Bed Peace – vallankumous alkaa sängystä

Tekstiiliteollisuus on yksi maailman vastuuttomimmista toimialoista. Vastuuttomuus eri muodoissaan tappaa tänä päivänä enemmän ihmisiä kuin sodat yhteensä. Meistä jokainen on omalla kulutuskäyttäytymisellään vastuussa siitä, mitä maailmassa tapahtuu.

KUVITTELE, että jokainen meistä alkaisi välittää tulevaisuudesta. Kiinnostuisi siitä, miten tavarat valmistetaan ja ovatko ne pitkäikäisiä vai kertakäyttöisiä. Valitsisimme sen, mikä on oikein, emmekä sitä, mikä on halvinta. Liity välinpitämättömyyden vastaiseen vallankumoukseen sängystäsi. Osta sinne vain vastuullisia tuotteita. 

Osallistu mielenilmaukseen somessa

Osallistu Bed Peace -mielenilmaukseemme @finlayson, #bedpeace. Me ja suuri joukko ystäviämme pysymme sängyssä vastuullisemman kuluttamisen puolesta.

Bed Peace: Finlayson seuraa John Lennonin ja Yoko Onon jalanjälkiä

Vuonna 1969 John Lennon ja Yoko Ono päättivät pysyä sängyssä kaksi viikkoa maailman edessä vastustaakseen Vietnamin sotaa. Nyt Finlayson järjestää tämän mielenilmauksen uudelleen taistellakseen vastuutonta tekstiiliteollisuutta vastaan.

Lennon & Ono vastustivat rakkaudella. Lennonin ja Onon kuuluisa Bed in for Peace -mielenilmaus alkoi siitä, kun he menivät naimisiin maaliskuussa 1969. Tapaus sai runsaasti mediahuomiota ja he halusivat hyödyntää sitä maailmanrauhan edistämiseen. Pariskunta suuntasi häämatkalle Amsterdamin Hilton-hotelliin, jossa he istuivat sängyssä seitsemän päivää keskustellen median kanssa maailmanrauhasta ja Vietnamin sodasta.

Finlayson kutsuu suomalaiset taisteluun

Bed Peace -kampanja haluaa muistuttaa sekä tekstiiliteollisuuden että kuluttajien vastuusta. Tekstiiliteollisuus on yksi pahimpia ilmastonmuutoksen edistäjiä ja tänäkin vuonna ilmastonmuutos tappaa enemmän ihmisiä kuin sodat yhteensä.

Sen sijaan, että kysyisime onko tuote halpa, kysyisimmekin onko tuote laadukas ja ympäristöä kunnioittaen valmistettu. Voidaan aloittaa vaikka sängystä ja valita siihen vastuullisesti tuotettuja tekstiilejä, kuten kuvassa näkyvät Finlaysonin luomupuuvillasta valmistetut ja GOTS-sertifioidut uutuuspussilakanat.

Miten sinä otat kantaa tekstiiliteollisuuden vastuuttomuutta vastaan? Postaa someen oma Bed Peace -kuvasi! #bedpeace

Govert De Roos: 60-luvulta tähän päivään

Lennonin ja Onon Bed in for Peace -mielenilmauksen aikana hotellihuoneessa otetuista kuvista yksi kuva on noussut ylitse muiden: Govert de Roosin ottama valokuva.

Itseoppinut, silloin vasta 15-vuotias harrastajavalokuvaaja Govert pääsi hotellihuoneeseen väärennetyllä lehdistökortilla ja hänen ottamastaan kuvasta tuli paitsi maailmankuulu, myös hänen henkilökohtaisen uransa läpimurto.

Sen jälkeen de Roosin linssin edessä ovat istuneet lukuisat musiikki- ja viihdemaailman tähdet David Bowiesta ja Sadesta Grace Jonesiin ja Anthony Hopkinsiin viidellä eri vuosikymmenellä.

Rakkaudella suunniteltu, vastuullisesti valmistettu

Finlaysonin kevään 2021 mallistoissa leikitään ruuduilla ja raidoilla ja luodaan kukilla kesä makuuhuoneeseen. Luomupuuvillasta valmistetut pussilakanat ja pyyhkeet löytyvät sekä herkissä pastellisävyissä että voimakkaissa väreissä.

TUTUSTU UUTUUKSIIN

Vastuullisuus on tekoja, ei väittämistä.

Me Finlaysonilla toimimme, emme vain sano. Viime vuonna otimme isoja harppauksia vastuullisuustyössämme. Tutustu vastuullisuustyömme kohokohtiin ja syvenny aiheeseen vastuullisuuskatsauksessamme.

LUE LISÄÄ