Uudista kylpyhuoneesi

Kiinnitämme usein aivan liian vähän huomiota kylpyhuoneisiimme, vaikka vietämme niissä suhteellisen paljon aikaa. Lue mikä on nyt pinnalla kylppäreissä ja uudista omasi helpoilla vinkeillämme.

Finlayson Lino Hapsu ja Vegi-pyyhkeet

Kylpyhuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, vaikka emme aina osaa sitä arjen tuoksinnassa arvostaa. Suomessa kylpyhuoneet ovat usein pieniä verrattuna keski-eurooppalaisiin kanssasisariinsa, ja siksi usein tyydytään sen arkiseen tunnelmaan suihkukaappeineen ja pesukoneineen. Kompaktistakin kylpyhuoneesta voi kuitenkin tehdä houkuttelevan ja lokoisan ilman tuskaista remonttia. Mitä jos tekisit kylppäristä lempitilasi koko kodissa? Lue tästä vinkit ja kylppäreiden uusimmat trendit!

Miten sinä haluat saunoa jouluna? Katso tästä vinkit onnistuneeseen juhlapäivän saunaan!

Luonnollisuus on valttia

Luonnollisuus on pitkään ollut vallitseva trendi kodin sisustuksessa ja sama pätee kylpyhuoneisiin. Kylpyhuoneissa suositaan erilaisia luonnonkivilaattoja ja maanläheisiä värejä kalusteissa, kuten vihreää, mudanruskeaa ja jopa terrakottaa. Messinkiset hanat ja suihkut tuovat pehmeyttä väripalettiin.

Jos et halua lähteä remonttihommiin, helppo tapa päivittää kylppäriä luonnollisempaan suuntaan on pehmentää värimaailmaa tekstiileillä ja viherkasveilla.

1.Monet viherkasvit pitävät kosteudesta ja jos kylppärissä on ikkuna, niin vielä parempi. Kokeile laittaa runsas kasvi amppeliin roikkumaan tai tuo kylppäriin kovempiakin olosuhteita kestävä suuri ruukkukaktus, vaikutelma raikastuu välittömästi!

2.Tekstiileillä freesaaminen on lähes kaikille tuttu keino, mutta aina yhtä toimiva. Luonnollisessa trendissä oleellista on luonnonkuituisten tekstiilien käyttö, jotka on tuotettu kestävästi ja vastuullisesti. Tähän sopivat loistavasti kasvivärjätyt Vegi-pyyhkeemme, joiden maanläheiset sävyt sopivat monenlaiseen kylppäriin. Vegi-pyyhkeet on valmistettu luomupuuvillasta ja ekologisesta hampusta, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan pellavaa, mutta on vieläkin satoisampi. Lisäksi sen juuristo parantaa maaperää. Mikä parasta, Vegi-pyyhkeet ovat värjätty luonnollisilla kasviväreillä, mikä on toistaiseksi uusi asia kodin tekstiileissä. 

Finlayson Vegi-pyyhe

Kylpyhuoneessa saa nauttia

Yksi voimakas suuntaus kylpyhuoneissa on nautinnollisuus. Monet remontoijat ja rakentajat varaavat nykyään enemmän neliöitä kylppärille, jotta saisivat siitä hemmottelevan koti-span kylpyammeineen ja vilvoittelualueineen. Spa-tunnelmaa voi onneksi luoda myös pienemmillä satsauksilla. 

1.Vaihda kulunut suihkukaappi lasisiin suihkuoviin tai -seinään, jolloin saat ilmavuutta kylppäriin. Tämä parantaa myös puhtaanapitoa, kun ei tarvitse hinkata suihkukopin liitoskohtia lattiassa.

2.Amme tuo aina ylellisen tunnelman, ja nykyään on saatavana myös pieneen tilaan mahtuvia vapaasti seisovia ammeita.

3.Kuka haluaa nauttia suihkusta tai kylvystä loisteputkivalossa? Eipä hirveän monin. Luo valosta siis houkutteleva ja huolehdi, että valonlähteitä on eri tarkoituksiin: kirkkaampi ja kylmemmän sävyinen valo sopii ehostukseen ja pehmeämpi ja lämpimämpi valo tunnelmointiin. 

Yksi tila muiden joukossa

Kylpyhuoneissa on pitkään vallinnut suuntaus, jossa kylpyhuoneen ei haluta olevan enää täysin erillinen ja erilainen tila muusta kodista. Tämä näkyy nykyään kylpyhuonekalusteiden huonekalumaisuutena ja tilojen nivoutumisena muihin tiloihin. Yhä useammin tekstiilitkin ovat samaa materiaalia kuin kodin muissa tiloissa käytettävät tekstiilit, kuten pellavaa tai vohvelikangasta.

Lino-pyyhkeemme ovat oivallisia sekä frotee- että pellavapyyhkeen ystäville, sillä niissä on pellavapyyhkeiden sopiva karheus mutta froteepyyhkeiden kerroksellinen pehmeys. Pellava/puuvillasekoitetta on juuri oikeassa suhteessa – 72 % puuvillaa ja 28 % pellavaa. Pyyhkeen päissä on lisäksi kauniit hapsut.

Oletko hulluna pellavaan? Tutustu tästä ihaniin Lino-vuodevaatteisiimme.