Maailman kaunein lakana


MAKUASIOISTA VOI KIISTELLÄ,

MUTTA TÄSSÄ ON MAAILMAN KAUNEIN LAKANA


Tuote ei voi olla kaunis, jos sen taustalta löytyy ruma tarina.
Tästä lähtien lakanamme pakataan muovin sijasta kartonkiin ja siirrymme käyttämään GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, jolloin tiedämme mistä puuvillamme tulee. Tämä on suurin tuotteisiimme liittyvä uudistus vuosisataan.

 

 

LUOMUPUUVILLA ON EKOLOGISEMPI VALINTA


Haluamme vähentää tavallisen puuvillan osuutta tuotteissamme, sillä sen tuottaminen kuluttaa paljon luonnonvaroja, etenkin vettä. Puuvillan luomuviljelyssä käytetään vain luonnonmukaisia lannoitteita, eikä lainkaan torjunta-aineita. Puuvillasiemenet eivät ole geenimuunneltuja ja viljelyssä hyödynnetään sadevettä tehokkaammin. Luomupuuvillan kokonaispäästöt ovat myös pienemmät kuin tavallisen puuvillan.


Puuvilla materiaalina ei tavallisesti ole jäljitettävää. Käyttämämme GOTS (Global Organic Textile Standard) -sertifikaatti huolehtii, että jokainen tuotteen valmistukseen osallistuva toimija on sertifioitu ja säännöllisesti auditoitu. Luomupuuvillaa seurataan läpi toimitusketjun, joilloin voidaan varmistua myytävän tuotteen olevan varmasti luomua. Myös meildät itse on GOTS-sertifoitu.


LISÄÄ LÄPINÄKYVYYTTÄ TUOTTEISSA
 
Kerromme avoimesti GOTS-sertifioitujen tuotteidemme toimitusketjut tuotekohtaisesti verkkokaupassa. Tuotteen alta löytyvät tiedot siitä, missä puuvilla on kasvatettu, kuka on valmistanut langan ja kankaan, kuka on tehnyt käsittelyt ja painatuksen ja missä lopputuote on ommeltu.


UUSI MUOVITON PAKKAUS

Olemme käyttäneet vuodetekstiileissämme vuosikausia samaa muovipakkausta. Halusimme kyseenalaistaa tämän perinteisen tavan pakata – onko muovi todellakin välttämättömyys tekstiilituotteiden pakkauksessa?


Uusi muoviton vuodetekstiilipakkaus on seuraava merkittävä askel vastuullisuustyössämme. Uudella pakkauksella säästämme muovia vuosittain jopa 20 000 kg, joka vastaa noin miljoonaa muovikassia. Uusi pakkaus on aaltopahvia ja kartonkia ja sen voi kierrättää kartonkikeräykseen.

Uusi pakkaus tulee ensin käyttöön GOTS-sertifioiduissa luomupuuvillasta valimistetuissa vuodetekstiileissä. Siirrymme asteittain käyttämään sitä kaikissa vuodetekstiileissämme ja tavoitteenamme on poistaa kaikki muovi myös muiden tuotteiden, esimerkiksi tyynyjen ja peittojen, tuotepakkauksista.


TUOTTEEN VALMISTUKSEN VASTUULLISUUS

Materiaalit ovat tärkeä osa tuotetta, mutta vastuullisuuteen vaikuttavat suuresti myös miten, missä ja millaisissa oloissa tuote valmistetaan.

Käytämme valmistuskumppaneita tuotteidemme valmistamiseen. Meillä on tarkat kriteerit yhteistyölle ja pyrimme pitkiin kumppanuuksiin. Kaikkien kumppaneidemme tulee sitoutua amfori BSCI:n toimintaperiaatteisiin, joita vasten riskimaissa toimivia kumppaneitamme myös auditoidaan. Vuonna 2018 riskimaiden hankinnoistamme 99,8% tuli auditoiduilta kumppaneilta.

Keväällä 2019 menimme vielä tavallisia auditointeja syvemmälle, kun pääsimme tutustumaan Turkin pääkumppanimme työntekijöihin.

 


Olemme sitoutuneet vähentämään kaikkea pakkausjätettämme vuoteen 2020 mennessä. Olemme tähän mennessä esimerkiksi poistaneet muovikassit myymälöistämme ja muuttaneet paperikassit maksullisiksi, vaihtaneet verkkokaupan muovipussit pahvilaatikoihin ja optimoineet tuotepakkauksiamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme vastuullisuusraportista.