Matot tekevät kodin

Matot viimeistelevät tilan kodikkaan tunnelman ja akustiikan. Paali, Pässi, Portti ja Palatsi sopivat moneen erilaiseen tilaan ja sisustukseen, niin materiaalinsa kuin kokonsakin puolesta. Poimi tästä myös täsmävinkit maton valintaan.

Finlaysonin uudet matot: Palatsi, Portti, Paali ja Pässi.

Tuntuuko, että maton valinta aiheuttaa usein harmaita hiuksia? Onko käynyt niin, että kaupassa sopivan kokoiselta vaikuttanut matto näyttääkin pikkuruiselta kotona? Kokosimme muutaman täsmävinkin kuinka onnistut maton valinnassa.

1.Hanki riittävän suuri matto. Suurin kompastuskivi maton hankinnassa on usein koko. Matto kokoaa huoneen kalusteet yhteen, joten sen on oltava riittävän suuri kehystämään ne. Hyvä vinkki maton koon hahmottamiseen on laittaa teipit lattiaan suunnitellun maton koon mukaan. Näin näet kuinka suuren alan matto peittää ja minkä kalusteiden alle se riittää.

2.Yhdistele mattoja ja tee yllättäviä asetelmia. Mattoja voi myös yhdistellä keskenään, jolloin saat hauskaa vaihtelevuutta tilaan ja samalla tarpeeksi suuren maton. Pienemmän maton voi asetella myös osittain kalusteen alle, jolloin siitä tulee harkittu graafinen elementti lattiaan. Esimerkiksi yllä olevan kuvan ovaalin muotoinen Paali-matto on sängyn päädyssä ja osittain sen alla, jolloin siitä tulee kodikas elementti makuuhuoneeseen.

3.Mieti materiaali ja käyttötarkoitus. Eri materiaalit ja eri pituiset nukat sopivat eri tarkoituksiin. Muhkeat ryijymatot ovat omiaan oleskelu- ja makuutiloissa, missä ei ole kiusaa murusista ja hiekasta, ja jossa halutaan ennen kaikkea mukavuutta. Tämä pätee sekä villasta että tekokuidusta valmistettuihin mattoihin. Villamatot ovat hyviä myös käytävään, sillä villa hylkii likaa luonnostaan ja puhdistaa itseään jo pelkällä tuuletuksella. Juutti- ja hamppumatot ovat oivallisia puolestaan eteiseen ja tiloihin, joihin tulee kuraa ja roskaa ulkoa. Monet suosivat myös jykeviä kuramattoja eteisessä, mutta niiden tuntu ei ole jalalle välttämättä niin miellyttävä. Keittiöön sopivat kaikki lyhytnukkaiset matot, joita on helppo imuroida. Myös nostalgiset muovimatot ovat käteviä, koska niistä on helppo pyyhkiä tahrat pois.

Ovaalin mallinen Paali-juuttimatto tuo sisustukseen luonnonläheisyyttä ja ajattomuutta.

Finlaysonin juuttimatoista on moneksi

Uudet ihanat mattomme ovat ylistys luonnonmateriaaleille ja eleettömälle kauneudelle! Ovaalin muotoinen Paali-matto on valmistettu kokonaan juutista, joka sopii monenlaiseen sisustukseen. Suurempi mattomme on oivallinen oleskelutiloihin ja keittiöön, pienempi matto on taas loistava eteismatto. Tummanharmaaksi värjätty Portti-juuttimatto on eri kokojensa puolesta oivallinen myös käytävään ja eteiseen. Sen rauhallinen väri ja struktuurinen pinta maadoittavat sisustusta.

Juutti on ekologinen ja biohajoava luonnonkuitu, joka on satoisa eikä vaadi keinokastelua. Värjäämätön kuitu ei myöskään kuluta vettä tuotannossa. Mattoihin juutti soveltuu kestävyytensä vuoksi erityisen hyvin, eivätkä karvat ja muruset näy sen eläväisessä pinnassa. Juutti vaimentaa myös askelia ja ääniä. Ulkotiloihin juuttimattoa ei suositella, sillä se ei kestä pitkään jatkuvaa kosteutta.

Pehmeä Pässi-villamatto tuo ajatonta harmoniaa huoneeseen sekä lämpöä ja pehmeyttä jalan alle.

Pehmeät ja klassiset villa- ja puuvillamatot

Villamatto on monien suosikki luonnollisen kauneutensa ja pehmeytensä vuoksi. Pässi-mattomme on 100 % villaa ja tuntuu ihanan lämpöiseltä jalkojen alla. Matossa on meleeratun oloinen, eläväinen pinta ja eri kokojensa puolesta se sopii hyvin oleskelutiloihin, makuuhuoneeseen sekä käytävälle. Villaa on myös likaa hylkivänä materiaalina erittäin helppo huoltaa. Säännöllinen tuuletus auttaa villaa puhdistamaan itse itsensä, yksittäiset tahrat voi poistaa miedolla saippualla.

 Luonnonvaalean, beigen ja harmaan sävyt yhdistyvät tyylikkäästi Palatsi-matossa, jonka pintaa koristaa klassinen salmiakkikuvio. Luomupuuvillasta valmistettua mattoa ryhdittävät myös mustat päärmeet. Puuvilla tuntuu pehmeältä ja vaimentaa tilan ääniä. Lisäksi sitä on kevyt liikuttaa. Palatsi-mattoa on saatavana useassa koossa ja ne sopivat niin oleskelutiloihin kuin keittiöön ja käytävään.