Top
Kirjaudu

Kiseleff

Sänky: Laitala oy.

Kiseleff Collection - Stockmann & Finlayson yhdessä vuodesta 1867. 
 
Stockmannin ja Finlaysonin tarina kertoo luottamuksesta ja kunnioituksesta. Se juontaa juurensa aina vuoteen 1867, jolloin kauppias G.F. Stockmann ryhtyi Finlaysonin asiamieheksi. Takana olivat nälkävuodet ja edessä tuottoisien satojen ja ”vihreä kullan” aika. Suomi vaurastui ja yhteistyö sai lentävän lähdön. Yhteiselle matkalle on mahtunut nousuja ja laskuja, mutta luottamus on säilynyt suhdanteista riippumatta. Kiseleff-mallisto on kunnianosoitus tälle pitkälle ja hedelmälliselle liitolle. Sen materiaalit ovat parasta mahdollista laatua ja kuosit suhteen alkutaipaleelta, vuosilta 1876-1895.
 
Kiseleff-malliston kuoseissa näkyvät kuviot on valikoitu huolella Finlaysonin arkiston kymmenien tuhansien kuosien joukosta. Alkuperäisten kudottujen kankaiden kuosit on päivitetty nykypäivään yksinkertaistamalla sekä kuvion kokoa ja asettelua muuttamalla. Kuosiin kudotut kankaat tekevät mallistosta juhlavan ja arvokkaan. Malliston myötä painokuoseistaan tunnettu Finlayson palaa juurilleen kuosiin kudottuihin kankaisiin.


 
Kiseleff-mallistoon kuuluu neljä kuosia. Romanttiset ja ornamenttimaiset Ikuisuus- ja Kosketus-kuosit on luotu samasta alkuperäiskuosista, ja niiden pohjalta on suunniteltu Lupaus-aluslakanoissa, -tyynyliinoissa ja -kylpylakanoissa toistuva brodeeraus. Uskollisuus-kuosi on muita kolmea graafisempi ja geometrisempi ja toistaa eniten alkuperäistä kuosia. Mallistoon kuuluu laadukkaita kampapuuvillasta valmistettuja pussilakanoita, tyynyliinoja, aluslakanoita ja kylpytekstiilejä sekä puuvillaisia koristetyynynpäällisiä ja torkkupeittoja. Historiasta modernilla tavalla ammentava romanttinen mallisto sopii erinomaisesti lahjaksi sekä tuoreille että jo vanhemmille aviopareille.

Katso kaikki tuotteet.