille:
yhteistyössä Uudenmaan Martat

SÄILYTTÄÄKSEEN MATERIAALIEN laadukkaan tuntuman, on tietenkin tärkeää huoltaa niitä oikein. Siksi pyysimme Inkeriltä Uudenmaan Martoista apuja tekstiilien hoidon saloissa. Lopputuloksena on videosarja, jossa voit nähdä Jukan ja Petun seikkailevan tekstiilienhoidon ihmeellisessä maailmassa. Opastamme tekstiilien pesussa, kuivauksessa, lakanan vetämisessä, silityksessä, säilytyksessä ja petauksessa.

Nämä videot sisältävät yleisiä vinkkejä. Muista aina noudattaa tekstiilien hoidossa tuotekohtaisia pesuohjeita. Pese samanväriset tekstiilit samanväristen kanssa mahdollisimman täydessä koneessa, sillä tuote voi päästää väriä ensimmäisessä pesussa. Pyyhkeet on hyvä pestä aina täydessä koneessa nukkaamisen vähentämiseksi.

Likapyykkiä, likapyykkiä

Märkää pyyhettä ei voi jättää pyykkikoriin pitkäksi aikaa, jollei tiedä milloin pyykit pesee. Videolla Martta suosittelee myös oikean pyyhkeiden vaihtovälin.

Pyykinpesu kuin lasten leikkiä

Minkä väriset lakanat voi pestä keskenään? Martan ohjeiden mukaan aina valkoiset ja mustat erikseen, muut värilliset samassa. Huomaa aina pestä tummat värit vain samanväristen kanssa. 

Mikä ihmeen kuivausrumpu?

Kuluttaako kuivausrumpu tekstiilejä? Entä mitä etuja kuivausrummun käytössä on? Nämä kaikki selviää, kun katsot oheisen videon.

Lakanat narulle mars!

Millaisessa ilmassa pyykit on hyvä kuivattaa? Katso Martan vinkit ja näe miten Jukka ja Petu tehtävästä suoriutuvat.

Kuivausteline sen olla pitää

Kannattaako pyyhkeet kuivattaa aukinaisena vai taiteltuna? Miten pienessä asunnossa pyyhkeet saa hyvin mahtumaan kuivumaan? 

Äidin opettama M-taitos

Kumpi miehistä, Jukka vai Petu, osaa vetää lakanat ja tehdä M-taitoksen? Katso Martan neuvot lakanan vetämiselle ennen mankelointia tai silitystä.

Silityksen salat

Silittäminen sulkee tekstiilin kuidut ja tällöin lakana hylkii paremmin likaa. Tekstiilistä ei myöskään irtoa tällöin huoneeseen niin paljon pölyä. Katso Martan vinkit puuvillan ja pellavan silityslämpötiloille.

Säilytystila kortilla

Suomalaisten kotien suurin haaste on säilytystilan vähyys. Tästä syystä viikatut tekstiilit vievät vähemmän tilaa kaapissa. Katso videolta ohjeet myös pyyhkeiden viikkaukseen.

Pussilakana, peitto ja mahdoton tehtävä

Katso kuinka kätevästi pussilakana laitetaan yksin tai kaksin. Miten Jukka ja Petu onnistuvat tehtävässä?