vastuutonlakana

Kumman sinä valitset?

Toisessa ummistat silmäsi. Toisessa nukut.

Lakanoita voi tehdä kahdella eri tavalla, hyvin tai huonosti. Mielestämme jälkimmäisen tavan on valinnut liian moni. 

Toimme myyntiin erän vastuuttomia lakanoita ja mahdollisimman vastuullisia Reilun kaupan lakanoita. 

Teimme vastuuttoman pussilakanan osoittaaksemme, että sellaisen valmistaminen on meille helppoa. Meillä on nyt myynnissä hetken aikaa molemmat lakanat. Vastuulliset jäävät ja vastuuttomat saavat lähteä. Tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa vastuuttomilla tuotteilla; tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

 

Ennen kuin valitset, toivomme että katsot alla olevan filmin. Filmin alta löydät lisäksi syvempää tietoa päätöksesi tueksi. 

Vastuuton lakana

  1. Taustalla voi olla lapsi- tai pakkotyövoimaa – Puuvillan viljelyssä käytetään mahdollisesti lapsityövoimaa etenkin istutus- ja sadonkorjuuaikana. 

 

  1. Materiaalien alkuperä tuntematon – Emme selvittäneet mistä raaka-aine vastuuttomaan lakanaan tulee. 

 

  1. Valmistuksessa on saatettu käyttää haitallisia kemikaaleja – Vastuuttomissa tuotantoketjuissa käytetään usein ihmisille ja ympäristölle haitallisia kemikaaleja, eivätkä työntekijöillä ole käytössään asianmukaisia suojavarusteita. 

 

  1. Mahdollisesti tuhoaa vesivaroja – Vastuuton viljely saastuttaa vesistöjä ja johtaa pohja- ja pintavesien vähenemiseen.

Vastuullinen lakana

  1. Ei lapsi- eikä pakkotyövoimaa – Reilu kauppa -sertifioitu puuvilla tulee tunnetuista lähteistä, eikä lapsi- tai pakkotyövoiman käyttöä hyväksytä. 

 

  1. Läpinäkyvä tuotantoketju – Tiedämme missä puuvilla on kasvatettu, sekä kuka on valmistanut langan, kankaan sekä lopputuotteen. Lue lisää tästä.

 

  1. Reilun kaupan puuvillaa – Reilu kauppa -sertifikaatilla on tiukat kriteerit ympäristönsuojeluun ja kemikaalien rajoittamiseen liittyen ja viljelijät saavat työstään paremmat ansiot. 

 

  1. Viljelyssä hyödynnetty sadevettä – Reilun kaupan piiriin kuuluvat puuvillan viljelijät koulutetaan veden käyttöön liittyvistä kysymyksistä. 

Tervetuloa myymäläämme valitsemaan minkälaiseen maailmaan sinä haluat uskoa.